Cjeloviti vodič za upotrebu Bitcoina anonimno diljem weba | Croatian.lamareschale.org

Cjeloviti vodič za upotrebu Bitcoina anonimno diljem weba

Cjeloviti vodič za upotrebu Bitcoina anonimno diljem weba

U jednom od prethodnih članaka smo razgovarali o tome kako Bitcoin nije u potpunosti anonimna. Otkako smo sve e-mailove tražeći kako koristiti Bitcoin anonimno na webu. Tako smo sada donijeti prije nego što potpuni vodič za korištenje Bitcoin anonimno.

Zašto ostati anonimni?

Podizanjem razine privatnosti će sniziti rizik od dobivanja sjeckan, scammed ili meti kriminalaca. Nakon savladali, širenje svijesti o tim metodama postupno otvrdne Bitcoin mrežu protiv napadača svih vrsta. Bitcoin je blockchainis izgrađen na čvrstim kriptografije koji sprečava krivotvorenje i druge vrste prijevara, ali ljudski element u Bitcoin transakcija je uvijek „Najslabija karika”.

Iako to nikada ne će biti potrebno provjeriti vaš identitet sebe kako bi se preuzeti i koristiti Bitcoin novčanik, za prosječnog korisnika ovo je mjesto gdje anonimnost sustava završava. Nakon što je Vaš Bitcoin adresa se povezati s vašim pravi identitet - teško stanje kako bi se izbjeglo kada posluju ili primanja isporuke - vaša anonimnost je ugrožena za tu adresu.

Korištenje online pseudonima (Satoshi Nakomoto, za npr.) Će poboljšati vašu privatnost ali imajte na umu da je sposoban istražitelj može identificirati preko standardnog internet. Većina Bitcoin novčanici emitira vaše stvarne IP adrese, što se onda može lako povezan sa svojim adresa (e).

Bitcoin, njegova zadano stanje, nikad ne treba uzeti u obzir anonimni (ili čak i opravdano privatno) monetarni sustav. Bitcoin je pseudonymity je slab u najboljem slučaju; lako ugrožena osnovne neto nadzora. Zadana Bitcoin je još uvijek daleko više privatnih nego kreditne kartice, ali sigurno manje nego novac. Ova stvarnost otvara brojna pitanja za poslovne i osobne privatnosti.

Kao i sve Bitcoin transakcija su stvar javnog rekord, svaka adresa koja se povezuje sa svojim identitetom i / ili poduzeća otkriva 4 važne informacije:

1) Koliko bitcoins ste bili ili držati u toj adresi,

2) Upravo kad ste dobili one bitcoins,

3) Tko ste dobili one bitcoins iz (osim ako oni koriste učinkovite metode privatnosti)

4) Sljedeća adresu na koju šaljete one bitcoins (koji, kao i sa 3, može utvrditi njegov vlasnik).

Za privatnost-svjesni, gore navedene točke su dosta loše. No, situacija se pogoršava...

Sada, iako Bitcoin novčanike s novčićem controlfeatures vam omogućiti da uplate iz odabranih adresa (ili točnije, UTXOs), na način da Bitcoin novčanici obrađuje changeoften rezultata na razne adrese u roku novčanik postaje dokazivo povezani. Kao rezultat toga, jedan adresa identitet povezana pod kontrolom može „curenja” informacija o drugim, „nepoznatih” adresa.

Također, određene Bitcoin Temeljne programeri rade na poboljšanju privatnost putem povjerljivih Transactionsproject, u ovoj fazi, činjenica je da koristite Bitcoin anonimno zahtijeva znanje i malo dodatnog rada.

To nikada nije prekasno da se anonimno

Pretpostavimo kao naše polazište sve adrese unutar vašeg Bitcoin novčanik može povezati na svoj pravi identitet na ovaj ili onaj način. Ako ste kupili kovanice od razmjene s postupcima za provjeru identiteta ili obavlja posao pod svojim pravim imenom, to je vrlo vjerojatno slučaj. Dobra vijest je vaša privatnost može biti djelomično ili potpuno oporavila od ove države. Nastavi čitati…

Online sigurnost često se karakterizira kao kompromis između učinkovitosti i udobnosti. To je do korisnika da odaberete na kojem kraju ove ljestvice žele biti jedno. To će im omogućiti da kalibrirati koliko vremena, truda i novca potrošiti na poboljšanje Bitcoin privatnost.

Ovaj vodič nudi nekoliko metoda kako bi poboljšao svoj Bitcoin financijsku privatnost, počevši s malo napora tehnika i eskalira do učinkovitijih, ali zahtjevne metode. 

Jedan jednostavan Preporuka za poboljšanje Bitcoin Privatnost

Kad god je to moguće, izbjeći ponovno korištenje adrese. Generiraj novu adresu za svaku transakciju koju primate. Postoji mala točka ažuriranje statičku adresu povezanu s vašim identitetom, kao što je Bitcoin savjet adrese povezane s društvenim medijima profil, ali to se preporuča praksu u većini drugih situacija.

Upozorenje: ako koristite ne-HD novčanik kao što Bitcoin jezgre, sjetite se da su samo 100 adresa sadržana u početnom ključ poolgenerated s privatnim ključem u novčanik. Ne zaboravite rezervnu takve novčanici redovito ili slijedite link kako bi naučili kako povećati maksimalnu ključ veličine bazen. 

Poboljšanje Online privatnost

Ako pregledavanje Interneta s istom računalu ili uređaju koji koristite za Bitcoin, svakako ćete želite nadograditi svoje privatnosti i sigurnosne značajke. Informacije mjesto, Prizma-break, pruža niz preporuka za različite operativne sustave i uređaje.

U najmanju ruku, razmislite o instalaciji oglas i JavaScript blokatora, kao i uskraćivanje ili redovito čišćenje cookies. HTTPS Svugdje je još jedan dobar izbor.

Prilikom odabira privatnost / sigurnost / šifriranje softver, zreo i open-source rješenja su obično preferira.

Upravljanje lozinke

Ljudske memorisable lozinke teže biti slab. Ovaj problem i njegovo rješenje najbolje pokazuje sljedeći xkcd webcomic:

Koristeći svoju varijantu na „ispravan konja baterije šarka” za više računa je strašno iz sigurnosti i privatnosti perspektive; jedan ugrožena račun može procuriti sve lozinke na Vašu e-mail, Bitcoin razmjene i druge osjetljive račune. Pokušaj zapamtiti različite lozinke za više desetaka ili čak stotina računa je sličan recept za katastrofu.

Rješenje je da koristite dobar, slučajnim riječi lozinku zajedno sa lozinka voditelj, kao što KeePassXor Password Safe. Menadžeri Lozinka generirati snažne, duge i slučajne lozinke koje nikada nisu vam potrebne zapamtiti; Program pohranjuje ih u šifriranom obliku. Vaše lozinke postaju dostupne samo kada unesete jednu glavnu lozinku u upravitelju.

Prikrivanja vašu IP adresu s Tor

Posjetite TorProject.orgto preuzeti i instalirati luk Router (Tor). Tor se otvara kao zaseban, Firefox-based internet preglednika koji prikriva svoju IP adresu. Tor radi usmjeravanje vezu preko nekoliko drugih računala koji sudjeluju. Krajnji efekt je da koji god web pristup će vidjeti vaš zahtjev kao da dolazi iz potpuno odvojenim stroj, obično u drugoj državi ili zemlji.

Iako se prikriva IP adresu i neke potencijalno odlike preglednika, Tor nipošto nije potpuno rješenje privatnosti. Koristeći svoje pravo ime, pristup redovite e-mail ili se prijavite na društvenim medijima preko Tor će imati točno iste de-anonimne učinak kao i to preko redovne preglednika. Jedno od rješenja je stvoriti namjenski darknet račun e-pošte za Tor uporabu, kao što je Mail2Toraccount.

Tor također onemogućuje JavaScript zadano; određene web stranice ne učitava ispravno bez JavaScripta, ali ponovno aktivira može biti potencijalno de-anonimne.

Tor omogućuje pristup tzv „darknet” poseban sloj regularnom interneta (često se naziva „clearnet” od darknet korisnika) koji je jedini dostupni via.onion veze. Luk linkovi sadrže neke naizgled slučajnih znakova koje nisu lako pohranjenih; to je najbolje prakse zabilježiti službene linkove na web stranice kako bi se izbjeglo phishing web stranice.

Da bi ste dobili gore i trčanje sa Tor i darknet, provjerite naš vodič za Pristup Darknet u manje od 2 minute. Jednom ste pregledavanja kroz Tor, možete istražiti internet anonimnost dalje bez nepotrebnog zabrinutost zbog znatiželjnih očiju.

Vi svibanj također pristupiti Hub forum se održavaju mnoge odlične vodiče clearnet, darknet i Bitcoin anonimnosti. Tu je bogatstvo relevantnih informacija u stickied niti se mogu naći u „početnike” i „sigurnosti” sekcija. Jolly Roger je „Sigurnost Vodič za početnike” nit je posebno vrijedno. Poveznica Hub's.onion je:

Upozorenje: Ne pristupiti LocalBitcoins preko Tor. Tu je poznati attackby koji zloćudni izlaz čvorovi u Tor mreže služe lažnu verziju LocalBitcoins koji phishes log-u pojedinosti.

Trčanje Bitcoin kroz Tor

Od objavljivanja 0.12, Bitcoin jezgra će se automatski povezati kroz Tor, ako se otkrije svoju prisutnost. Prisiliti taj problem, slijedite ove instructionson Bitcoin je GitHub. Ovdje su neke dalje tipson Reddit. Većina ostalih novčanici su također u mogućnosti spojiti preko Tor, konzultirajte dokumentaciju otkriti kako.

Kao što je adresa na vašem wallet može biti povezan s IP adresa i / ili identiteta, razmislite o instalaciji novog novčanik koji samo uvijek povezuje kroz Tor.Disable vaše internet veze i konfigurirati novi novčanik za pokretanje isključivo preko Tor prije pokretanja. Zatim možete ponovno omogućiti internetsku vezu i dopustiti novčanik za sinkronizaciju. Ako koristite puni novčanik, kopiranje postojeće blokira mapu (osiguralo da don'talso kopiranje wallet.dat mapu) u „Tor novčanik” podatkovnog direktorija će uvelike ubrzati proces sinkronizacija.

Izravno prenošenje bitcoins sa starog novčanik na ovaj novi će malo nejasne vlasništva nad tim kovanica. Međutim, postoje mnogo sofisticiranije metode prijenosa ovlasti (pokriven kasnije) koji će biti učinkovitiji oponašanja ovo protok sredstava.

(Opcija) Pridružite virtualne privatne mreže (VPN)

Kao što je spomenuto, Tor nije privatnosti lijek; protivnik koji posjeduje obje i prezimena strojevi povežete putem će vidjeti vašu IP, kao i web-mjesta te pristup. Ako ste spremni platiti za malo više mir, razmislite VPN usluge. Umjesto pristup internetu - ili Tor - izravno, vaša veza će biti preusmjeren kroz VPN poslužitelja. Nedavno smo postavili za početnike u VPNsif želite saznati više o ovoj temi.

VPN ima nešto slično prednosti Tor; to zamagljuje vašu IP adresu. U stvari, većina VPN vam omogućiti da podvala državljanstvo svoje IP adrese (koja može biti korisna za pristup podacima specifične za lokaciju). VPN također pružaju sigurnosne prednosti; oni djeluju na zaslonu uređaja od zlonamjernog softvera preko firewall i proxy poslužitelja.

Za razliku od nekih stranica koje blokirati pristup iz poznatih TOR putova, VPN-ovi obično priuštiti neograničen pristup i puno veću propusnost od Tor mreže. To je sasvim moguće pristupiti Tor preko VPN za drugi sloj skrivanje određenih poteza.

Disk šifriranje

Ostavljajući tragove vaše aktivnosti na tvrdom disku ili prijenosni medij predstavlja još jedan način na koji anonimnost može biti ugrožena. Disk šifriranje softver vam omogućuje da šifriranje datoteke, mape ili cijeli disk tako da ona više ne može biti pristup bez lozinke. Šifriranje tvoj Bitcoin novčanik datoteke i osjetljive podatke pohranjene na vašem računalu je dobra praksa. Uz pristojan disk šifriranje softver, možete stvoriti više, sigurne sigurnosne kopije najvažnijih datoteka i podataka te ih disperzirati na USB memorije i slično.

Wikipedia nudi dobar comparisonof dostupne softverske opcije disk šifriranje. Nemojte se oslanjati na Windows BitLocker programa; za razliku od open source alternative to nije dokazivo sigurna.

Upozorenje: ako izgubite ili zaboravite lozinku, da ćete izgubiti pristup svim šifrirane datoteke.

Prikrivanja Bitcoin transakcija

Gimnastika Kovanice preko mješalice

Kao što naziv implicira, mikser je servis koji miješa se nepovezanih bitcoins tako da postaje nejasno koje su adrese poslane bitcoins na druge adrese. To je dobar način da se presele novac od starog, de-u anonimne adrese ili novčanik na novom, privatnom jedan.

Za potrebe privatnosti koristiti samo darknet mješalice poput BitMixer.io: bitmixer2whesjgj.onion ili grama Helix: grams7enufi7jmdl.onion/helix/. BitMixer radi prilično brzo, miješanje kroz Helix može potrajati nekoliko sati. Downside je da mješalice je da preuzmu kontrolu nad svojim bitcoins do miješanja završi, koji uvodi skrbništvo rizik.

Nepouzdan, decentralizirano Postupak miješanja može se naći u JoinMarket; implementacija privatnost i poboljšati tehniku ​​prvi proposedby jezgre developer, Greg Maxwell. To infographic pruža blagi uvod u djelovanju JoinMarket. Iako je prilično jednostavan koncept, u ​​sadašnjem stanju razvoja, JoinMarket predstavlja složeniji pothvat nego slanje novca putem stranice za miješanje.

Ako imate dobro razumijevanje Bitcoin i da ste spremni za više hands-on način, JoinMarketis visoko preporučeno. Osim što vas vratiti kontrolu nad procesom miješanja, ona također smanjuje rizik i transakcijsku naknadu. JoinMarket čak vam omogućuje da zaradite nešto novaca pomažući drugima miješati svoje transakcije.

Zamagle Trail kroz Altcoin Promjenjiva

Zašto se zaustaviti na miješanje između Bitcoin adresa? Miješanje između Bitcoins i privatnost središtu altcoins pruža još jedan sloj zaborav. Ova metoda zahtijeva možda malo manje povjerenja nego koristi centralizirani servis za miješanje. Najbolji altcoin koristiti za tu svrhu je vjerojatno Monero (XMR).

Ovaj kratki guidecovers kupuju Monero s Bitcoin; na anonimnim svoje bitcoins, jednostavno ih pretvoriti u XMR, proslijediti ih na novu Monero adresu pod vašom kontrolom, a zatim ih pretvoriti natrag u novu, anonimni BTC.

Dvije velike mjesta za pretvaranje između Bitcoin i Monero su Shapeshift.ioand XMR.to. Sjeti se da im pristupiti preko Tor i ne brini prijave; ni mjesto zahtijeva.

I na kraju: Amnezija anoniman kamere sustav (repa)

Ako ste ozbiljni o privatnosti, da ćete želite da sve gore navedene metode zajedno u siguran operativni environment.Unfortunately, standardni operativni sustavi ne prioritete privatnost. Windows 10, na primjer, je nemilosrdan u svojim naporima za praćenje korisnika. Stoga ima smisla za dizanje u sigurnom, privatni-poštujući operativnog sustava prije nego što pokušate poslati Bitcoin anonimno.

Najbolji mogući izbor ovdje je repa, varijanta Linux operacijskog sustava Debian-based, koja po dizajnu ne ostavlja tragove. Ne brinite ako ste nikada koristili Linux i prije, repovi ima sučelje koje će biti poznato da bilo koji Windows ili Mac korisnika. Repovi čak može oponašati izgled Windowsa, tako da povremeni promatrači neće primijetiti ništa neobično o korištenju računala!

Repovi omot mnoštvo privatnosti, sigurnosti i šifriranja značajke u paketu dovoljno mali da stane na prijenosni USB disk - repovima čak uključuje KeePassX i svjetlo Electrum Bitcoin novčanik kao standard!

Za podizanje sustava s repovima na start-up, USB pogon mora biti formatiran kao bootable putem programa kao što su Universal USB Installeror Rufus.TAILS onda treba skinuti i instalirati na disk, što je donekle uključeni proces. Imajte na umu da je instalacija i održavanje repove ažurirane će zahtijevati 2 takve USB uređaja.

Ako želite da biste započeli s repovima možete koristiti ovaj jednostavan online udžbenik.

Mijenjanjem BIOS Setup s dizanjem iz repa, a ne na tvrdi disk vam omogućava da koristite nepouzdane računala i mreže sigurno. Tako možete anonimno slati Bitcoin od čak javnosti, prati računalu, kao što su one u biblioteci ili internet caffe, bez ostavljanja tragova identitetu ili aktivnosti.

Dok repovi lako ne pobijediti bilo koji softver se temelji na bilježenje podataka, imajte na umu da repovima ne mogu zaštititi protiv hardverski ključ loggersor hardvera zaslon hvatanje. Srećom, repovi sadrži virtualnu tipkovnicu i druge miš-driven unos teksta programa. Za unos zaporke na nepouzdanih uređaja, koji koristi kombinaciju zaslonu za unos teksta i spam teksta zapisanog countermeasuresis preporučeno.

Repovi trgovinama nema informacija u vezi softvera koji koristite, web stranice koje posjećujete (putem ugrađenog Tor Browser) ili bilo što drugo. Međutim, repovi ne dopušta vam da stvoriti kriptirani, uporna volumen unutar USB stick (pod uvjetom da ima dovoljno prostora za pohranu, 8 Gig štapići se preporučuje).

Svi podaci se stavljaju u upornom volumen će se održavati između sjednica. Preporučuje se da pohraniti svoje lozinka voditelj datoteku podataka unutar tog volumena i svoju Electrumseed lozinku manager (osim ako ste apsolutno sigurni da se mogu sjetiti). Unos to sjeme će vam omogućiti da se obnoviti svoju Electrum novčanik i pristup bilo pohranjene bitcoins.

Upozorenje: ako ne pohraniti ili prisjetiti svoje Electrum sjeme, bilo bitcoins pohranjeni u vašem Electrum novčanik će biti izgubljen zauvijek nakon što završe repovima sjednicu.

Anonimnost dolazi s cijenom

Ukratko stvari, to je na vama je da odlučite koliko anonimnost vam je zapravo potrebno na internetu. Više anonimni ćete želite da se više truda morate kako bi se postigla. Ovaj vodič vam donio glavne alate i tehnike na raspolaganju, tako da možete miješati i podudaraju ovisno o tome koji najbolje radi za vas.

Povezane vijesti


Post Altcoin

Kako kupiti Zcash u 3 jednostavna koraka - Vodič za početnike

Post Altcoin

Nadolazeći Bitcoin Forks u 2018 - Evo što treba paziti

Post Altcoin

Kako kupiti Dogecoin s Paypalom ili kreditnom karticom Odmah

Post Altcoin

Vodič: Reddcoin POSV novčanik nadogradnja na Mac računalu

Post Altcoin

Gavin Andresen pokazuje kako implementirati dvoslojnu zaštitu datoteka novčanika

Post Altcoin

Mastercoin i Omniwallet beta

Post Altcoin

FIMK - Revolucioniranje Finske ekonomije s kriptoterapijom

Post Altcoin

Dogecoinova # 98 NASCAR Dogecar je spremna ići

Post Altcoin

Radi se o Blockchainu, a ne Bitcoinu

Post Altcoin

BTC.com Prodano je Josh Garzi GAW Rudara

Post Altcoin

Rebranding, intervjui i potpuni popis kovanica

Post Altcoin

Kickstarter za Sluice Box Custom Scrypt Rudarstvo Rigs