Što je Peercoin? Hibridna kriptonska valuta | Croatian.lamareschale.org

Što je Peercoin? Hibridna kriptonska valuta

Što je Peercoin? Hibridna kriptonska valuta

Predstavljen je u kolovozu 2012. Godine, Peercoin (PPC) je jedan od najstarijih altcoins u cryptocurrency zajednice i glavni konkurent za Bitcoin. To je izrađen od strane Scott Nadal i Sunčana King, anonimni developer koji je također stvorio Primecoin. Peercoin bio prvi cryptocurrency kombinirati dokaz-of-djelo i dokaz-of-udjela u hibridni sustav koji se bavi Bitcoin slabosti, a također koristi manje energije.

Zelena alternativa

Bitcoin je kritiziran zbog teških potrošnje resursa, kao što brže i potrebne su brže strojevi zaraditi istu količinu novca kroz blok nagrade. Trenutno Bitcoin mreži troši oko 150.000 dolara vrijedan energije u jednom danu, i stoga je mjerljiv pritisak na resurse okoliša.

Peercoin ima drugačiji pristup, koristeći hibridni algoritam koji u početku koristi dokaz-of-djelo, ali postupno prelazi na proof-of-kocki kao mreža raste. Umjesto vođenja kovanice generaciju isključivo u rukama rudara je Peercoin mreža prenosi teret za ljude koji jednostavno posjeduju Peercoin i pokrenuti klijenta na računalu. Tako je pojam „proof-of-kocki” doslovno znači da nagrađuje korisnike koji održavaju ulog na mreži, a time i održavati samu mrežu.

Zbog Peercoin koristi znatno manje energije nego Bitcoin, ona je krišom promatrati kao održiv i ekološki prihvatljiv altcoin. U stvari, od siječnja 2014. Peercoin mreža koristi samo 30% energije koja Bitcoin koristi. Ta frakcija je predvidio smanjiti dalje tijekom vremena kao Peercoin prijelazi više proof-of-kocki.

Kovanja: Peercoin Unutarnji sat

Proces stvaranja nove kovanice i osiguravanje mreže u proof-of-kocki sustava naziva se „kovanje”. To se može učiniti bilo tko trčanje punu čvor, a vjerojatnost rješavanja blok određuje koliko Peercoins su sjedili u novčanik za najmanje 30 dana. Ove kovanice koje su sjedile za najmanje mjesec dana su samo kovanice koje računati kao „ulog” u mreži. Nakon što su kovanice prenose na novog vlasnika, njihov unutarnji sat se poništava, a drugi 30 dana mora proći prije nego što su kovanice mogu se koristiti kao ulog ponovno.

Nakon što je postignut taj 30. Dan, međutim, kovanje vlast zapravo povećava svaki dan nakon toga za još dva mjeseca. Nakon što je 90. Dan prolazi, kovanice bitno zaustaviti starenje i dalje biti iskovan po istoj stopi. U osnovi Peercoin mreža incentivizes ljude da drže novac za najmanje 3 mjeseca i snažno odvraća potrošnju. Proces kovanje nagrađuje one koji zadržavaju alata za kovanje: sami kovanice. Najveći dobročinitelji Peercoin su oni koji imaju puno toga i za dugo vrijeme.

Čuvanje protiv inflacije

Kao drugi ugrađenom korist proof-of-kocki, Peercoin Korisnici su nagrađeni 1% kamate godišnje za održavanje svojih udjela na mreži. Ovaj mehanizam je kao kamate na štedni račun, ugrađena u sam novac. To incentivizes ljude da ostanu na mreži bez uporabe prekomjerne energije, ali i polako napuhuje ponude novca.

Ova stopa inflacije od 1% je zapravo suzbiti nešto tako pametan korištenje 0,01 PPC po nakandu. Umjesto slanja naknade za rudare kao u Bitcoin mreži, Peercoin zapravo uništava naknade i uklanja ih iz ponude novca u potpunosti. Dakle, malo Peercoin nestaje sa svake transakcije koja se događa - stvarajući deflatornu značajku.

Paralelni mehanizmi 1% godišnje kamate i 0.01 PPC naknadu za transakciju RADNO MJESTO a zajedno stvaraju zanimljivu dinamiku ne vidi u drugim altcoins. Peercoin bitno je izgrađen obeshrabriti česte transakcije i potaknuti stvaranje zaliha. Stoga bi Peercoin biti nepraktično kao platformu za plaćanje, što je njezina svrha bitno razlikuje od ostalih kovanica koje su više transakcija obitelji.

Sigurnost protiv 51%

Još jedna korist od Peercoin inovativnom proof-of-kocki hibridnog sustava je u tome što je mnogo skuplji za izvođenje napada 51% - ranjivost koja Bitcoin je kritiziran zbog. Napadač bi teoretski treba da dobije 51% od ukupnog raspršenja snage Bitcoin je rudara kako bi stekao moć dvostrukog potrošnje, a taj se rizik kao vrlo stvaran u prošlosti kada su određeni BTC rudarske bazene učinio pristup 50% raspršivanje snage,

Peercoin ukida taj rizik iako je hibrid dokaz-of-djelo i dokaz-of-kocki sustava. Ne samo da bi napadač potrebno 51% rudarstva snage, ali i 51% od novca koji imaju aktivnu udjela u mreži. Na Peercoin trenutne tržišne kapitalizacije, ovaj poduhvat će koštati gotovo 25 milijuna $ - što je napad 51% nevjerojatno skupo i mnogo manje vjerojatno da će se dogoditi, nego na Bitcoin mreži.

Kao što je ranije spomenuto, samo novci koji su sjedili za najmanje 30 dana, može se koristiti za kovanja i osiguravanje mreže. Za nekoga provesti udar od 51% na Peercoin, oni ne samo da bi trebao kupiti do 51% novca, a onda čekati cijeli mjesec prije nego što bude u mogućnosti ugroziti mrežu. U krajnje nevjerojatnom slučaju da se to dogodi, Peercoin korisnici će vidjeti da dolazi i imaju 30 dana da reagiraju.

Peershares: decentralizirana Dionice

Peercoin je aktivan razvoj zajednice rezultirao je Peershares, nova aplikacija izgrađena na vrhu postojećeg koda mreže. Projekt je prvi put predložio u rujnu 2013. Od strane developer Jordan Lee i počeo dobivanjem vlak u siječnju 2014. Kao i više programeri skočio na brodu.

Peershares je namijenjen kao decentralizirana rješenje za tvrtke koje žele da izdaju dionice i dividende, bez potrebe da se oslanjaju na stock trgovac treće strane. Svaki posao će pretvoriti određeni iznos Peercoins u potpuno novi blockchain što predstavlja sve dionice te tvrtke. Novi blockchain sada se može podijeliti među dioničarima, omogućujući tvrtki da dođu do novca i na kraju izdati dividende.

Peershares je još uvijek u početnim fazama, uz core nastavlja u doglednoj budućnosti. No, tu je jasan uzbuđenje iza projekta Peershares, a neki programeri su zapravo pomaknuo svoj fokus daleko od Peercoin u korist svog stock-based rođak. Vrlo je moguće da će Peershares biti prva uspješna provedba dionica u cryptocurrency.

Prostora za rast?

Trenutno Peercoin ima gotovo 50 milijuna dolara kapu na tržištu, što je četvrti najpopularniji cryptocurrency u smislu pohranjene bogatstva. Međutim, to je još uvijek manje od 1% Bitcoin je tržišnoj kapitalizaciji od 6,7 milijardi $. Nameće se pitanje: je Bitcoin sto puta vredniji od Peercoin?

Očito, dinamika na tržištu su složeni i postoji bezbroj faktora u igri u vrijednosti cryptocurrency. No, to je jasno istina da je Peercoin mreža energetski učinkovit i nevjerojatno siguran protiv napada od 51%, što ga čini jednim od najatraktivnijih održive i pouzdane cryptocurrencies na tržištu upravo sada.

No računica ugrađene u Peercoin čine ga atraktivnim samo za dugoročnu gomilanja, i to ostaje da se vidi da li je to značajka ili bug u očima zajednice u cjelini. Za sada, prostor će vjerojatno i dalje dominiraju transakcije u središtu kovanica kao Darkcoin, Litecoin i Bitcoin.

Povezane vijesti


Post Altcoin

4 razloga zašto je košnica revolucionarni Bitcoin novčanik

Post Altcoin

Bitcoinove osnove

Post Altcoin

Kako generirati Bitcoins s vašeg kućnog računala

Post Altcoin

Kako zaraditi do 20% dobiti od vaših Bitcoinsa kroz ulaganje

Post Altcoin

Što su Altcoins?

Post Altcoin

Cjelovit vodič za odabir lisnice Litecoin

Post Altcoin

13 Mjesta za provjeru podataka Litecoin tržišta

Post Altcoin

Korak po korak vodič za instalaciju vlastitog Bitcoin čvora

Post Altcoin

Što je Namecoin, Top Bitcoin Merge-Mined Currency?

Post Altcoin

Kako kupiti Dogecoin s Paypalom ili kreditnom karticom Odmah

Post Altcoin

Reddcoin otkriva Social Wallet, ažuriranja POSV-a i društvene platforme

Post Altcoin

Što je Ripple? Look Inside Crypto 2.0