Što je rudarstvo? | Croatian.lamareschale.org

Što je rudarstvo?

Što je rudarstvo?

Digitalna valuta rudarstvo, kroz SHA-256for Bitcoin, Scryptfor mnoge druge valute, te mnoštvo drugih algoritama koji su razvijeni, je rastuća industrija, s Bitcoin rudarstva i Scrypt rudarstvo, strojevi stvoren da košta 10.000 $ +.

Dakle, zašto ljudi mina Digitalni Valute?

Miningis primarnu metodu za obradu transakcija, evidentiranja i sigurnost za većinu digitalnih valuta, kao i način na koji su nove kovanice stvorio. To ne vrijedi za svaki digitalni valutu, ali je ključno za veliku većinu.

Mi smo išli u malo detalja o tome kako rudarski radovi u članku”Što je Bitcoin?” Međutim, rudarstvo drukčiji između valuta, a te razlike dovode do mogućnosti, kao i ponuditi nove putove za razvoj digitalnih valutama cijelo.

Proces Digitalni valuta Rudarstvo

Blok generacija

Dakle, za početak razumijevanja što rudarstvo je, prvo moramo razumjeti kako blok generira. Blok je jednostavno popis nedavnih transakcija koje treba obraditi, bilježi, i dodao da javni knjizi poznatoj kao Block lanca. To je središnji cilj rudara. Način na koji je to završena je složena, ali ne-tehnički način gledanja na to je ovo: Računala pokrenuti program koji pokušava pogoditi rješenje za gotovo neprocjenjive problema. To je potrebno za sigurnost mreže, kao što stvara potrebu za posao koji treba obaviti da bi rudara da imaju šanse za dobivanje bitcoins.

Rudarstvo Teškoća

Rudarstvo poteškoće uzrokuje mreža prihvaća nikakav odgovor koji je manji od određene vrijednosti. Ova poteškoća se podešava, temelji se na brzini da nedavni blokovi riješeno, tako da je stopa po kojoj se rješavaju blokovi ostaje stabilna. Kako je snaga obrada novčić mreže ide gore, maksimalna prihvaćena vrijednost (meta) postaje manja. Ako je snaga obrade ide dolje, meta je povećana. Bitcoin difficultyis trenutno na razini koja patuljaka sve ostale valute, a mjeri se na razini petahashes sekundi u ovom trenutku.

Dokaz-of-djelo

Proof-of-workis točno ono što zvuči kao. To je metoda osmišljen kako bi zaštitili sustav zahtijeva rudara dokazati da je posao završen, te je osnova za većinu digitalnih valuta. Način na koji se to postiže je putem gore navedene metode raspršenja.

Digitalna valuta Rudarstvo Algoritmi

SHA-256 Rudarstvo

SHA-256 je kriptografski algoritam koristi Bitcoin, Peercoin, Unobtanium i nekolicina drugih. To je napredni algoritam koji je nevjerojatno teško sirovu snagu, i na taj način osigurava visok nivo sigurnosti sustava koji ga koriste, te omogućiti poteškoće da se podigne do razine da se ne može doći s tradicionalnim procesor. Bruce Schneier staviti ovo na način koji može učinkovito dobiti točku preko”Ovi brojevi nemaju nikakve veze s tehnologijom uređaja; oni su maksimumi koji će termodinamika dopustiti. I oni snažno implicira da brute-force napada protiv 256-bitne ključeve će biti nemoguća dok su računala izgrađena od nešto drugo osim materije i zauzimaju nešto drugo nego prostor.”

SHA-256 je vrlo obradu teška, ali ne i sjećanje teška, algoritam, a time i ASIC (Application Posebni integriranih sklopova) u svrhu rudarstvo digitalne valute koja koriste SHA-256 su stvoreni relativno lako. To brzo dovesti do GPU (grafički procesorska jedinica, uglavnom u PC grafičke kartice) i FPGA (Field-Programmable Gate Array) zastarijevaju.

Scrypt Rudarstvo

Scrypt je ključni derivacija funkcije temelje lozinkom. Litecoinwas stvorio Charles Lee, bivši Googlea, i bio je prvi digitalna valuta koristiti Scrypt. U odnosu na SHA-256, Scrypt vrlo memorije teške i stoga što je izvorno teoretski da GPU, FPGA i ASIC će biti gotovo nemoguće koristiti za rudarstvo. Međutim, kako se ispostavilo da ne mora biti istina, a GPU rudarstva programi su brzo stvorili. Danas, više tvrtki za proizvodnju Scrypt Asics, poput GAW Minersand KNC Miner.

Scrypt-N Mining

Scrypt-Adaptive-Nfactor (Scrypt-N) je Scrypt algoritam koji je bio modificiran da zahtijevaju veće i veće količine memorije kako vrijeme prolazi. Kao rezultat toga, Scrypt-N vrlo otporan ASIC, kao ASIC po definiciji zahtijeva funkciju biti kodirano. Iako je moguće da se mogao izraditi napredni ASIC nositi Scrypt-N, to bi također zahtijevaju veliku količinu memorije, što bi ozbiljno ograničiti to je vjerojatno moć. Zbog toga, Scrypt N ASIC će se vjerojatno moje puno brže ili učinkovitije od high end GPU.

Multi-Algoritam Rudarstvo

U pokušaju da se ograniči sposobnost ASIC razvoja, kao i kod Scrypt-N, neke od novih digitalnih valutama primjenjuju rotirajući algoritmi u svoje rudarske procesa. To bi zahtijevalo nikakvu ASIC biti dizajniran za sve algoritme specifičan valuta koristi, i da će pobijediti u svrhu stvaranja ASIC za početak. ASIC su snažni jer su izgrađena za određeni program, a nemaju mogućnost da to ništa drugo. Dodavanjem dodatnih sposobnosti, ASIC će izgubiti mnogo toga prednost.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Put Potcoina

Post Altcoin

Korak po korak vodič za instalaciju vlastitog Bitcoin čvora

Post Altcoin

Nedavne nadogradnje novčića, a uskoro će biti implementirane značajke

Post Altcoin

Što su Altcoins i ICOs - Bitcoin Whiteboard u utorak

Post Altcoin

Bitcoin ploča u utorak - Postanite sigurnosni ekspert Bitcoin

Post Altcoin

Sex i Single Bitcoin

Post Altcoin

Kako kupiti Namecoin (Paypal, kreditna kartica, gotovina) - 100% sigurna i jednostavna

Post Altcoin

Kako kupiti Zcash u 3 jednostavna koraka - Vodič za početnike

Post Altcoin

Bitcoin Scam Test - 10 alata za utvrđivanje je li Bitcoin Business Legit

Post Altcoin

Vertcoin (VTC) planira promjenu algoritma u Lyra2

Post Altcoin

Što je Feathercoin

Post Altcoin

SpaceBIT će pružiti novi način financiranja istraživanja svemira