Bitcoin Basics objasnio: IJKs od BTC | Croatian.lamareschale.org

Bitcoin Basics objasnio: IJKs od BTC

Bitcoin Basics objasnio: IJKs od BTC

Nastavljajući seriju „Bitcoin Abeceda”, sada doći sam - L. Bitcoin je komplicirano, ali ovaj popis bi trebao pomoći svakome razumjeti osnove BTC, bez ulaženja u više tehničkih aspekata cryptocurrency.

load...

I je za osobe do osobe, i Peer-to-Peer

Jedna od ključnih prednosti Bitcoinis se način rada za obradu transakcija. Ako dvoje ljudi žele da se uključe u trgovini i trgovini, koristite Bitcoin, oni to rade. Ne trebate licencu, oni ne trebaju dozvolu. Oni jednostavno moraju dogovoriti o cijeni. Nakon što je kupac pristao kupiti i platiti Bitcoin i prodavatelj je pristao prodati i prihvatiti Bitcoin, transakcija može nastaviti.

load...

Iste situacija nije nužno istinito u slučaju mainstream trgovine. U slučaju trgovine cigle i mort, prodavatelj može zahtijevati da imaju poslovnu dozvolu, pristati na prikupljanje poreza na promet, slažete se pregledati od strane požara Marshall, u skladu zgrade kodovi i stanarsko standardima, u skladu sa zapošljavanju smjernicama, iznos poreza od prihoda, a ne bilo koji broj drugih stvari koje su potrebne raznim saveznim, državnim i lokalnim zakonima, propisima i uredbama. Jednostavno uzimajući u poslovanju može biti vrlo skupo i dugotrajno.

Na primjer, Tesla Motors utemeljio je 2003. Godine podigao i potrošio desetke milijuna dolara prije objavljivanja svoje prvo vozilo u 2008.Significant vremena i novca potrošeno je u skladu s propisima, čak i prije nego što je prvi Tesla Roadster na ulice.

load...

Uz znatno veću slobodu u odabiru hoće li postati prodavatelj, i pod kojim uvjetima, Bitcoin koristi peer-to-peer arhitektura, koja omogućuje da bilo tko biti uključeni. Ne postoji središnja banka kontrolira Bitcoin. Tu je skupina razvijatelja softvera koji razvijaju ažuriranja Bitcoin Osnovnog programa, te utvrđuje promjene u bitnom Bitcoin protokola. Međutim, kao i kod velike većine drugih programskih sustava otvorenog koda, svatko može sudjelovati kao programer - kod koje je procijenjeno na svojim zaslugama, a ne na podrijetlo ili političkih stavova njegovih autora. Dakle, ako vam se sviđa kodiranje i žele da se uključe, možete predložiti promjene kod. Bilo da je vaš broj je prihvaćen od strane zajednice korisnika je do njih.

Peer-to-peer umrežavanje vrijedi. Vršnjaci su i proizvođači i potrošači resursa, za razliku od klijent-server model u kojem korisnici imaju ograničen pristup resursima proizvodnju, koja je centralizirano na strani poslužitelja. Iako je razvoj aplikacija specifičnih integriranih sklopova (Asics) za rješavanje hash funkcije potaknula rast velikih računalnih operacija u Bitcoin mining, još uvijek je moguće, putem cloud computing, sudjelovati u rudarstvu, čak i sa skromnim ulaganjima. Bilo Bitcoin mining vrijedi ITTO vas je nešto što svaka osoba mora odlučiti sami.

Arhitektura peer-to-peer sebi Osnaživanje. Za razliku od, centralizacija ima tendenciju da ostavi vlast među nekoliko igrača. Na primjer, za obradu transakcija za Bitcoin je proširila preko stotine tisuća računala diljem svijeta. Obradu transakcija kreditnih kartica visoko centralizirana. Naknada se naplaćuje za obradu nedavni plaćanje u Bitcoin je 0,0001 Bitcoin, što je ekvivalent US $ 0,02 u današnjem tečaju. Za razliku od, trgovina-prednji tvrtke aretypically naplaćuje 1,60% do 2% od transakcije, plus nešto poput 10-30 centi po transakciji, plus neki mjesečnu naknadu od $ 5 do $ 15 da li obraditi sve kartične transakcije taj mjesec ili ne. Online trgovinama koje prihvaćaju kreditne kartice, jer kartica nije prisutna u kojem se nalazi poslovni, uglavnom plaćaju čak i veće naknade.

Dakle, ako prihvatite Bitcoin za 1200 $ prodaju, naknada za obradu transakcija je oko dva centa; ako prihvatite kreditnu karticu za tu istu prodaju, vjerojatno platiti $ 19.30 ili više, ako imate trgovinu, ili koliko 30,10 $ ako prodajete online, plus mjesečnu naknadu. Centralizacija je skupo, a koristi samo nekoliko igrača u gospodarstvu.

J je za Java

Bitcoin-Qt, također poznat kao Bitcoin Core je poznat kao referentna provedbu. To je bio napisan u C ++ programskom jeziku. Međutim, postoje klijenti i API biblioteke napisane u Javi.

Ako Bitcoin je o jeziku, kako onda znamo što je Bitcoin klijent očekuje se da učiniti? Izvođenje programa proizlazi iz referentnog provedbe. Dakle, ova stranica koja opisuje Bitcoin protokol, pazi na umu da to nije sama specifikacija. Ona koristi engleski jezik i matematiku za opisivanje protokol baziran na C ++ koda u referentnoj provedbi.

Ako ste zainteresirani za Java implementacija Bitcoin, trebali biste uzeti u obzir bitcoinj, BCCAPI i „bita dokaz”, svi koji su izgrađeni u Javi.

Bitcoin Klijent API ili BCCAPI je Java knjižnica dizajniran za izradu sigurne lagan Bitcoin klijenata. BCCAPI spaja na poslužitelj koji drži blok lanac i prati klijenta ravnotežu novčanik. Poslužitelj ima samo znanje o javnim ključevima klijenata, te je u poziciji da troše sredstva u vlasništvu klijenta novčanik. Kao blockchain raste, sada posljednjih 30 gigabajta, ima smisla za neke korisnike da napuste blockchain na poslužitelju.

Bitcoinj je knjižnica za rad s Bitcoin protokola. To može održavati novčanik

Slanje / primanje transakcije bez potrebe lokalnu kopiju Bitcoin jezgre i ima mnoge druge napredne značajke. To je implementiran u Javi, ali može se koristiti s bilo JVM kompatibilnom jeziku: primjeri u Python i JavaScript su uključeni.

Komadići Dokaz je namijenjen za snažan server bliskoj budućnosti. To je opisano od strane autora Tamás Blummer kao „modernog, modularni provedbu Bitcoin ima napredne značajke kao što su hijerarhijski i deterministički novčanik, lozinkom kodiran privatnih ključeva i lako napamet pass fraze.”

Ako ne vole Java, možda ćete biti u mogućnosti naći primjenu Bitcoin u softverskom jezik koji želite. Budući da je protokol je open source, slobodno kotrljati svoj vlastiti.

K je za 401k

Da, Bitcoin dolazi u svoj 401k. Prema članku u časopisu Forbes, „SecondMarket nedavno pokrenula Bitcoin fond, ali je dostupna samo akreditiranim ulagačima koji ispunjavaju neto vrijednosti zahtjev. The Winklevoss blizanci, poznati po svojoj povezanosti s Facebooka, pokreću Bitcoin ETF raspolaganju svim investitorima. Ovaj startup fond suočava sa značajnim poteškoćama s kretanjem regulatornih i tehnoloških prepreka, jer to je jednostavno neistraženim vodama. Međutim, ako su uspjeli da budu prvi usvajaju ove nove klase imovine, te šire Bitcoin groznica masama mogu biti bogato nagrađeni.”

Postoje, međutim, upozorenja. Od siječnja 2014. Godine, bilo je jasno kako bi IRS liječiti ulaganje u Bitcoin - kao valutu, kao naplativa, kao roba, ili kao investiciju? Budući da self-usmjeren iras može ulagati u tvrtke koje imaju imovinu koja imaju u Bitcoin, to je vjerojatno slučaj koji možete uključiti Bitcoin na svoj 401k. Ako zakoni i propisi su vam posebno izvor radosti, vi svibanj želite pregledati ožujka 2014. Mišljenje IRSon temu.

L je za pravne

Bitcoin je pravna. To je zakonski da ga posjeduje, pravni ga potrošiti, legalno trgovati s njim. Naravno, to je moguće koristiti za ilegalne aktivnosti, ali to je uvijek bio istinski bilo novca.

Iako razne web stranice (Washington Post-a Wonkblog, Atlantic magazin, dolaze u obzir) nedavno su napravili Bitcoin svoju omiljenu metu za lažne tvrdnje o tome se koriste samo Ponzi schemers i ilegalne narkotike trgovaca. Istina je da je Bitcoin nije gotovo kao popularan za ilegalne aktivnosti kao svjetski broj jedan valuti za sve stvari jeziv, kaznenih i lažnih: USA dolara. Toliko od velikih denominacija dolarskih novčanica u optjecaju se koriste u ilegalne narkotike transactionsthat možete pronaći u zračnim lukama psi droge njuškanje upozoravanja na vaš novčanik jednostavno zato što je donio neke gotovinu sa sobom.

Naravno, reakcija vladine agencije, uključujući i financijske regulatorne agencije, na Bitcoin je mješoviti. Neki u Kongresu su prigovorili Bitcoin se koristi na mjestima poput svile i svile 2, kako bi se olakšao ono što smatraju nezakonitom trgovinom. New York State izdala, i povučena, a opet predlaže propise licencirati Bitcoin. Da biste dobili osjećaj da li vaš korištenje Bitcoin može biti pravna, regulirano, ograničeno ili zabranjeno, u vašem području, ili u mjestu gdje namjeravate putovati, možda vam se sviđa ovaj zgodan Bitcoin zakonitosti mapand referentni popis.

Da, Bitcoin je pravna. Da, moguće je koristiti Bitcoin u aktivnosti koje su ilegalne. Naravno, ako ste zabrinuti da svoj Bitcoin transakcija na javnom blockchain, možda želite uzeti u obzir izvan blockchain transakcije - koje ćemo raspravljati u sljedećem obroku.

Intoduction: A - D | E - H | I - L

load...

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Je li Bitcoin rudarstvo vrijedno?

Post Bitcoin

Kako iskoristiti dobit vašeg Bitcoin pipa s jednim korakom

Post Bitcoin

Bitcoin vijesti danas - Najtoplijeg BTC okrugli!

Post Bitcoin

Europska komisija da provodi Bitcoinovu uredbu

Post Bitcoin

Bitcoinovi kupci trebaju biti spremni izgubiti svoj novac, upozorava glavni UK regulator - CNBC

Post Bitcoin

Bitcoinov dnevni izvještaj: Lawsky opisuje revidirane BitLicense, GAW pokreće Paycoin i još mnogo toga

Post Bitcoin

Bitcoinov proboj potiče nemoguće buduće platforme 1. dio

Post Bitcoin

Najbolji hardver Ethereum Mining (2018 Ažurirano)

Post Bitcoin

Bitcoin analiza cijena: Sideways akcija nastavlja

Post Bitcoin

Bitcoin Basics objasnio: ABCs of BTC

Post Bitcoin

Osvojite USB Miner 100% besplatan - Mine Bitcoin Litecoin Dogecoin od kuće!

Post Bitcoin

Bitcoin zemlja! Top 10 naroda koji vole BTC