Analiza Bitcoina protiv Litecoina i zlata protiv srebra | Croatian.lamareschale.org

Analiza Bitcoina protiv Litecoina i zlata protiv srebra

Analiza Bitcoina protiv Litecoina i zlata protiv srebra

Nitko ne osporava Bitcoinas „zlatni standard” u cryptocurrencies. Niti jedna druga kovanica dolazi blizu tržišnoj kapitalizaciji i dnevnog volumena (u USD). Bitcoin, kao pionir kripto gospodarstva, uživali u blagodatima kao prvi pokretač u ovom novom financijskom razdoblju. Isto tako, općenito je prihvaćeno da LTCis „standardni srebrni” od cryptos. Od dizajna do svog osnutka, Litecoin je označen na „srebro Bitcoin zlato”.

load...

Doista, u najavi Litecoin lansiranja iz Charlie Lee, izjavio je:

„Litecoin je rezultat neke od nas koji se pridružio zajedno na IRC u nastojanju da se stvori pravi alternativni valute sličan Bitcoin. Željeli smo napraviti novac koji je srebro Bitcoin je zlato.”

Je li dizajn Litecoin uspio u svom izričitom cilj? Uzmimo pogledati kako se usporedba zapravo drži, te istražiti razloge što je pronađena.

load...

Izravna usporedba Litecoin kao „Silver” i Bitcoin kao „Gold” 

Zlato je plemeniti metal s iznimno ograničenim količinama, a srebro je plemeniti metal, ograničene opskrbe, ali ne do te mjere zlata. Povijesno zlato / srebro omjer je u pravu oko 16: 1, što znači da je 16 unce srebra bi jednaka 1 unca zlata. Trenutni omjer zlata u srebro je oko 64: 1, ili 0,015625. Bitcoin je dizajniran da bude digitalni ekvivalent zlata, te je stoga iznimno ograničenim količinama, te je „minirana” u digitalnom zastupljenosti zlata rudarstvo. Litecoin je ograničen u opskrbi, ali ne i na stupanj Bitcoin. Projektirani omjer BTC i LTC je 4: 1, što znači da je u konačan konačnog brojenja, bit će četiri litecoins za svakoga bitcoin. Trenutni BTC / LTC ratiois otprilike 80: 1 ili 0,01239, razlika 20%. Nije loše za nekoliko novčića sa 3-5 godina povijesti iza njih.

load...

Sve-vrijeme visoke cijene Bitcoinwas postignut 29. Studenog 2013. Godine, kao što je dotaknuo 1242 $ po novac, na isti dan da je zlato trguje za 1240 $. Sve-vrijeme visoke od Litecoin je postignut 28. Studenog 2013. Kada je dotaknuo 48,47 $ po novac. Krajem travnja 2011. Godine, sve-vrijeme visoke za srebro je postignut na 49,76 $ po unci. To čini Litecoin je sve-vrijeme visoke da u roku od 3% od sve-vrijeme visoke od srebra. Teško je misliti da sve samo srebrnom analogiji je ono što tjera Litecoin se tako zatvoriti vrijednost kao srebro.

Teško je gledati na ove brojeve i navode da je sve slučajnost. Sadašnji omjer kao i visoki bodovi su vrlo slični. Brojevi su jednostavno preblizu da bi bio slučajnost. Više nego vjerojatno ne, psychologocal veza je napravio, a kako je tržište već dugo održava zlato i srebro se u vrijednosti od onoga što oni vrijede, dvije velike kovanice u kripto gospodarstvu, na temelju monetarne teorije od zlata i srebra, su porasle oponašati standarda na kojima su namijenjene. Zapamtite, čovječanstvo vrijednosti, a time i imala je tržište za, zlato i srebro za tisućljeća, pa su koncepti i vrijednosti tih plemenitih metala su ukorijenjen u ljudskoj ekonomiji. Svatko zna da je zlato vrijedno, a srebro je vrijedno, a svi znaju da je zlato vrijedi više nego srebro. To je u ljudskoj psihi. To nije veliki protežu od mašte do zaključka da Bitcoin i Litecoin, osmišljen kako bi se kripto ekvivalenti dvaju velikih plemenitih metala, uspjeli su mimicing njihove relativne vrijednosti.

Dakle, što to znači za budućnost Litecoin i Bitcoin?

Ako se veza održava i dalje biti ojačana (koji je značajan „ako” s obzirom na to kako mladi cijeli kripto gospodarstvo), trebali bismo biti u stanju predvidjeti omjere do neke mjere sigurnosti. U posljednje vrijeme vijesti za Bitcoin je bio prilično zvijezda, s više trgovaca ga prihvaćaju, više investitora zainteresiranih za njega, i više pojedinaca učenje o tome. Budućnost za Bitcoin je sjajan, a to je razumno očekivati ​​da će Bitcoin na kraju nadvladati sve loše pritisnite ga izdržali tijekom 2013. Godine, a uz to, trenutni niže cijene.

Litecoin je još uvijek primarno u sjeni, s manje trgovaca, investitora i pojedinaca znao o tome, i manje se zanima. Litecoin razvojni tim nastavlja raditi na usvajanju kovanice, s novim uvodni video, prikazano u nastavku, nadolazeći nova web stranica (litecoin.com) i novog klijenta (Litecoin osnovne). Srebrna analogija je radio vrlo dobro za Litecoin do sada, pomažući da se uhvatiti i zadržati mjesto # 2 na kripto ljestvice. Ako je povijest čovječanstva je bilo vodič, ljudi vole više slojeva od vrijednosti, a cryptos vrlo dobro može biti drugačije. Ako je to slučaj, razumno je očekivati ​​da će Litecoin nastaviti slijediti Bitcoin je dobitke i podijeliti svoje gubitke, a možda na kraju preseliti bliže dizajniran omjer 4: 1, baš kao i mnogi srebrne bube su u nadi za cijenu srebra na povratak na svojim povijesnim prosjekom od 16: 1. Ako se taj trend drži, budućnost Litecoin je vrlo svijetao, baš kao da je veliki brat, Bitcoin.

load...

Povezane vijesti


Post Altcoin

Segwit2x, UASF i moguća vilica - Evo što trebate znati

Post Altcoin

Generalni direktor GAW Minersa na KNC-ovom Titanu: Scrypt Mining je moja kuća

Post Altcoin

Newbie savjeti za ulaganja

Post Altcoin

Ažuriranje novčića: Kretanje 2015

Post Altcoin

Nedavne nadogradnje novčića, a uskoro će biti implementirane značajke

Post Altcoin

Kako potražiti Bitcoin Gold (BTG): Korak po korak vodič

Post Altcoin

Kako Darknoins Anonymous DarkSend pomaže Bitcoinu

Post Altcoin

Put Potcoina

Post Altcoin

Kako kupiti EOS u 3 jednostavna koraka - Vodič za početnike

Post Altcoin

Lex Cryptographia, Bitcoin, i revolucija otvorenog bazara

Post Altcoin

Reddcoin društveno emitiranje

Post Altcoin

Razumijevanje bitcoin arbitraže