Kako prodavati stvari za Bitcoin | Croatian.lamareschale.org

Kako prodavati stvari za Bitcoin

Kako prodavati stvari za Bitcoin

Imaš neke osobne stvari koje želite riješiti? Želite li napraviti neke brze bitcoins? Onda ste pronašli pravo vodič za radio upravo to, partner!

Kako radi?

Prodaje svoje stvari online za bitcoins je baš kao i prodavati svoj stvari za gotovinu / PayPal / etc. Na Craigslist ili Ebay. Objavite oglas na web stranici opisuje predmet (e) koju pokušavate prodati, a potencijalni kupci ti ni mjesto ponude kontaktirajte.

Ako su stavke koje prodajete preuzeti ili dovoljno mali da se dostavljaju, da nikada ne morate otkriti svoj identitet ili susret kupcu osobno. Ako prodajete veću stavku (auto, nekretnina, itd), vjerojatno ćete morati zakazati sastanak u susret kupcu i završiti posao.

Tko ide prvi?

Ukoliko kupac poslati bitcoins prvi? Ili bi prodavatelj brod stavku prvi? Kao prodavatelj, možete dobiti kako bi svoje vlastite uvjete o prodaji. Možete zahtijevati da kupac poslati bitcoins prvi. Međutim, ja ne bih preporučio to, osim ako imate reputaciju kao pošten prodavatelj. Ako ste nepoznati prodavatelj, nećete dobiti bilo zainteresiranih kupaca. Bitcoin transakcija su nepovratne, tako da ne postoji zaštita kupac raspoloživa prodavača koji ne dostavi robe.

Izgradnja svoj ugled kao Bitcoin prodavatelja

Kako bi pomogli graditi svoj ugled, staviti na oglašavanje na web stranice koje imaju ugrađeni sustav povratnih informacija. Napraviti nekoliko bavi već uspostavljenim kupcima. Možda napraviti nekoliko početnih prodaje gdje se nude za slanje stavke prvi, a kupcima omogućiti da pošaljete bitcoins nakon što su primili stavke. Ako idete na brod svoje robe prvo, to je najbolje da zahtijevaju da kupac ima reputaciju da se smanji šanse za gubitak. Uvijek postoji mogućnost da kupac nikada ne može poslati bitcoins nakon primitka robe.

Korištenje escrow

Najbolja politika nove prodavača i kupaca je koristiti 3rd party escrow usluga. To može koštati mali postotak naknadu, ali to pomaže u zaštiti i kupaca i prodavača iz prevarante jer je renomirani i ravnodušan 3. Strana obrađuje sredstava i rješava sporove. Većina kupaca i prodavača inzistiraju na korištenju escrow usluga za ponude s novim osobama. Ona radi ovako:

  Kupac položi iznos bitcoins za stavke s uglednog 3. Stranke escrow usluga. To dokazuje da su sredstva za kupnju.

  Escrow usluga obavještava prodavaču, da bitcoins su položene u cijelosti. U ovom trenutku escrow usluga obično traje njihova naplata (koji može biti plaćen od strane prodavatelja, kupca, ili pola-pola podijeljeno po oba).

  Prodavatelj brodovi ili predaje stvari kupcu.

  Nakon što kupac dobiva stavke te ih pregledava, oni obratite escrow usluga za oslobađanje bitcoins prodavatelju.

  Escrow usluga šalje bitcoins prodavatelju. Gotovo posao.

Ako postoje bilo kakve sporove (tj kupac tvrdi da je roba su primljeni su oštećeni, a ne kao što je opisano, ili nikada nije ni stigla), to je do escrow usluga za njegovo rješavanje. Kao prodavatelj, trebali bi svaki pokušaj da dokument i dokazati da su stavke koje prodajete osigurana su kako je originalno opisano. Neki primjeri:

 • Fotografija ili video roba i njihovo stanje prije dostave ili predaje ih.
 • Fotografija ili video sami pakiranje robe za isporuku pošte.
 • Primiti evidencijski broj paketa, ili potpis nakon poroda, ili dokaz-of-isporuke potvrdu.

Pogledajte neke preporučene escrow usluge-svaka od njih ima dobru reputaciju i općenito vjeruje od strane Bitcoin zajednice.

Gdje prodati svoje stvari Online

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratke i obrazovne (zajamčena). 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Kako kupiti Ethereum - Vodič za početak brzog početka

Post Bitcoin

11. svibnja 2015

Post Bitcoin

Kako rastu Bitcoin zajednicu putem svjesnosti

Post Bitcoin

Što će budućnost zadržati? Bitcoinova predviđanja cijena za 2016. godinu

Post Bitcoin

Coinbase: trenutni lider u izravnoj nabavi Bitcoina

Post Bitcoin

Pregled: Ponovni pokušaji kupnje BTC iz 247Exchange

Post Bitcoin

PayCoin i Josh Garza srušili su se

Post Bitcoin

Expedia sada prihvaća Bitcoin

Post Bitcoin

Ministarstvo obrane smatra bitcoin potencijalnim terorističkim prijetnjama

Post Bitcoin

Pravilna analiza cijene Bitcoina 3. dio: Profesionalnost

Post Bitcoin

3 najbolja načina kupnje Bitcoin Casha (Bcash, BCH ili BCC)

Post Bitcoin

Bitcoin Arbitrage mogućnosti: kratki vodič