Vodič za početnike rudarskih Bitcoina | Croatian.lamareschale.org

Vodič za početnike rudarskih Bitcoina

Vodič za početnike rudarskih Bitcoina

Jedan od najvećih problema sam naletio kad sam bio u potrazi za početak rudarstvo Bitcoin za ulaganja i profit je veći dio stranice su napisane za napredne korisnike. Nisam profesionalni koder, nemam iskustva s Ubuntu, Linux i minimalnim iskustva s Mac. Dakle, ovo je za pojedinca ili skupina koja želi da biste započeli na jednostavan način.

1. Dobiti Bitcoin mining rig

Bitcoin mining je vrlo konkurentan niša ući. Kako sve više i više rudari dolaze na brodu s najnovijim rudarstva hardvera poteškoća mina povećava svaki dan. Prije čak počevši s Bitcoin mining što trebate učiniti vaš due diligence. To znači da morate saznati je li Bitcoin mining je čak i isplativo za vas.

Najbolji način da to učinite je kroz korištenje Bitcoin mining kalkulator. Jednostavno unesite podatke o Bitcoin rudara koji se planira na kupnji i vidjeti koliko dugo će vas odvesti na break čak i napraviti profit. Međutim, mogu vam reći iz dobiti ići ako nemate nekoliko stotina dolara na pretek vjerojatno neće biti u mogućnosti da mine bilo Bitcoins.

Kao strani bilješku važno je istaknuti da je u prošlosti bilo je moguće mina Bitcoins s računalom ili s grafičkom karticom (također poznat kao GPU rudarstvo). Danas, međutim, rudarstva niša postao toliko konkurentna da ćete morati koristiti ASIC rudara - posebna računala izgrađen isključivo za rudarstvo Bitcoins.

2. Dobiti Bitcoin novčanik

Prva stvar koju trebate učiniti je dobiti „Bitcoin novčanik”. Zbog Bitcoin je internet temelji valuta, potreban vam je mjesto u održavanju svoje Bitcoins. Nakon što su novčanik bili sigurni da se vaš novčanik adresu. To će biti dug niz slova i brojeva. Svaki novčanik ima drugačiji način da se javnosti Bitcoin adresu, ali većina novčanici su prilično ravno naprijed o tome. Primijetite da morate svoj javni Bitcoin adresu, a ne svoj privatni ključ (koji je kao lozinku za vaš novčanik).

Ako koristite self domaćin novčanik (tj ste preuzeli program na računalo i ne koristite usluga temelji internet) ima jedan dodatni vrlo važan korak. Pobrinite se da imate kopiju wallet.dat fileon palac voziti i ispisati kopiju i držati ga na sigurnom mjestu. Možete pogledati tutorial o tome kako stvoriti sigurnu novčanik ovdje. Razlog je u tome što ako se računalo ruši i nemate kopiju svog wallet.dat datoteke, izgubit ćete sve svoje Bitcoins. Oni neće ići netko drugi, oni će nestati zauvijek. To je kao da gori gotovinu.

3. Pronađite rudarski bazen

Sada kada imate novčanik vjerojatno su urliče da ide, ali ako zaista želite napraviti Bitcoin (novac), vjerojatno morate pridružiti rudarski bazen. Rudarski bazen je skupina Bitcoin rudara koji kombinira svoju računalnu snagu da se više Bitcoins. Razlog da ne bi trebali ići sami da se Bitcoins dodjeljuju u blokovima, obično 12,5 na vrijeme, a ako ste dobili izuzetno sretni, nećete biti uzimajući bilo koji od tih kovanica.

U bazenu, te se daje manji i lakši algoritme za rješavanje i sve svoje kombiniranog rada će vas više vjerojatno da će riješiti veći algoritam i zaraditi Bitcoins koji su raspršeni po cijeloj bazena na temelju vaših doprinosa. Uglavnom, od vas će učiniti više dosljedan količinu Bitcoins i da će biti više vjerojatno da će dobiti dobar povrat ulaganja.

Prilikom odabira koji bazen rudarstva pridružiti, morat ćete postaviti nekoliko pitanja:

  • Koja je metoda nagrada? - Proporcionalni / Pay Per Share / rezultat temelji se / PPLNS
  • Što naknada se naplaćuje za rudarstvo i povlačenje sredstava?
  • Koliko često smatraju blok (znači koliko često sam dobiti nagrađeni)?
  • Koliko je lako za povlačenje sredstava?
  • Kakav statistika oni pružaju?
  • Kako stabilna je bazen?

Da bismo odgovorili na većinu tih pitanja možete koristiti ovaj odličan post od BitcoinTalk. Također možete pronaći kompletan usporedbu rudarstva poolsinside u Bitcoin wiki. Za potrebe demonstracije ću koristiti bljuzgavice bazen kad rudarstvo za Bitcoins. Nakon što ste se prijavili s bazenom ćete dobiti korisničko ime i lozinku za taj određeni bazenu koji ćemo koristiti kasnije.

Slijedite link otići na njihovu stranicu i kliknite na link „Registriraj se ovdje” na vrhu njihove stranice i slijedite njihove upute korak po korak. Nakon što ste svoj račun postavili, morat ćete dodati „radnika”. Uglavnom, za svaki rudar koji ste trčanje, morat ćete imati ID radnika pa je bazen može pratiti svoj doprinos.

4. Dobiti rudarsku program za vaše računalo

Sada kada ste dobili osnove pokrivena smo gotovo spremni za mine. Trebat će vam rudarski klijenta pokrenuti na računalu na koje ćete biti u mogućnosti kontrolirati i pratiti vaše mining rig. Ovisno o tome što rudarstva opremiti imaš ćete morati pronaći pravi softver. Mnogi rudarske bazene imaju svoje softver, ali neki ne. Možete naći popis Bitcoin mining software ovdje.

Ja sam koristeći Mac pa ću koristiti program pod nazivom MacMiner. Najpopularniji program sam pronašao za PC su BFGMiner i 50Miner. Ukoliko želite usporediti različite mining software možete to učiniti ovdje.

5. Početak rudarstvo

U redu, pa se nadamo sada je sve spremno za polazak. Spojite li rudar na utičnicu i vatra ga. Pobrinite se da ga spojiti i na računalo (obično putem USB-a) i otvoriti svoj mining software. Prva stvar koju trebate učiniti je unijeti rudarski bazen, korisničko ime i lozinku.

Kada se to konfiguriran ćete zapravo početi rudarstvo za Bitcoins. Vi zapravo će početi zbirke dionica koje predstavljaju svoj dio posla u pronalaženju sljedeći blok. Prema bazena ste odabrali ćete biti plaćeni za svoj udio novca - samo pazite da unesete svoju adresu obavezna polja prilikom registracije na bazen. Evo video pune od mene rudarstvo u akciji:

Zaključak - možda je bolje samo kupiti kovanice?

Da zaključimo ovaj članak ovdje je nešto za razmisliti. Možda bi bilo više isplativo za vas kupiti samo Bitcoins s novcem koji namjeravate potrošiti na Bitcoin mining. Mnogo puta samo kupuju kovanice će dati veći ROI (povrat ulaganja) od miniranja. Ako želite da kopaju u to malo dublje evo post o upravo to.

Sretan rudarstvo !!

Povezane vijesti


Post Bitcoin

FATF: Bitcoin pozitivan, ali riskantan za vlade

Post Bitcoin

Ne bismo trebali pokušati prilagoditi Bitcoin u postojeće pravne strukture

Post Bitcoin

Bitcoin Basics objasnio: EFGs od BTC

Post Bitcoin

Je li Bitcoin rudarstvo vrijedno?

Post Bitcoin

Tutorial za Bitcoin Paper Wallet - Izrada novčanika na mreži

Post Bitcoin

Bitcoin osnivač, Satoshi Nakamoto neto vrijedi doseći 700 milijuna dolara!

Post Bitcoin

Argentina Bitcoin Exchange Lost Bank računi

Post Bitcoin

Fleksibilna ponuda Bitcoina neće stabilizirati cijenu Bitcoina

Post Bitcoin

Bitcoinova budućnost je sjajna: pad cijena i evolucija

Post Bitcoin

27. travnja 2015

Post Bitcoin

Usvajanje Bitcoina: napredak među top 100 web stranica

Post Bitcoin

Bitcoin dnevno izvješće: Brazil kaže da je previše rano za Bitcoin propis, Charlie Shrem osuđen na 2 godine zatvora