Bitcoin i budućnost novca | Croatian.lamareschale.org

Bitcoin i budućnost novca

Bitcoin i budućnost novca

Što budućnost novca izgledati? Ako čitate ovaj članak, onda ste bilo Bitcoin fanatik, An altcoin fanatik, ili barem dovoljno zainteresirani za napraviti neke istraživanja u svijetu kripto-valute. Tako da je sigurno reći da većina nas zamisliti budućnost monetarni sustav u kojem kripto-valuta barem igra značajnu ulogu u sustavu, ako ne dominira sustav u cijelosti. Većina ljudi pogledajte vrlo dugoročnu budućnost kripto-valute, i vidjeti jednu kovanicu kao jedini postojeći valute u svijetu. Bilo da se Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, ili što god kripto-valuta želite, jedan će dominirati ostalo i etablirao kao svjetski novac. Iako je to mišljenje je istina u teoriji, to vjerojatno neće biti slučaj u stvarnosti. Jedan od temeljnih dijelova znanja koje čine opće ekonomske teorije je da su sve tržišne aktivnosti imaju tendenciju ka konačnom stanju, odnosno stanju mirovanja. Ovaj princip vrijedi za sve aspekte gospodarstva; cijene, ponude i potražnje, poduzetnička dobit i gubitak, pa i prihvaćanje medija razmjene sve teže prema konačnom stanju mirovanja i ravnoteže. Međutim, dok je ovaj koncept je vrlo važan analitički alat koji ekonomisti koriste da razumiju složenu prirodu tržišta, to stanje odmora nikad ne može dogoditi u stvarnom svijetu. Tržišni podaci se stalno mijenja, što je nemoguće za ovo stanje konačnog ravnoteže, također poznat kao ravnomjerno rotirajućeg gospodarstva, koje se mogu pojaviti u stvarnosti.

Kako se ta činjenica odnosi se na budućnost kripto-valuti? Pa, činjenica nemogućnosti postizanja ravnomjerno rotirajuće ekonomije znači da će biti izuzetno teško za jednu kripto-kovanica etablirati kao ekskluzivni valuta u svijetu. Monetarna povijest nam pokazuje u tom smjeru, kao dobro. Povijesno gledano, dok su globalna tržišta su, prema koristeći jedan plemeniti metal kao zajednički medij razmjene, zlato, tu je uvijek prevladao de facto dvostruki metalni standard. Zbog prirode tržišta, što ćemo raspravljati kasnije u ovom članku, svjetskim tržištima donijela zlatnu i srebrnu standard. Zlato je korišten za skuplje kupovine, kao što je imala veću kupovnu moć, a srebro je korišten za jeftinijim kupi, ili frakcijske valute dopuniti zlatne kupnje. Da biste ga stavili u smislu Fiat, komadi zlata bili su dolara, dok srebrnjaka bili centi. Tržište će težiti uspostavi jedne, dominantne kripto-valutu, ali to je sve mijenja priroda će dovesti do više novca koji se koristi kao novac na svjetskom tržištu. U ovom članku ćemo istražiti mogućnosti za budućnost Bitcoin- i kripto-valute u generalizaciju kao monetarnom sustavu za replacethe postojeće strukture pod kontrolom vlade. Mi ćemo pogledati kako natjecanje u novcu općenito sklon odabrati najbolju valutu prevladati nad svjetskim tržištima, te kako konstantno pomaci na tržištu izaziva pojavu nekoliko medija razmjene kojima se trguje na globalnoj razini. Za uvod u ovaj članak, moram reći da ću se koristi Bitcoin i Litecoin kao dva dominantna svjetska valuta u budućnosti. Koristim ove dvije kripto-novca jer su trenutno dominantne novca u kripto svijetu i najprepoznatljivija imena u kripto zajednici. Međutim, to nipošto ne znači da sam predviđaju da će ove dvije kovanice biti dvije glavne svjetske valute u budućnosti.

Priroda novca: sklonost prema jednoj dominantnoj valuti

Da bismo razumjeli tendenciju tržišta za odabir najbolje valutu, moramo pogledati zašto postoji više valuta u svijetu za početak. Ovaj koncept je zapravo vrlo jednostavna. To nema nikakve veze s vladama ili politics- čak iako povijesno vlade uvijek monopol monetarnih sustava. Postoji više valuta, jer zajednice usvojio koncept novca u raspoređenim vremenima; plus, valute u raznim zajednicama izabrali odražavaju ekonomije tih društava, koji se određuje zbrojem subjektivnih procjena pojedinaca u svojim zajednicama. Agrarna društvo može koristiti krave ili bushels pšenice kao valutu; društvo lovci mogu koristiti životinjske kože ili šiljak strelice kao svoju valutu. Kao što možemo vidjeti, društvo valuta u početku se temelji na prirodi gospodarstva unutar tog društva. To je zbog činjenice da je, u početku, novac mora imati uporabnu vrijednost, osim njegova uporaba kao novca. Jednostavno rečeno, novac mora imati vrijednost kao dobro unutar zajednice prije nego što može dobiti vrijednost kao medij neizravne razmjene. *

Nakon što je nekoliko zajednica utemeljio koncept novca u svojim tržištima, te započeti korištenje medija razmjene, podjela rada širi eksponencijalno. Neizravno razmjena omogućuje određenu specijalizaciju faktora proizvodnje i pojave komparativne prednosti. Nakon što su ove pojave došlo u zajednici, njihova gospodarstva početi rasti. Ne samo da oni rastu unutar svojih granica, ali oni također početi širiti izvan svojih zajednica i poduzetnici početi u interakciji s tvrtkama u drugim zajednicama. Možemo nazvati ovaj fenomen globalnog podjelu rada. Pojava ove međunarodne ekonomije služi kao katalizator za tendencijom globalno usvajanje jedinstvene valute.

Kao zajednica početi razmjenjivati ​​međusobno u ovoj međunarodnoj ekonomiji, valute dotičnih društava dobije razmjenu vrijednosti u drugim zajednicama. Ova pojava međunarodne razmjene vrijednosti za jednu društva valute događa upravo zbog uspostave međunarodne podjele rada. Sve zajednice će imati interes u trgovanje svoju robu za robu drugim zajednicama. Korištenje novca olakšava tih obrta baš kao što to čini u izoliranim zajednicama, koje je prethodno pokriveni. U suštini, pojedinci u jednom društvu imat će želju da održi valute drugih društava, tako da oni mogu kupiti robu tog društva. Kao međunarodna podjela rada napreduje bliže i bliže svom punom opsegu, zajednica sa koja ima najvišu razinu proizvodnje, a proizvodi najviše visoko tražio roba će imaju tendenciju da se zajednica čija je valuta postaje najšire prihvaćena i visoko tražio globalno valuta. U ovom trenutku, mi smo postigli stvaranje globalne valute. Recimo da će Bitcoin se to valuta, postat će tako u ovom točan način.

Stvarnost tržište

Međutim, kako bi za valute društva za remainthe većina visoko zahtijevao globalnu valutu, sve unutar globalnog tržišta mora ostati jednak. Drugim riječima, ne može doći do promjene na tržištima, a ravnomjerno rotiranje gospodarstvo mora biti uspostavljen kako bi se valuti da ostane globalno dominantan zauvijek. Kao što smo vidjeli ranije u ovom članku, takav uspjeh je nemoguće. Ta stvarnost je razlog zašto se čini malo vjerojatno za Bitcoin postati jedinstvena, ekskluzivno valuta u svijetu. Kao što ćemo vidjeti u nastavku, moguće je da je kao kripto-valuta povećanja popularnosti, različite zemlje će se koristiti različite kripto valute za niz razloga. Priroda stvarnom svjetskom tržištu zaista imaju tendenciju prema jednom, globalne valute, ali je činjenica da su promjene na tržištu podatkovnih stalno održavati prisutnost više od jednog kripto-valute na svjetskom tržištu.

Primjena ove monetarne teorije da Bitcoin i drugi kripto-valute.

Sada ćemo iskoristiti ovu teorijsko objašnjenje globalne izborom valute i primijeniti ga na dugoročnoj viziji da mnogi kripto fanatici imaju za Bitcoin. Na temelju današnje kupovne moći bezbroj kripto-valute, Bitcoin je daleko najvrijedniji kripto-kovanica. Zbog toga, mi ćemo pretpostaviti da će Bitcoin biti kripto verzija globalnog zlatni standard koji je prevladavao prije uspona fiat valute. Drugoplasirani na Bitcoin u smislu kupovne moći je Litecoin. Iako ima znatno manje novčane vrijednosti od Bitcoin, Litecoin ima daleko veću kupovnu moć od drugih kovanice ispod Litecoin. Iz tog razloga, mi ćemo pretpostaviti da će Litecoin biti kripto ekvivalent sekundarnog srebrnog standarda koja je prevladavala u globalnoj ekonomiji prije uspona fiat.

Uz prevalencije kripto-valuta diljem svijeta, vidjet ćemo tendenciju razvoja de facto „dual standardu” na svjetskim tržištima. Zbog svoje mnogo veće kupovne moći, više razvijene industrijske zemlje donijet će Bitcoin kao svoje sredstvo razmjene. Pojedinci u tim industrijskim društvima će željeti zadržati bitcoins zbog njihove visoke kupovne moći. Dok je u siromašnijim, manje razvijenim društvima, održat će se tendencija korištenja Litecoin. Zašto? Zbog Litecoin je jeftinije moje, i može generirati blokova na brže od Bitcoin može. Osim toga, litecoins manje rijetki od bitcoins, tako siromašne zemlje s višim populacije će imati lakši pristup litecoins. Iz razloga što je gore objašnjeno, Bitcoin i Litecoin i dalje će imati kupovnu moć, čak iu zemljama u kojima se uglavnom koristi protivna valuta. Ta činjenica znači da bitcoins će neizbježno ući u siromašnije zemlje kao i oni počinju proizvoditi robu koja se zahtijeva po Bitcoin koriste zemalja. Injekcija bitcoins u tim siromašnim zemljama će ubrzati njihov rast, stvarajući pozitivnu povratnu petlju ekonomske ekspanzije. Dok su se proizvoditi poželjne robu, oni će dobiti bitcoins i oni će biti u stanju proizvesti čak i više, izazivajući još veći priliv bitcoins, i tako dalje. Nakon što je taj proces dostiže svoj najvećoj mjeri, sve zemlje će se koristiti Bitcoin isključivo. Međutim, kao što je gore spomenuto, ovaj fenomen se oslanja na staticity tržišnog podataka, što je nemoguće u stvarnosti. To je istina znači da, dok Bitcoin će postati naširoko koristi u inozemstvo, vjerojatno će uvijek biti potražnja za Litecoin.

Druga mogućnost je da Bitcoin mogao izgubiti svoje mjesto kao dominantne valute ukupno. Možda su bogate zemlje Bitcoin odjednom postao siromašan, a kupovna moć Bitcoin značajno smanjuje. Ako se to dogodi, onda Litecoin će postati dominantna i najvredniji valuta. Ili možda značajna količina litecoins su izgubljene ili uništene, čime se drastično povećava graničnu korisnost preostalih litecoins, što bi potaknuti njihovu kupovnu moć značajno. Takvo povećanje oskudice može dovesti do pojedinaca u bogatim zemljama da razmjenjuju svoju bitcoins za litecoins i uloge dviju valuta će biti obrnuto. Na kraju, možda novi kripto-valuta je razvijen da postane vredniji od Bitcoin. U tom slučaju, Bitcoin bi se svesti na siromašnijim država 'koja bi se uklonili Litecoin s tržišta entirely- dok je nova valuta će postati sredstvo razmjene bogatih zemalja, a proces je gore navedeno će početi iznova.

Bez obzira na ishod Bitcoin i kripto-valute u cjelini, jasno je da imamo iznenađujuće, moćne tehnologije koji ima potencijal da promijeni svijet drastično. Središnje banke fearBitcoin i očajnički da ga dovede pod njihovom kontrolom, dok je svijet adoptingBitcoin na nevjerojatno brzoj tarifi. Ekonomska teorija izdvojena, sama inteligencija staviti u razvoju tih kripto-valuta je zapanjujuća, a možemo očekivati ​​uzbudljivu vožnju bez obzira na to gdje se to završi.

* Ova činjenica se često citira Bitcoin skeptika kao razlog zašto Bitcoin ili bilo kripto-valute, nikada ne može postati novac. Oni tvrde da je Bitcoin nikada ne može postati novac jer nema uporabnu vrijednost izvan njegove vrijednosti kao sredstvo razmjene. Ovaj argument će biti ispitan u kasnijim člancima.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Intervju s Joshom Garzom, osnivačem i izvršnim direktorom GAW rudara

Post Altcoin

Što je Dogecoin?

Post Altcoin

Anonimni kriptoskopedi: kratka povijest njihove povijesti

Post Altcoin

Reddcoinov rast u godini Bitcoin Bear tržišta

Post Altcoin

4 razloga zašto je košnica revolucionarni Bitcoin novčanik

Post Altcoin

Kako doći Bitcoins - Vodič za zaradu Bitcoins brzo i besplatno u 2018

Post Altcoin

FIMK - Revolucioniranje Finske ekonomije s kriptoterapijom

Post Altcoin

Što je Dogecoin, novac dobrotvorne organizacije?

Post Altcoin

Brock Pierces Realcoin je loša ideja, i to je zašto

Post Altcoin

Lex Cryptographia, Bitcoin, i revolucija otvorenog bazara

Post Altcoin

Bitcoin wallets: želite li web-based softver ili bi radije ići mobitel?

Post Altcoin

Bytecoin (BCN) je stanje u umjetnosti, anonimna kriptotalnost