Bitcoin Banking: Opasnosti Fractional Reserve Bankinga | Croatian.lamareschale.org

Bitcoin Banking: Opasnosti Fractional Reserve Bankinga

Bitcoin Banking: Opasnosti Fractional Reserve Bankinga

Bitcoinbanking je vjerojatno na vrlo daleki horizont, daleko od toga da bude proveden u svim značajnim kapacitetima u mainstream ekonomiji. Međutim, to je moguće - i važnije - koristiti ekonomiju stvoriti grubu viziju što Bitcoin bankarstva može biti kao u budućnosti, obraćajući posebnu pozornost na učinke Bitcoin bankarstva je na poslovne cikluse

Temelj poslovnog ciklusa, periodički faze bum i poprsje koje su udario tržišne ekonomije od davnina, leže u praksi razlomka bankovnim rezervama. U tržišnoj ekonomiji sa Bitcoin bankarstva, postaje nemoguće pokrenuti frakcijskih rezervi, bez obzira na pravni status praksi. Dakle, ekonomija koja koristi Bitcoin bankarstvo će vrlo vjerojatno imati značajan utjecaj na formiranje poslovnih ciklusa.

load...

Ovaj članak služi kao uvodni, prvi ugradnju dva dijela serije na teorijske ekonomije Bitcoin bankarstva. U ovom instalacije, mi ćemo dati osnovni pregled kako frakcijske rezerve bankarski proizvodi poslovne cikluse, a kako se ti ciklusi pokrenuti svoj tečaj u okruženju ravnoteže. U drugom dijelu, mi ćemo raspravljati o tome kako Bitcoin bankarske bi mogle riješiti probleme frakcijske rezerve bankarskih i poslovnih ciklusa.

load...

 Opasnosti Britanski Reserve Banking

Dosadašnji gospodarski Liječenje Britanski Reserve Banking

 

Mnogi austrijski ekonomisti, dok je vrlo kritičan prema središnjem bankarstvu, uglavnom su ignorirali ili odbaciti opasnosti frakcijske rezerve bankarstva. Ludwig von Mises - koji je postavio temelje za Hayek je u dubini teoriju poslovnih ciklusa - tvrdila da obvezne 100% rezervu omjeri nisu bili potrebni. Umjesto toga, tržišne snage na kraju će ukloniti sve banke s umjetno niske kamatne stope, a na tržištu će donijeti kamatnu stopu na svoju prirodnu razinu. Na temelju tog argumenta, Mises usmjerena svoju akademsku energiju na izlaganje prijetnje središnjeg bankarstva.

load...

Friedrich von Hayek slijedili odijelo, a razvili teoriju austrijskog poslovnog ciklusa na temelju argumenta da središnje banksartificially niže kamatne stope.

Murray Rothbard, za razliku od Mises i Hayek, tvrdi da je frakcijska rezerva bankarstvo je sama po sebi lažne, i moraju biti zabranjene u slobodnom društvu.

U novije vrijeme, Isus Huerta de Soto iznio na Rothbard argumenta i pokazali kako se frakcijskom rezervat bankarstva je zakonski nespojiva s privatnim imovinskih prava. Osim toga, de Soto je objasnio ekonomske posljedice trčanje frakcijskih rezervi, što pokazuje da poslovne cikluse zapravo potječu od takve prakse, dok središnje banke samo učvrstiti poslovne cikluse i zaštititi banke od neuspjeha.

Naravno, mainstream ekonomske misli ne vidi svojstvenu opasnost u frakcijske rezerve bankarstva. Mainstream ekonomisti vjeruju da je stvaranje novac koji dolazi iz frakcijske rezerve banaka, kada je pod kontrolom i režiji središnje banke, može potaknuti ukupni rast. To vjerovanje vjerojatno proizlazi iz činjenice da je glavna škole misli nedostaje robustan i detaljnu teoriju kapitala.

Osnovni Pregled kamatnih stopa na posve slobodnom tržištu

Prije nego što smo ispitati kako frakcijske rezerve bankarski iskrivljuje tržište i proizvodi bum i poprsja, moramo imati opće razumijevanje o tome kako su kamatne stope određuju na slobodnom tržištu, a kako su one stope razrijeđen frakcijskom bankovnim rezervama.

Prvo, moramo razumjeti razliku između oročenje i potražnje depozita. Jednostavno rečeno, depoziti su novac staviti u banku u svrhu čuvanja i uz očekivanje da može povući novac u bilo koje vrijeme za potrošnju ili privremena ograda svrhe. Primjeri depozitni novac će biti poznati provjeravanje i štedni račun. Oročeni depoziti se sastoje od novca koji se odlaže za investicijske svrhe. U oročenje, deponent daje svoj novac u banku s namjerom primitka veći iznos novca na neki kasniji datum, bez očekivanja da može povući novac prije roka dospijeća, bez plaćanja globe.

Kamatne stope za kredite banaka na slobodnom tržištu određuje odnos iznosa novca u viđenju i oročenih depozita. Na slobodnom tržištu, novac može biti posuđeni iz oročenih depozita, budući da je novac u tim računima su namijenjeni za ulaganja. Sredstva se ne smiju biti posuđeni iz depozitnog novca, ipak, jer deponent stavio svoj novac u banci uz očekivanje da on ili ona može povući dio ili sve od depozita u bilo koje vrijeme, a pozajmljivanje taj novac van bi ga nedostupan na deponenta. Dakle, na slobodnom tržištu, samo novac oročeni depoziti mogu se posuđuje; kreditiranje depozitnog novca dok jamčim štediša da je njihov novac je u potpunosti na raspolaganju će biti lažnih aktivnost, s negativnim socijalnim i ekonomskim posljedicama.

Budući da su slobodni Kamatne stope na tržištu određuje odnos između vremena i depozite po viđenju, a samo novca oročenih depozita može se posuđuje, slijedi da je stvarna količina novca prisutan u oročenih depozita je glavni čimbenik u određivanju kamatne stope na bankovne kredite, Ostale stvari jednake, veća količina novca će niže kamatne stope, a manji iznos će se povećati kamatne stope.

Osnovni Pregled kamatnih stopa Britanski Reserve Banking

 

Pod frakcijske rezerve bankarstva, međutim, vrijeme prednost kamatna stopa je dilutedby na kreditiranje iz depozitnog novca. Razrjeđuje se odvija jer sredstva po viđenju - koje se dodjeljuju prema potrošnji ili gomilanja - se daje investitorima kao kredit koji se može koristiti kako bi se projekti koji zahtijevaju resurse kako bi se pomaknuo do viših razina u strukturi kapitala. Dakle, umjesto davanja kredita isključivo na temelju količine dostupne u oročenih depozita, koja je određena vremenskim preferencijama, banke „umjetno” niže kamatne stope uzimajući od depozitnog novca, a time i povećanje iznosa raspoloživih sredstava za kredite i smanjenje kamatne stope za kredite.

Budući da štediše očekuju da će njihov novac biti na raspolaganju u svakom trenutku, banka ne oduzimaju od štediša stanja nakon što posuđuje svoje fondove. Umjesto toga, oni držati puna ravnoteža na raspolaganju, i staju uz depozita drugih pokrovitelja kada je zatražio povlačenje. Ovaj proces dovodi do stvaranja novca. Na primjer, deponent stavlja 100 $ na štednom računu, banka krediti $ 50 tog depozita do investitora, a banka uvjerava deponenta da postoji još $ 100 u svom računu, što on ili ona će se koristiti za kupnju robe potrošnje, Dakle, 150 $ je stvoren iz ničega!

Frakcijske rezervat bankarstva i poslovnih ciklusa

 

Nastale promjene u strukturi proizvodnje koji dolaze iz tog procesa stvaranja novca predstavljaju glavni uzrok poslovnih ciklusa. Kada depoziti su na posudbi, dužnici koristiti novac uložiti u višim fazama proizvodnje, dok je potražnja na tržištu ostaje konstantna - što znači da je roba proizvedena od strane tih udaljenijih fazama proizvodnje nemaju dovoljno zahtijevati da bude isplativo. S obzirom da je potražnja na tržištu nije promijenilo, cijene rastu robe široke potrošnje, jer resursi se udaljila od proizvodnje robe široke potrošnje i u proizvodnji višeg reda robe, čime se smanjuje opskrbu dok je potražnja ostaje konstantna. Istovremeno, cijene za višeg reda robe povećati s obzirom na novac stvoren iz frakcijske rezerve bankarstva omogućuje investitorima da ostvari veću potražnju.

Nakon što postaje jasno da su projekti - financira kamatnim stopama koje su niže nego što bi se odrediti čisti sklonost vrijeme - su beskorisni i neodrživa, dužnici moraju prestati proizvoditi i otpustiti sve svoje zaposlenike. Cijene za višeg reda robe zatim smanjiti kao rezultat smanjene potražnje, zbog investitori napuštaju svoje neprofitabilne projekte. Osim toga, cijene robe široke potrošnje smanjiti te; sredstva preusmjeriti za proizvodnju robe široke potrošnje, vraćanje na tržištu ravnotežu i spuštanje cijene. Međutim, cijene su spušteni još dalje, jer nezaposlenost je porasla, a time smanjiti potražnju. Nakon nekog vremena, rada i drugih čimbenika proizvodnje će biti u potpunosti obnovljena u ravnotežu, a gospodarstvo će se vratiti u stanje koje je postojalo prije nego što je frakcijska stvaranje pričuva novac je počeo.

Sada kada imamo osnovno razumijevanje o tome kako frakcijske rezerve bankarstva može stvoriti poslovni ciklus u postavku ravnoteže, možemo zaključiti ovu uvodnu instalaciju naše dvije dio serije o tome kako Bitcoin bankarstva može utjecati na stvaranje poslovnih ciklusa. U drugoj instalaciji, mi ćemo raspravljati o viđenju i oročenih depozita u Bitcoin bankarstva, da li ili ne frakcijska rezerva banka može uspješno poslovati pod Bitcoin bankarstva, a do koje mjere Bitcoin bankarske utječe na stvaranje i težini poslovnih ciklusa. 

load...

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin Exchange MtGox Shutdown Trajno!

Post Bitcoin

BetChain postaje vodeći Bitcoin casino u višejezičnoj podršci

Post Bitcoin

Alibaba IPO odgovoran za Bitcoinov pad!

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cijena: Tim Draper osvojio aukciju na Silk Road

Post Bitcoin

Što je 51% Napad - Pojednostavljeni Bitcoin Tutorial

Post Bitcoin

Koji je najbolji Bitcoin platni procesor? Coinkite ili BitPay?

Post Bitcoin

Bitcoin grafikoni - Koji su oni, Kako koristiti BTC grafikone

Post Bitcoin

Bitcoin naziv domene BTC.com prodan za 1 milijun dolara USD!

Post Bitcoin

Kratak novac Tjedni Bitcoin Cijena izvješće: 31. kolovoza - 6. rujna 2014

Post Bitcoin

Bitcoin Millionaire: Top 5 Bitcoin milijunaša

Post Bitcoin

Google Adsense Alternative za Post Bitcoin Pucanj Apokalipsa

Post Bitcoin

Kratak novac Tjedni Bitcoin Izvješće o cijeni: 14. - 20. rujna 2014