Bitcoin vrijednost Dio 3: Konor S Grafova Bitcoinova teorija vrijednosti | Croatian.lamareschale.org

Bitcoin vrijednost Dio 3: Konor S Grafova Bitcoinova teorija vrijednosti

Bitcoin vrijednost Dio 3: Konor S Grafova Bitcoinova teorija vrijednosti

Ovaj članak je treći nastavak 4-dio serije o teoriji i podrijetlu Bitcoinvalue. U prva dva članka, gledali smo dvije različite teorije vrijednosti predstavljene dvije istaknutih mislilaca u Bitcoin zajednici, Konrad S. Graf i Detlev Schlichter.

U posljednje rate ove serije, dio 2, mi smo pogledali Bitcoin teoriji vrijednosti unaprijedio Detlev Schlichter. Njegova teorija drži da Bitcoin ili bilo koji drugi moderni valuta, ne treba posjedovati izravnom upotrebnu vrijednost kako bi postao valutu. Činjenica da već postoje druge valute oslobađa Bitcoin od potrebe da se podvrgne cijeli prijelazni proces ide od toga da bude redoviti roba, postaje sredstvo razmjene, a zatim postaje široko prihvaćena valuta. Bitcon može samo „piggyback” ili loadera, na već postojećih valuta putem svojih utvrđenih cijena sustava te postupno može zamijeniti ih, na kraju postaje obračunska jedinica u sebi. Na kraju dijela 2, zaključili smo da Schlichter teorija o podrijetlu Bitcoin vrijednosti je vrlo precizan opis postupka pokretački vrijednosti, ali to ne daje zadovoljavajuće rješenje stvarnog problema pri ruci. Schlichter teorija ne objašnjava kako Bitcoin je postala sredstvo razmjene koje je bilo u stanju pokretački za fiat valute na prvom mjestu. Kako bi se osigurao zvuka ekonomsku teoriju o podrijetlu Bitcoin vrijednosti, moramo utvrditi kako Bitcoin je postao vrijedan sredstvo razmjene, a ne liječenju svoju vrijednost kao dano i samo opisuje njegovo vezivanje za fiat.

U ovom članku ćemo ispitati Teorija u dijelu 1, Konrad S. Graf je Bitcoin teorije vrijednosti.

Sažetak Graf je Bitcoin vrijednost teorije

Graf argument, kao što je objašnjeno u dijelu 1, navodi da Bitcoin doista nema izravnom upotrebnu vrijednost i trenutno prolazi kroz prolazni proces uključio u Ludwig von Mises' (slika ispod) regresija teorem. Prema Graf, ne postoji pitanje da li ili ne krši Bitcoin ili pridržava regresije teorem; ovo pitanje nije pitanje ekonomske teorije, nego je pitanje povijesti. Pravo pitanje ovdje je: U kojoj točki je Bitcoin idu od toga da je potrošač je dobro sredstvo razmjene, kad je bio zadnji dan trampu?

Kada jednom prepoznamo ovo pitanje kao pravi problem koji su uključeni u utvrđivanje postojanja izravnog upotrebne vrijednosti u Bitcoin, sve što morate učiniti je pogledati na Bitcoin povijesti kako bi se postigla zadovoljavajuće rješenje problema pri ruci, prema Graf. Ako je rješenje ovog sukoba je kao jednostavan kao identificiranje Bitcoin je zadnji dan barter, onda možemo reći s potpunim povjerenjem da Bitcoin imao izravnom upotrebnu vrijednost dan prije prvog fiat-za-bitcoins razmjena ikada dogodio. Uz kratki pogled na „Povijest” stranici en.bitcoin.it, Bitcoin postigao službeni tečaj na 5. Listopada 2009. Ako se pridržavaju Graf je Bitcoin teoriji vrijednosti, koja tvrdi da je Bitcoin doista imao korištenje izravnom korištenja vrijednost, a zatim 4. Listopada 2009. Bio je posljednji dan barter za Bitcoin. U tom trenutku, Bitcoin je isključivo potrošač-a i nije bila valuta na bilo koji način.

Međutim, odgovor na ovo povijesno pitanje ne otkriva nikakve informacije o procjenama pripisanih na Bitcoin prije postići omjer razmjene s fiat valute. Graf kaže da je ovaj nedostatak podataka nije važno, iako, jer regresija teorem je apoditic istina, to nikada ne može biti povrijeđeno bilo dobro u procesu postaje sredstvo razmjene. Dakle, čak i ako ne znamo izričito što Bitcoin je izravnom upotrebna vrijednost je, još uvijek znamo da je jedan nužno postoji. Inače, to nikada ne bi postali sredstvo razmjene i to ne bi uspostavili određeni tečaj s raznim fiat valuta. Graf tvrdi da dokle god možemo utvrditi da je bilo razdoblje u povijesti kad je Bitcoin imala novčanu vrijednost, onda je definitivno izravnom upotrebna vrijednost prisutna bez obzira na to jesu li ili ne možemo identificirati što to upotrebna vrijednost je. Dakle, regresija teorem je zadovoljan.

Iako je gospodin Graf tvrdi da identificiranje Bitcoin je uporabnu vrijednost nije uvjet u određivanju da li ili ne da se vrijednost stvarno postojao, on i dalje pokušava utvrditi ovu nedostižan upotrebnu vrijednost. On navodi povijesni rad Petera Surda u pružanju svoju hipotezu o subjektivnim procjenama iz „pred-tržišna vrijednost” ere u Bitcoin povijesti. Rani Bitcoin rudari i korisnici, kako tvrdi, nije vrijednost Bitcoin kao valutu; Umjesto toga, oni će vjerojatno imali neku drugu vrijednost koja je imala veze s interesom za tehnologiju uključenu u Bitcoin ili samog protokola. Vrijednost došao iz zadovoljstva doživio pri rješavanju problema, otkrivajući bug ili grešku u sustavu, ili samo petljaju s novom tehnologijom. Bez obzira na to, ovi procjene bile potpuno subjektivno i njihov sadržaj ne smeta za potrebe praxeology. Sve što je bitno je da su procjene dogodio i da su logične posljedice, što je naravno rezultiralo Bitcoin krećemo na putovanje da postane legitimna valuta.

Zbunjujuće Motivi i završava

 

No, postoji jedan veliki nedostatak u Graf teoriji i njegovih spekulacija o subjektivnim procjenama koje su činile podrijetlo Bitcoin vrijednosti. U svojoj teoriji, Graf ima zbunjene motive i ciljeve. On nagađa da je upotrebna vrijednost Bitcoin je zadovoljstvo, ili zabavu, stečeno rješavanju kôd, napreduje znanstvena istraživanja računala, itd Međutim, ta zadovoljstva nisu bili kraj, oni su samo faktori koji motivirani rane Bitcoin rudara i programerima da testirati njegovu održivost kao valutu. Satoshi navodi u Bijeloj knjizi da je njegova namjera bila stvoriti nepouzdan, digitalni novčani sustav. Zbog ove izričita izjava o namjeri, krajevi usmjereni na kada se radi o Bitcoin su jasni; svatko tko odluči raditi na razvoju protokola ili testiranje svoju snagu ne toliko da bi se utvrdilo Bitcoin je valjanost kao valutu. Nema sumnje o tom pitanju, krajevi koji su uključeni u rad na Bitcoin su nedvosmisleno navedeno u Bijeloj knjizi. Stoga, bilo koja vrsta zadovoljstva dobio od testira održivost Bitcoin može poslužiti samo kao motiv za uzimanje na zadatak, nije cilj sam po sebi. Na kraju je odluka Bitcoin bolje valutu, motivaciju za događaj na taj način napreduje opseg računalne znanosti. Bez obzira što su okolnosti, „napredovanje opseg informatike” nikada ne može biti kraj koji je usmjeren na, to može djelovati samo kao oblik društvenog priznanja koja služi motivirati pojedince da ostvare ciljeve. Pojedinac ne može stvoriti novi jezik kodiranje unapređenja računalne znanosti, što je potpuno nelogično. Pojedinac napredak računalne znanosti stvaranjem novog kodiranja jezik. Ista logičke pravila vrijede za Bitcoin. Ne može se ojačati Bitcoin unapređivanjem kriptografija, on ili ona mora unaprijed kriptografiju jačanjem Bitcoin.

Naravno, Graf će vrlo vjerojatno pasti natrag na njegov argument da je, bez obzira što je regresija teorem ne može biti povrijeđena, pa da li ili ne on je zbunjen motive, a završava je bez značaja za stvar u ruke. On će vjerojatno tvrditi da Bitcoin je valuta, stoga zadovoljava regresije teorem. Regresija teorem ne može biti povrijeđena, niti može biti u krivu, jer Ludwig von Mises rekao je da je to univerzalni zakon. No je li to argument nije pribjegavaju agresivnom dogmatizma? Reći da je Bitcoin uklapa u regresijskoj teorem jer teorem kaže da to mora učiniti nasjeda na borbu kružnog zaključivanja. Mises je zaista sjajan čovjek i mnogi vide kao autoritet u austrijskoj teoriji, čak i na potomstvo, ali to ne protjera Mises na poziciji božanstva ili sveznanja, tako da se ne oslobađa svoje teorije od kritike. Da bi zadržali ekonomiju znanstvena, svi teoremi moraju se ispitati s kritičkim okom bez obzira koliko voli smo njihovih autora. Tvrdeći da je činjenica Bitcoin kao sredstvo razmjene potvrđuje da je imao izravnu uporabnu vrijednost, jer regresija teorem je univerzalni zakon ne radi ništa za problem pri ruci; takve izjave učiniti ništa, ali posuditi više municije na kritike austrijskih ekonomije koji tvrde da su njezini praktikanti neznanstveno. Trebamo odbaciti Graf teoriju Bitcoin vrijednost samo zato što je on pribjegava dogmatskih taktike

U zaključku, Konrad S. Graf teorija o porijeklu Bitcoin vrijednost ne zadovoljavajući odgovor na pitanje na ruci. Bitcoin namjerno je stvoren da služi kao monetarnom sustavu, s bitcoins se treba služiti kao sredstvo plaćanja. Kako može biti bilo koji izravni upotrebna vrijednost za valutu koja je dizajniran da funkcionira kao valutu i ništa više? Kako Bitcoin imati izravan upotrebnu vrijednost ako nije bila od bilo kakvog fizičkog materijala koji su se mogli koristiti kao potrošnje ili proizvodnje robe? Je li Mises' regresija teorem ispravan, ili je to pogrešna teorija? Mi ćemo pokušati uhvatiti u koštac ove važne teorijske probleme u četvrtom i posljednjem, rate ove serije o podrijetlu Bitcoin vrijednosti.

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Coin Brief dnevno izvješće: Bitcoin VeriCoins, IBM Internet stvari, Syscoin protiv Moolah, Bitlendingclub i Bitcon

Post Bitcoin

Kako bi Bitcoin mogao ubrzati ili ograničiti Fiat inflaciju

Post Bitcoin

Bitcoin muljaža upozorenje! Popis tekućih Bitcoin prijevara i prevarivača

Post Bitcoin

Bitcoinov dnevni izvještaj: Bitmainov P2pool razvoj, KnCMinerov arktički ciklus Cloud Mining i još mnogo toga

Post Bitcoin

BetChain postaje prvi Bitcoin Casino koji nudi besplatne okretaje u najnovijim besplatnim okretajima u petak

Post Bitcoin

Bitcoin Millionaire: Top 5 Bitcoin milijunaša

Post Bitcoin

19 milijuna dolara vrijedan BTC-a ide na aukciju u Australiji - Reakcije tržišta bitcoina!

Post Bitcoin

Bitcoinovo dnevno izvješće: Rumunjska Bitcoin fondacija, dominikanska populacija koja prima bitcoin i još mnogo toga

Post Bitcoin

Bitcoin Margin Mogućnosti trgovanja za početnike

Post Bitcoin

Vodič za početnike rudarskih Bitcoina

Post Bitcoin

Bitcoinova analiza cijena: GHash.io, Irak i FBI aukcija

Post Bitcoin

Kako Bitcoin pokreće scenu u Africi?