Bitcoin Basics objasnio: MNOs of BTC | Croatian.lamareschale.org

Bitcoin Basics objasnio: MNOs of BTC

Bitcoin Basics objasnio: MNOs of BTC

U mojim ranijim eseja, Bitcoin Osnove objasnio: Abeceda BTC, pregledao sam nekoliko tema iz „A je za prihvatljivosti” pa sve do „L je za mjeriteljstvo.” Danas, želio bih reći „M za...”samo jedna stvar, ali ima dosta dobrih kandidata. Ja sam pokupila od troje.

load...

M je za Multisig, miješanje, i rudarstvo

Jedan od važnih otkrića u godinama nakon David Chaumfirst pionir digitalnog novca je potreba za mogućnošću da imaju različite potpise za potvrdu da je neki događaj dogodio. U razvoju Bitcoin protokol, Satoshi Nakamoto je bio vrlo svjestan te potrebe. Bitcoinprovides za više potpisa.

Multisig Novčanici

Korištenje višestrukim potpisom značajku, možete imati Bitcoin adresu s nekoliko povezanih privatnih ključeva, tako da vam je potrebna bilo više od jednog od njih potrošiti sredstva. Možete odrediti koliko ključevi moraju potpisati, a imaju što više tipki koji su uključeni kao što želite. Multisig escrow osobine se nalaze u uslugama koje pruža tvrtkama kao što su Bitratedas kao i nešto više mainstream Bitcoin stranicama poput Coinbase. Vrlo detaljne informacije o multisig i drugih značajki se nalazi u Bitcoin razvojne programere.

load...

Novčanici sadrži multisig uključuju Greenaddress.itand BitGo. Još jedna tvrtka s vrlo aktivnim interesa u Bitcoin multisig je CryptoCorp. Višestrukim potpisom novčanici su također jedna od glavnih točaka rasprave u novac kratak intervju sa Sam Pattersonof Otvoreno Bazaar.

Bitcoin Miješanje

Novac miješanje je tehnologija koja se koristi kako bi se smanjila izloženost vašu privatnost na javnom blockchain. Stavljanjem neke bitcoins od drugih korisnika, zajedno s bitcoins ste potrošnje, usluga miješanje namjerno zbunjuje trag za korisnike koji su uključeni.

Bitcoin wiki nudi 15 različitih mjesta s Bitcoin miješanje usluge. Naravno, zbog prirode tih usluga, korisnici mogu imati poteškoće bilo zadovoljštinu ako njihove isplate nisu proslijeđeni na zahtjev. Dakle, caveat emptor - neka kupac biti na oprezu.

load...

Tamna Walletis tehnologija koja parova Bitcoin troši slične količine među svojim kupcima, te ko-mingles svoje kovanice zajedno prije slanja primatelja, kako bi isplate teže ući u trag na Bitcoin blockchain. U tom smislu ona je nešto poput kovanice rublje, osim što se funkcija sastoji dio čina izrade Bitcoin plaćanje

umjesto odvojenom koraku opcijskog.

Bitcoin miješanje nužno ima ograničenja. Može kršiti „plaćanje strukturiranje” aspekte pojedinih zakona i propisa pranja novca. Također, on i dalje uključivati ​​javnost Bitcoin blockchain. Dakle, ti si idući u morati nešto pojaviti na blockchain, da li koristiti uslugu miješanje, ili ne, ako šaljete i primate bitcoins izravno.

Rudarstvo Bitcoins

Rudarstvo Bitcoinhas bio predmet nekoliko nedavnih radova

Bitcoin uvijek će zahtijevati rudarstvo, budući da obrada transakcija je rudarska djelatnost. Bitcoin rudarenje odnosi na proces otkrivanja, preko matematike, narednih blokovima na javnom blockchain. Rudari su nagrađeni dijelom transakcije naknade, a dijelom dodavanjem novih bitcoins.

Bitcoin mining isthe proces izračunavanja hash funkcije za uspostavljanje, kroz dokaz-of-djelo, sljedeći blok u blockchain. Bitcoin protokol određuje koliko je teško funkcija mljeveno meso će biti, na temelju koliko su računala uključena u rudarstvu. Računalo koje pravilno izračunava hash funkciju potrebnu za uspostavljanje najnoviji blok dobiva nagradu za transakcijske naknade i određeni broj novih bitcoin. Svakih nekoliko godina broj novih bitcoins nagrađen kapi dok se ne dosegne ukupni svih bitcoin ikada biti stvoren. Naravno Bitcoin mining nije za svakoga. Bilo Bitcoin mining je vrijedno itfor će se temeljiti na brojnim čimbenicima, a uvijek treba konzultirati Bitcoin mining calculatorbefore ulaže novac u rudarskim projektom.

N je za umrežavanje

Bitcoinuses protokol koji uključuje umrežavanje. Na neki način, Bitcoin postoji jer je Internet je izmišljen.

Natrag u 1960, Advanced Research Projects Agency obrane Odjela htjela protokol koji će omogućiti računalima u različitim dijelovima svijeta komunicirati. Računala u određenoj zgradi ili kampusu zgrada, već su umrežene zajedno u mnogim slučajevima. Često su te mreže su uključeni jedan veliki mainframe server koji pruža računalno iskustvo za mnoge klijentska računala ili „Terminali”. Zadatka, onda je na „inter-mreža” te mreže računala.

Sustav razvijen kako bi ostvarili taj zadatak bio je „kontrola Transfer Protocol” (TCP) ili „Internet protokol” (IP). Na svojoj najosnovnijoj razini, Internet je protokol dokument, popis specifikacija za kako se nositi različite vrste poruka. Isto tako, Bitcoin, na svojoj najosnovnijoj razini, je protokol dokument, popis specifikacija za kako se nositi transakcije. To je korisno razmišljati o platnom prometu kao specijalizirani kakve poruke.

Bitcoin protokol pronalazi vršnjake prosljeđivanjem peer najave unutar vlastite mreže. Svaki čvor sprema baze podataka vršnjaka za buduću uporabu. Za dizanje ovaj proces, Bitcoin koristi popis početnih vršnjaka koje pružaju ručno ili upite skup ime poslužitelja (DNS) imena domena domena koje imaju automatski ažurirane popise. Bitcoin također ima izgrađen-in liste koja je ažurirani s vremena na vrijeme u novim verzijama softvera. Referentni softver vam omogućuje da odredite početni vršnjake ručno dodavanjem addr.txt u imenik podataka ili putem parametra addnode.

O je za Open Source, a za off-Blockchain Bitcoin transakcija

Neka slova imaju više tema od drugih, a O je jedan od onih pisama. Dakle, o je za Open Source, a za off-Blockchain Bitcoin transakcija.

Otvoreni izvor

Jedan od jako važnih aspekata sigurnosti za korisnike Bitcoin je činjenica da je open source protokol koji je implementiran od strane open source softvera. Da bismo razumjeli zašto je to važno, morate barem nakratko razumjeti povijest open source softvera pokreta,.

Natrag u 1970, kada je mikro-računalna industrija je samo dolaze u postojanje, većina računala su veliki mainframe. Većina računala su u vlasništvu velikih tvrtki, sveučilišta ili vladine agencije. Većina tih računalnih sustava kojima upravlja na konceptu klijent-poslužitelj, gdje mainframe računala pruža uslugu „glupi” Terminali ili, kasnije, na mikro-računala. Hardver i softver uključen je sve vlasništvo, to je sve u vlasništvu. Mnogo toga je zadržao vrlo tajno, ne samo od strane vladinih agencija koje imaju tendenciju da „klasificirati” svaku činjenicu i koncept kao tajnu, ali i firme koje su željele zadržati svoju tehničku prednost kroz poslovne tajne, kao i patenti i zaštitni znakovi.

Open source movementbegan kao „slobodan softver” pokreta. Ideja je bila napraviti neki softver koji je dostupan za besplatno. Slobodni softver nije bio jedini slobodan za korištenje, ali i besplatno ažurirati. Do 1980-ih, mnogi računalni programeri su zainteresirani ne samo u izradi novog vlasnički softver, ali i na razvoj i održavanje besplatnih alternativa široko koristi softver. Programeri konačno određen, u 1990, koji je bolji način za opisivanje ovog softvera je da ga zovu „open source”.

Čak i operativnih sustava koji čine računala uključiti i početi raditi postao open source. Linuxwas prvi open source operativni sustav. Ona se temelji na glavno računalo operativnog sustava pod nazivom UNIX. Danas je sve od obrade teksta za upravljanje bazom podataka na web-poslužitelj softver je open source.

Prednosti otvorenog koda su mnogi. Mnogi programeri su u mogućnosti pogledati izvorni kod i razumjeti točno ono što je softver radi. Programeri rutinski razgovarati o problemima s kodom i kako to popraviti. Programeri koji su vrlo dobri u fiksiranja koda, ili na dobro pisanje koda, visoko cijenjenih u industriji. Često, razvoj otvorenog koda pomaže novi programer početak rada na unosnu karijeru u softverskom dizajnu ili provedbe. Ono što je najvažnije, za sigurnost, što je open source softver ne lako uočiti, razumjeti, i nadzire open source softvera. Dakle, ne može biti nikakvih skrivenih potprograme rade zlonamjernog nadzor. Tu ne može biti dio programa koji šalje svoje login podatke u ogromnoj bazi podataka bez znanja vama. Sve je na otvorenom, gdje se može ispitati, kritizirao je i poboljšana.

Off-blockchain transakcije

Bilo privatnost svjesno korisnik Bitcoin je svjestan da je javnost blockchain. Ako ste vrlo oprezni da uvijek koristite zasebne hash adrese za svaku transakciju, možete, u određenoj mjeri, štiti neke aspekte povijesti transakcija. Ali, blockchain je tamo, na očigled, a može se analizirati sa svim vrstama računalne snage od strane vladinih agencija, kriminalnih hakera i drugih, u bilo koje vrijeme. Kao što je dobro, postoje inherentna ograničenja u veličini blokova, što znači da je obrada transakcija ide u određenom ritmu. Dok ta ograničenja mogu se mijenjati u budućim izdanjima Bitcoincore protokola, za sada imamo granice.

Dopuštajući za off-blockchain transakcija, ove tvrtke su povećanje fleksibilnosti, privatnosti i korisnost Bitcoin.

P je za javnost

P je za javnost, jer je Bitcoin blockchain nije privatna. Iako se ponekad još uvijek pročitati u mainstream tisku o anonymityof Bitcoin, istina je posve drukčija. Bitcoin adrese nisu, ipak, dodijeljena na osobni identifikacijski broj osobe ili drugi broj nacionalnog identiteta. S obzirom da je open source priroda Bitcoin protokola, to će vjerojatno biti jako teško prisiliti takvu mjeru identiteta.

Ipak, blockchain je javan. Ta činjenica je, naravno, i prednosti i nedostatke.

Javni blockchain je dostupan i transparentan. Moguće je da se vidi što su transakcije obrađuje rudarskih poduzeća i rudarstva farmi. Moguće je razumjeti kako Bitcoin ekonomija funkcionira. Blockchain.infoprovides mnoštvo informacija, i grafikona, o tome što se događa u Bitcoin gospodarstvu, uključujući i tržišne kapitalizacije, dnevne transakcije, i mnoge druge činjenice. Znamo mnogo o tome kako se koristi Bitcoin, i od koga, zbog javnog blockchain.

Na dolje strane, moguće je ispitati blockchain radi praćenja novac iz jednog novčanika na drugu. Moguće je da zna vrlo malo o pojedinim korisnicima, pogotovo ako se objaviti adresu novčanik na web stranici ili na društvenim medijima. Jednom adresa novčanik povezana s određenom osobom, transakcije koje uključuju tu adresu može biti ispitan. Dakle, to je korisno imati novčanik softver generirati poseban hash adresu za svaku transakciju.

Bitcoin je vrlo otvoren, transparentan i javan. Bijeli papir na kojem je baziran, protokol, a broj za osnovne softvera Bitcoin sve objavljene, informacije javne domene. Svatko može vidjeti što se događa s Bitcoin slijedeći teme na javnim forumima o ažuriranjima softvera. Postoji cijeli segment medija, od kojih Coinbrief dio, koji izvještava o Bitcoin gospodarstva. A transakcije koje se odvijaju pomoću Bitcoin su dio javnog, transparentnog blockchain; Baza podataka svake gospodarske manifestacije u Bitcoin povijesti ide natrag na samom početku.

Intoduction: A - D | E - H | I - L | M - P

load...

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Što je 51% Napad - Pojednostavljeni Bitcoin Tutorial

Post Bitcoin

Bitcoin Banking: Opasnosti Fractional Reserve Bankinga

Post Bitcoin

Argentinska središnja banka se boji bitcoina

Post Bitcoin

Bitcoin dnevno izvješće: Canabis Road Hacked, Korbit podiže 3 milijuna dolara, bitcoin potrošnje PAC, i još mnogo toga

Post Bitcoin

5 izazova koji se trenutno suočavaju s Bitcoinom (prema Mikeu Hearnu)

Post Bitcoin

Armory Technologies objavljuje ažuriranu verziju svojeg Bitcoin novčanika nakon što je osigurao ulaganje od 600 tisuća dolara

Post Bitcoin

Bitcoin Naknade objašnjene - Jesu li Bitcoin transakcija zapravo besplatne?

Post Bitcoin

Bitcoin objasnio je u 3:30 minuta

Post Bitcoin

Mt. Gox, Mintpal, Hashfast, Butterfly Labs i Robocoin: pogreške u Bitcoin Businessu

Post Bitcoin

Bitcoin dnevno izvješće: Brazil kaže da je previše rano za Bitcoin propis, Charlie Shrem osuđen na 2 godine zatvora

Post Bitcoin

9. travnja 2015

Post Bitcoin

Vodič za početnike rudarskih Bitcoina