Kako mina Bitcoins: jednostavan vodič za početnike | Croatian.lamareschale.org

Kako mina Bitcoins: jednostavan vodič za početnike

Kako mina Bitcoins: jednostavan vodič za početnike

Dakle, želite postati rudar... Uvijek je sanjao troše svoje dane sa šljemom na glavi, iskapanja dubine zemlje s pijukom? Onda ići tražiti drugi vodič, jer ovo je forthe novaka koji žele postati Bitcoin rudari, ali prvo morate razumjeti osnove ove umjetnosti.

load...

Prva stvar koju treba priznati: nije svaka Bitcoin korisnik je rudar, to su dvije različite stvari. Drugo, morate odabrati vrstu rudara želite biti: vrsta koja to radi iz zabave, a ne u potrazi za dobiti, ali za drugačiji doživljaj, ili onaj koji ima vremena za to učiniti na učinkovit način i pobijediti novac od njega. Spreman? Idemo!

1. Osnove o Bitcoin mining

Kao što smo to već rekao, nema pijuk i kaciga u ovoj vrsti rudarstva. Dakle, morate pogledati ove osnovne informacije kako bi razumjeli što ste uzimajući u. Zamislite da već imate sve što je potrebno, softver i hardver uključen. Nakon što pokrenete proces rudarski, računalo će pokrenuti kriptografski raspršivanja funkcija (pogledati primjer ovdje), na temelju blok napadača. To znači da kada se generira, koju su također konstantno raspršivanje blok zaglavlja, koji se povremeno ažurirati, kao što radite na njemu (opet, pročitajte ovo da bolje razumiju definiciju).

load...

Svaki novi mljeveno meso će se identificirati rudarstva softvera s različitim brojem - zove nonce- i postati slučajni element bloka napadača. Nakon tog procesa, svaki raspršivanja funkcija će dati mljeveno meso.

Mljeveno meso je dugo broj, nešto ovako: 93ef6f358fbb998c60802496863052290d4c63735b7fe5bdaac821de96a53a9a

Zatim, tu je teškoća targetlevel. Za stvaranje ispravnog bloka, svaki rudar mora pronaći hash koji je ispod odgovarajućeg cilja težine. To je prilično tehnički dio, ali neka nam samo da vam dati primjer:

Ako je cilj poteškoća je 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000, bilo koji broj koji počinje s nulom će se nalaziti ispod cilja, kao 0787a6fd6e0782f7f8058fbef45f5c17fe89086ad4e78a1520d06505acb4522f.

load...

Međutim, budući da su takvi veliki brojevi, rudari usvojila jednostavniji sustav: stvoriti broj prema rudarskom poteškoće, što odražava koliko teško je stvoriti blok danas u odnosu na prvog bloka, miniran od strane Satoshi Nakamoto. Težina mijenja svakih 2016 blokove, a to znači da se, kada je mreža moć raste, teško se povećava. To možete provjeriti pageto znati ažurirani razinu težine.

2. Kakav rudara želite biti?

Zatim morate napraviti izbor: Koga želite da bude u rudarstvu svijetu? Možete napraviti svoj rudarstvo aloneand preuzeti rizik, ali i nagrade, ili canjoin rudarski bazen. Trenutno, većina rudari su članovi rudarskog bazena, koji se smatra najučinkovitiji način za napraviti posao i dobiti ono što je tvoje.

Imate neke velike primjere bazena kao BTC Ceha ili 50BTC, dvije od najvećih u svijetu. No, kako odabrati najbolji bazen za vas, pogledajte na ovom potpunom usporedbu.

3. Odaberite softver

Nakon odlučivanja što vrsta rudara ćete se, vrijeme je da zna više o dostupnim softverom. Ako ste u rudarstvu na svoju ruku, trebate postaviti Bitcoin klijent za JSON-RPC. Ako odaberete da se pridruže rudarski bazen, morate odabrati jedan i registrirati ovdje.

Zatim, da je vrijeme za postavljanje stvarni rudar, softvera. Možete provjeriti 99Bitcoins softver za početnike i birati, bez obzira na operativni sustav imate. Uvijek ćete trebati poseban softver za vas spojiti na blockchain i na svoj rudarskog bazena, ako si u jednom.

4. Odaberite hardver

Long otišao su dani kada su prvi rudari morali znoj teško stvoriti Bitcoin, sa svojim starim sinkroniziran procesora. Sa Bitcoin ekspanzije, ljudi primjetili da je lakše mina sa grafičke kartice (GPU), što je omogućilo je 50x do 100x povećanje minging snage i spremiti nešto energije u isto vrijeme.

To je bio korak koji nas vodi u budućnost: prvo, rudarstva svijet napredovala za Field Programmable Gate nizovi (FPGA) - ova tehnologija nije baš mnogo snažnije, ali je omogućio korisnicima da uštedjeti mnogo energije -, a zatim Obavijest o Specific Integrated Circuit (ASIC) ere. A bilo je i vrijeme! ASIC je čip posebno dizajniran za mine Bitcoins.

Nakon što je stigao na tržište, on puhne naš mozak: ove bebe nude 100x povećanje raspršivanje snage, ali također može smanjiti potrošnju energije na značajan način.

Nakon znajući sve to, što će biti vaš „oružje” izbora? Ne bi tu odluku sada. Prvo, pogledajte na ovom rudarstvo hardver usporedbu.

Dakle, to su osnovna pravila koje trebate znati kako bi se početi rudarstvo svoje Bitcoins i evoluirati u drugu razinu stručnosti. Ako niste spremni još za početak, ali želim znati kako se osjeća kao bez instaliranja bilo koji softver, pokušajte Bitcoin Plus. To je browser-based CPU Bitcoin rudar i dok to nije učinkovit za ozbiljno rudarstvo, to je savršen da vam pokazati kako je to do moje u bazenu.

load...

Povezane vijesti


Post Altcoin

Bytecoin (BCN) Doista anonimna kriptovaluta

Post Altcoin

Lex Cryptographia, Bitcoin, i revolucija otvorenog bazara

Post Altcoin

Anonimnost kriptovaluta Dio II - Cryptonote & Darkcoin

Post Altcoin

Jednostavan vodič za rudarenje špijunaže za X algoritme

Post Altcoin

Reddcoinova Revolucionarna promjena: Dokaz brzine udjela (PoSV)

Post Altcoin

Kako kupiti IOTA: osnovni vodič za početnike

Post Altcoin

Intervju: Brandon Kurtz iz sportašica Vertcoin

Post Altcoin

Put Potcoina

Post Altcoin

Radi se o Blockchainu, a ne Bitcoinu

Post Altcoin

Vodič o tome kako se prebaciti na novčanik Reddcoin POSV

Post Altcoin

Kako kupiti Zcash u 3 jednostavna koraka - Vodič za početnike

Post Altcoin

BTC.com Prodano je Josh Garzi GAW Rudara