Znanstvenici traže Bitcoin i Dogecoin donacije | Croatian.lamareschale.org

Znanstvenici traže Bitcoin i Dogecoin donacije

Znanstvenici traže Bitcoin i Dogecoin donacije

Molekularni biolozi povezane s Harvarda i MIT-a traže od cryptocurrency zajednicu za pomoć u financiranju njihovih projekata. Znanstvenici žele donacije za njihovo istraživanje u mTOR gen važan katalizator u procesu staničnog starenja i razvoja raka.

Tim Peterson, postdoktorski suradnik na Sveučilištu Harvard, objavljeno na Bitcoin subreddit utorak tražeći dobrotvorne donacije iz zajednice. Dao je dokaz o identitetu i linkove na svoj rad na Onarbor, A grupnog financiranja stranica je stvorena da prihvati Bitcoin, Dogecoin i kreditne kartice putem Stripe.

Peterson i njegovi kolege nadaju da će novi izvor financiranja za njihovo istraživanje koje se ne oslanja na težak proces podnošenja zahtjeva za potpore.

Microfunding za znanost

Peterson je grupnog financiranja stranica, koja je upravo pokrenuta ovog mjeseca, je dizajniran kako bi se omogućilo korisnicima da postanu „pristaša” pojedinih projekata doniranjem novca. Na ovaj način Onarbor je slična drugim grupno financiranje platforme poput Kickstarter i Indiegogo.

Međutim, Onarbor je poseban po tome što omogućuje doprinose u obliku cryptocurrencies Bitcoin i Dogecoin. Samo 5 Doge (0,2 centi) može biti donirana za projekte, ili „djela” kao oni zovu na mjestu. To otvara mogućnost projekta uzimajući financira kroz tisuće sitnih donacija, umjesto da pokušava osigurati jednu veliku potporu.

Peterson elaborira u odjeljku komentara na njegov post:

Izrada micropublishing i microfunding platformu u Onarbor, osjećali smo mogli i smanjiti vrijeme znanstvenici su ne troše stvarnih znanost i omogućiti ljudima da stres manje o novcu su davali.

Nove značajke grupno financiranje

Dok su Peterson i njegovi kolege uglavnom koriste Onarbor da predstave svoje znanstvene radove, stranica također podržava objavljivanje dokumenata, glazbe, videa i aplikacija. Praktički svaki dio kreativnog rada može biti objavljen na stranici za recenzijom i donacija.

Onarbor inovativni peer review značajka simulira proces koji znanstvenici su upoznati s korištenjem u znanstvenim časopisima. Ne samo da se projekti koji će se financirati kroz mikro-donacija, ali su odgovori recenziranih može biti financiran kao dobro. To incentivizes kolege akademici na mjestu za pregled radova svojih vršnjaka.

Osim toga, Onarbor podržava „verzije” od posla, slično kako GitHub nudi različite verzije istog koda. Bilo je to pjesma, video, dokument ili aplikacije, rad može se ažurira njegova tvorca uključiti nove značajke i peer prijedloge. Sve prethodne verzije rada ostaju dostupni za reprodukcije Onarbor korisnika.

Pomak paradigme?

Peterson je rekao da je njegovo istraživanje je podigao oko $ 6000 u digitalnoj valuti do sada, uz pomoć uglavnom dolazi iz velikodušan Dogecoin zajednice. Čini se da je novi grupnog financiranja eksperiment je već uspješni, uz znanstvenici podizanje dodatnog novca da bi bilo teško steći bez pomoći cryptocurrencies.

Dok Onarbor dalje radi Kinks - aktivni korisnici su rijetki, dizajn stranica je u naletima, a obrazac za prijavu je buggy- sama koncepcija ima puno obećanja. Možda u budućnosti, znanstvenici više neće morati brinuti o birokratskom noćnu moru prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava, te će biti u mogućnosti uzeti njihov rad izravno na javnost u cjelini. Digitalni valute su, po prvi put u povijesti, koji će znanstvenicima da imaju izravni financijski odnos s zagovara znanost.

Ažuriranje 14. Lipnja: Onabor je web dizajn poboljšala od njegovog lansiranja u svibnju, a početna stranica je sada pojednostavljen okomiti nedavnih radova. Upis također radi savršeno sada, kao dobro.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Kako kupiti NEM (XEM) - početnički vodič

Post Altcoin

Kako kupiti Ethereum Classic (ETC) je 3 jednostavna koraka - vodič za početnike

Post Altcoin

6 bitcoin trgovačkih vodiča vrijedan čitanja

Post Altcoin

BTC.com Prodano je Josh Garzi GAW Rudara

Post Altcoin

BTC-e: Bitcoin Exchange s miješanim FOREX i Altcoins

Post Altcoin

Ažuriranje novčića: Kretanje 2015

Post Altcoin

Kupi Peercoin s PayPalom ili kreditnom karticom

Post Altcoin

Reddcoin društveno emitiranje

Post Altcoin

Bitcoin Scam Test - 10 alata za utvrđivanje je li Bitcoin Business Legit

Post Altcoin

Dogecoinova # 98 NASCAR Dogecar je spremna ići

Post Altcoin

Gems donosi kripto svima

Post Altcoin

Nadolazeći Bitcoin Forks u 2018 - Evo što treba paziti