Bitcoin Mining u 2015. godini: ASIC, Cloud Mining i Poteškoća | Croatian.lamareschale.org

Bitcoin Mining u 2015. godini: ASIC, Cloud Mining i Poteškoća

Bitcoin Mining u 2015. godini: ASIC, Cloud Mining i Poteškoća

Ogromni objekti diljem svijeta sada su prepuni Bitcoin mining hardver. Jedan objekt u blizini Arktičkog kruga u Švedskoj ima 45.000 strojeva trčanje oko sat.

Zašto? Pa, ako je računalo pronalazi točan odgovor na problem u računanje hash algoritam, vaš Bitcoin novčanik adresa je izgrađen na odgovor s više 25 bitcoin. Također, svoj Bitcoin adresa prikuplja naknade transakcije implicitno u tom odgovoru. Možete dobiti ove dodatne Bitcoin nakon 99 dalje blokira izgrađen na sustavu. Danas, na 196 $ po bitcoin, 25 novih Bitcoin vrijedi 4900 $. Dakle, postoje dobri razlozi posvetiti dodatnu računalnu snagu za zadatak.

load...

Bitcoin Mining dalje raste

Kao rezultat toga, Bitcoin mining je jedan od najbrže rastućih sektora u informacijske tehnologije (IT) danas. Više računala se dodaju na zadatku cijelo vrijeme. Kao blockchain raste, sve više Bitcoin se dodaju one već u optjecaju. Tijekom vremena, stopa po kojoj nova Bitcoin se dodaju bi se trebao usporiti, dok Bitcoin rudarstvo obavlja isključivo za naknade za obradu transakcija kada se sustav maxes se na 21 milijuna ukupnih kovanica u optjecaju.

load...

Sljedeće godine, 2016, nagrada za računanje sljedeći Bitcoin blok padne od 25 do 12,5. Hoćemo li vidjeti pad u Bitcoin rudarske aktivnosti? Možda. Već je smanjen tečaj za bitcoins u dolarima čini se da provocira neki pomaknuti prema konsolidacije u industriji. To dolazi u vrijeme kada Bitcoin ponovno je postavio novi rekord ovog mjeseca u broju transakcija koje se dešavaju u jednom danu, više od 105 tisuća događaja.

Dosta tipično naknadu za transakciju od 0,0001 bitcoin se primjenjuje na mnoge od tih događaja, što znači 10,5 Bitcoin, ili oko 2058 $ u mogući prihod od naknada transakcija za Bitcoin rudara. Dakle, naknade za transakcije može dokazati da bude atraktivan za Bitcoin rudara i nakon novog Bitcoin nagrada počinje opadati.

load...

ASIC - Bitcoin Rudari koji su igre Izmjenjivači

Bitcoin mining je započeo u 2009., koristeći osnovne Bitcoin mining softver koji se isporučuje s izvornom Bitcoin walletsoftware, s gotovo bilo tehnički sofisticirane korisnika mogli postaviti računalo za rješavanje matematičkih zagonetki uključeni. Do početka 2013. Godine, međutim, prva primjena specifičnih integrirani krugovi (Asics), ili Bitcoin hash čips, počeo utovar. Ovi čipovi su Bitcoin mining hardver koji su samo korisno za rudarstvo SHA-256 cryptocurrencies, a čine korištenje običnih osobnih računala ili mreža opće namjene računalima, zastarjelih za Bitcoin mining.

Iako mikroprocesora u općoj bračnim njihovoj moći svakih 18 mjeseci prema Mooreov zakon, a Bitcoin ASIC su udvostručenje njihova moć svakih šest mjeseci. To je dovelo mnoge pitati: „Je li Bitcoin mining isplati?” Odgovor je komplicirano, a Bitcoin rudarstva i dalje biti ukupni profitabilan, ali uvijek biste trebali koristiti Bitcoin mining calculatorto se utvrdilo da li je to prava stvar za vas. Procjenjuje se da su stotine tisuća računala su usredotočeni na Bitcoin mining.

Bitcoin vrijednost, i tečajnom riziku

Jesu Bitcoin cijene suđeno da padne dalje? Teško je reći. Dakako, oni su imali svoje uspone i padove. Neposredno prije Mt. Gox razmjena nije uspjelo, USD Bitcoin razmjenu ratehad nalazio iznad 1 $ 1124. Hakiranje Bitstampearlier ovaj mjesec može biti odgovoran za neke od nedavnog pada tečaja. Naravno, cijene isplovio iz sredine 2012. Do kraja 2013. Godine, bez previše štucanje. Vilica ožujka 2013. Bio je jedan primjer dramatičnog, ali kratkog vijeka prepreka, kada različite verzije Bitcoin softver izazvalo razlike u mišljenju o valjanosti pojedinih blokova. Nakon konsenzus je ponovno uspostavljen, problem je riješen i vrednovanje Bitcoin nastavio uspon.

Naravno, Bitcoin mining nije jedini cryptocurrency rudarstva odvija ovih dana. Cryptsy, najveća razmjena altcoin, navodi stotine cryptocurrencies, s imenima kao što su Litecoin, Dogecoin, Reddcoin, Darkcoin, Bitshares, i još mnogo toga. Bilo blockchain valuta s proof-of-djelo značajki može biti minirano, a rudari u alternativnim cryptocurrencies činiti se pronaći aktivnost isplativo.

Koliko je sve to oprema posvećena Bitcoin rudarstvo i altcoin rudarstvo, vrijedan? Na temelju priopćenju iz Coinometricsabout napad 51%, nalazi se oko 833 milijuna $ u rudarske opreme i električne energije agencija u industriji. Kombinirani rudarstva energije na mreži i dalje povećava.

Uspon Bitcoin Cloud rudarstva

Veliki dio Bitcoin mining je sada oblak-based. Poduzeća se prodaje gigahashes u sekundi, ili GH / s, za naknadu, koja pruža dovoljno računalne snage kako bi milijardu pokušaja drugi riješiti hash funkcije za Bitcoin blok. Postanak Rudarstvo, na primjer, tereti 702 $ za tisuću Gh / s, plus naknadu za električnu energiju. Ako vam se dogoditi da zarade dovoljno Bitcoin od 25 bitcoin stvorio u svakom bloku, plus naknade za transakcije, nadmašiti ove naknade, a zatim iznajmljivanja gigahashes je bio dobar izbor. Naravno, s obzirom na ogromnu količinu računalne snage u konkurenciji s vama, vjerojatno biste trebali pogledati na investiciju kao spekulativne, a ne kao sigurna stvar.

Bitcoin mining je energetski intenzivan, tako velike rudarske operacije teže locirati gdje je lako držati strojevi ohladi ili kada energija je vrlo jeftino. Jeftini ugljena u Mongoliji čini se da je poticanje Bitcoin mining u toj zemlji. Nažalost, nije svaka Bitcoin rudarska tvrtka je pronašao način da ostane profitabilan. Nedavno je Ghash.io, jedan od najvećih rudarskih operacija, najavio je da će to biti obustavu usluga do Bitcoin je vrijednost porasla ili rudarstvo difficultydecreased, dovoljno da bi Bitcoin rudarstvo isplativo za njih.

Podesiva Teškoća temelju Bitcoin Mining snaga

Svakih 2016 blokova, ili dva tjedna u prosjeku je Bitcoin mreži automatski prilagođava težini funkcije hash ovisno o tome koliko računalnu snagu je na visini zadatka. Poteškoće se mogu prilagoditi prema dolje ako se velik broj rudari počeli povlačenje strojeva izvan mreže, ali u posljednjih nekoliko godina trend je prema gore. Od ASIC su prvi put isporučen teškoća je povećan za faktor deset tisuća. Međutim, to se mijenja, kao i nedavni pad cijena Bitcoin je izazvao toliko rudarski snage da se isključiti.

Kako Bitcoin rudarstva stog gore što se tiče obrade transakcije ide? Protokol Bitcoin je trenutno jedino može obraditi sedam transakcija u sekundi, zbog ograničenja od jednog megabajta na blocksize, koji je malen u odnosu na, recimo, Visa, koji se bavi i do 10.000 transakcija u sekundi. No, naravno, naknada za svaku transakciju je značajan, pogotovo za trgovce koji nose najveći teret naknade za obradu kreditnih kartica. Nedavna prijenos nekoliko desetaka milijuna dolara vrijedan bitcoin zabilježen na blockchain za naknadu od oko dva centa.

Ako Bitcoin će ući u mainstream, granica mora biti podignuta ili naknade za transakcije moraju biti znatno povećana. Srećom, jedan megabajt granica može se mijenjati, a Bitcoin rudarskih mreže procesorska snaga je daleko veći nego što je potrebno za obradu međutim mnogo transakcija u sekundi se traži od njega. Gavin Andresen, glavni znanstvenik u Bitcoin Zaklade, kao i glavni programer radi na Bitcoin jezgre protokola od odlaska valute tajanstvene kreator, Satoshi Nakamoto, je eksperimentiranje s većim veličinama blok. Njegovi testovi su pokazali da povećanje Bitcoin je blocksizecan lako postići, kada to postane potrebno.

load...

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin dnevno izvješće: Time Inc. prihvaća Bitcoin, Overstock Falls Kratki o Bitcoin prodaje, i još mnogo toga

Post Bitcoin

Bitcoinova budućnost je sjajna: pad cijena i evolucija

Post Bitcoin

Bitcoin Basics objasnio: ABCs of BTC (Q - U)

Post Bitcoin

Bitcoinova analiza cijena: GHash.io, Irak i FBI aukcija

Post Bitcoin

Kratak novac Tjedni Bitcoin Izvješće o cijeni: 7.-13. Rujna 2014

Post Bitcoin

Kako iskoristiti dobit vašeg Bitcoin pipa s jednim korakom

Post Bitcoin

Bitcoin Arbitrage mogućnosti: kratki vodič

Post Bitcoin

Deflacija dio 2: Je li bitcoin deflacija cijena dobar ili loš?

Post Bitcoin

Ashley Madison ne propušta: Što učiniti kad se suoči s Bitcoinovim ucjenama

Post Bitcoin

Bitcoinova vrijednost: priroda i podrijetlo novca

Post Bitcoin

Bitcoin se ne može regulirati kao Internet

Post Bitcoin

Učinci Bitcoina na sustav D - Sjena ekonomija