Anonimnost kriptovaluta Dio II - Cryptonote & Darkcoin | Croatian.lamareschale.org

Anonimnost kriptovaluta Dio II - Cryptonote & Darkcoin

Anonimnost kriptovaluta Dio II - Cryptonote & Darkcoin

Iako je ukupno anonimnost nije moguće u ovom trenutku, manji oblik visoke sigurnosti može biti. Cryptonote-based valute mogu koristiti potpisa prstena, za razliku od grupe potpisa koje zahtijevaju pouzdanu osobu. Svaka transakcija Bitcoinhas javni ključ vezan za nju koja zahtijeva malu skriptu biti proizvedena provesti izlaz pomoću tog ključa. Kada ljudi vidjeti ovu transakciju vide da stari izlaz se koristi i da se novi rezultati su stvorili.

Što su Ring potpisi?

Ring potpisi su različite. Oni su vezani za proizvoljne grupe javnih ključeva i tek treba da bude poznat potpisati transakciju. Cryptonote to čini tako što svaki ulaz transakcija zapravo biti skup nepotrošene izlaze iste vrijednosti, potpisivanja koristite sve tipke tih izlaza. To ga čini nemoguće razlikovati transakcija i otkriti tko je stvarni potpisnik. Iako je ova tehnologija je zvuk, nije svaki provedba. Boolberry i Moneroare samo dva radna, zvučne implementacije, s alternativama kao što su Bytecoinnot se isplati.

Postavlja se pitanje, ako to nije moguće otkriti što izlazi proveo, kako se sustav spriječiti prevarante iz dvostruko trošenje iste izlaze? Poseban algoritam ima stvarnu potpisivanje ključ otisnut s ključnom sliku koja mora biti objavljeno kada je potpis. To ne može biti obrnuto pronaći originalni ključ ili de-anonimnim pošiljatelja, međutim, on omogućuje korisnicima da vide ponovno koristiti ključne slike i izabrati da ne sudjeluju u muljaža transakcije.

Tehnički potencijal Cryptonote

Cryptonote je jedan od najjačih opcija, međutim, nije potpuno nula znanja. Posebno odlučan istražitelj još uvijek može biti u mogućnosti otkriti identitet s obzirom na male količine informacija unosa od strane korisnika. To je izuzetno koristan napredak, s problemima koji su uglavnom popravljiv. Skalabilnost je veliki problem, kao obični Bitcoin trgovina ukupan popis nepotrošene izlaza na čvoru s ograničenom pohranu. Cryptonote pohranjuje sve to na RAM-a, što ozbiljno ograničava njegovu potencijal na ljestvici. To se može mijenjati kroz prisiljavajući korisnike za spremanje samo izlaze ključeva oni posjeduju i nekoliko drugih ostati anoniman. Poboljšanje na ovom sustavu omogućuje ekvivalent CoinJoin-ing svih transakcija u svakom bloku, uz iznimke koje rudar mogao de-anonimnima CoinJoin i nije moguće Cryptonote otkriti varanje rudar.

Drugi problem je u tome što anonimnost može biti ugrožena od strane drugih u setu, slanja potpis prsten s druga dva izlaza mogu vidjeti ostale dvije izlazne vlasnici trošenja sredstva s jednim potpisom. To omogućuje da se zna tko je proveo svoja sredstva, jer svaki izlaz može se koristiti samo jednom, i to može biti učinjeno dugo nakon što se dogodi transakcija. Dvije od tri osobe su potvrdili da je proveo lišće samo jedan pojedinac nepotrošeni, ugrožavanja sigurnosti kroz potencijalne identifikacije. Moguće rješenje je vlasništvo Cryptonote zahtijevaju minimalnu veličinu skupa.

Međutim, to dovodi do drugog problema - samo toliko izlaza bilo koje veličine može postojati, a svi izlazi u anonimnom setu mora biti iste veličine, tako da mreža može odrediti koliko je potrošeno. Rješavanje to bi zahtijevalo čime izlaze bilo koje veličine u svakom anonimnom setu, zatim uzimanje minimalne veličine biti utrošen iznos. Potencijal za najmanju veličinu korisnika se otkrila je i stvarna prijetnja, jer svaki Cryptonote izlaz može biti potrošen samo jednom. Otopina postoji gdje svaki izlaz može se čitati kao jedan, uniformi, distribucije izlaza. Netko bi mogao potrošiti pola Bitcoin, a dva bi provesti three.33 od Bitcoin, mreža će ga dodati kao jedan ukupnog Bitcoin. Izvedivo anonimni skup veličina je moguće s ovim sustavom, iako je moguće da se ugrožena određenim korisnicima otkriva svoje tajne ključeve, međutim ne postoji poznati način da se spriječi da na bilo kojem sustavu.

Anonimnost Preko Darkcoin

Darkcoinoperates kao nešto slomljena verziju CoinJoin na normalan Bitcoin klijenta. DarkSend + vidi mogućnost anonimnim sve kovanice automatski u intervalima, a ne samo kada su poslane, ostavljajući cijeli korpus novca kao anonimni vrijednosti. Masternode sustav bi također vezati višestruke DarkSend prolazi zajedno da se poveća sigurnost, čime se omogućuje sigurnost, čak i ako su neki čvorovi ugrožena. To je mogao vidjeti ozbiljnu korist kasnije, međutim, dok se ozbiljne tehnološke inovacije napravio, sigurnosni sustavi alt-kovanica imati ozbiljne temeljna pitanja.

Uključite se u narednih tjedan dana za raspravu o Tame Walletand bizantskog ciklus!

Povezane vijesti


Post Altcoin

Kako dobiti prilagođenu Bitcoin adresu

Post Altcoin

Cjeloviti vodič za upotrebu Bitcoina anonimno diljem weba

Post Altcoin

Kako besplatno preuzeti Bitcoins: 18 web stranica koje vam mogu pomoći

Post Altcoin

Intervju: Brandon Kurtz iz sportašica Vertcoin

Post Altcoin

Kalifornija jedan korak bliže legaliziranju Bitcoina

Post Altcoin

Segwit2x, UASF i moguća vilica - Evo što trebate znati

Post Altcoin

Kako doći Bitcoins - Vodič za zaradu Bitcoins brzo i besplatno u 2018

Post Altcoin

Reddcoinov rast u godini Bitcoin Bear tržišta

Post Altcoin

Tutorial: Kako koristiti Blackcoin novčanik i Darksend

Post Altcoin

SpaceBIT će pružiti novi način financiranja istraživanja svemira

Post Altcoin

Kratki dnevnik izvještaja: Twitch.tv i Dogecoin, Apple Pay, Gavinova AMA, Bitcoin Ransomware i Tecnisa

Post Altcoin

Bit-tamo - potencijal bitcoina, etera i Orisa, drugi dio