Povijest Bitcoina i Litecoina | Croatian.lamareschale.org

Povijest Bitcoina i Litecoina

Povijest Bitcoina i Litecoina

Prvi put se spominje 2008. Godine od strane developer pomoću pseudo-anonimni identitet Satoshi Nakamoto, Bitcoin je open source peer-to-peer digitalna valuta je prvi put pokrenut u 2009, te je dosegla do prosinca 2013. Godine preko 172.000 vršnjaka. Bitcoin je pokrenut kao open-source de-centralizirana platforma virtualne valute, pri čemu su sve transakcije zabilježene na blockchain svojim operatera - rudara. Iako Bitcoin je polako usvojen, to je postao inovativan način za razne digitalne trgovine i fiskalnim aktivnostima, uključujući: špekulativna ulaganja putem BTC burzama, philanthropic aktivnosti, on-line kockanje, upotreba Bitcoin umjesto pojedinih nacionalnih valuta (u Iranu i Argentina na primjer), čime je vršnjake za zaobilaženje međunarodne sankcije ili rješenje za visoke stope inflacije, kroz različite poslovne namjene - u tehnologiji website i danas - čak iu tradicionalnim poduzećima. Kao Bitcoin nema fizičke ili papir manifest, to je obično dostupna za kupnju bitcoins preko kreditnih kartica i putem Bitcoin Paypalplatforms ili pomoću BTC na PayPal aplikacija.

Trenutno mnoge zemlje su zabranile Bitcoin, a možete kupiti Bitcoin ili kupiti Litecoinfor transakcije u drugim zemljama s privatnim tvrtkama, nevladinim organizacijama i mjenjačnica koristiti njegove brojne prednosti.

Mnoge tvrtke i korporacije prihvatiti Bitcoin kao valutu plaćanja, što predstavlja želju da se vidi kao inovativna i globalno otvoreno. Virgin Galactic Airlines je tipičan primjer, koja je od studenog 2013. Najavio da prihvate Bitcoin kao sredstva plaćanja, čime kupnju ulaznica po Bitcoin nakon što kupiti Bitcoin putem kreditne kartice ili BTC na Paypal.

Paralelno s Bitcoin, Litecoin je inspiriran njim i podsjeća ga kao open-source peer-to-peer cryptocurrency, koji je pokrenut u 2011 od strane Charles Lee, postao drugi najveći po tržišnoj kapitalizaciji. U studenom 2013., Litecoin je dobio produženi medijsku pokrivenost istaknutih medijskih kanala što je Bitcoin Alternativni. Litecoin proglašava da nude nekoliko prednosti za Bitcoin, među kojima su: novi blok obrade svake 2,5 minute (4 puta brže od Bitcoin); Različite i proglasio optimiziran algoritam; Projekcija izdavanja 84 milijardi Litecoins, 4 puta više nego Bitcoin;

Litecoin se također može koristiti u većini aplikacija koja prihvati Bitcoin ili druge kripto-valute, a trenutno je prihvaćen u 23 tržišta razmjene, od kojih je najveći je BTC-e. Moguće je kupiti Litecoineither putem kreditne kartice ili preko Litecoin Paypalapplication, za uporabu u BTC / LTC trgovinu, LTC / USD i trgovinu LTC / EUR, kao i način plaćanja s mnogim korporacijama, tvrtke, nevladinih organizacija, web stranice i aplikacije.

Glavna prednost oba Bitcoin i Litecoin je niske naknade troškova za transakcije. Kada kupiti Bitcoin ili kupiti Litecoin, naknada može biti niža i do X20 nego transakcijske naknade redovnih valute, a čime je ravan veću sigurnost, bolje performanse, poboljšanja i prednosti. Korištenje Bitcoin i Litecoin uz korištenje opcije Bitcoin Paypal, stvara jednostavan, jednostavan, user friendly i siguran način za kupnju i stjecanje Kupi Bitcoins ili kupiti Litecoins.

Budućnost Bitcoin i Litecoin izgleda obećavajuće, i kao digitalni komercijalne valutu i kao investicijski kanal, osobito nakon što je njihova vrijednost postaje manje volatilna.

Bitcoin tečaj video sudar

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratke i obrazovne (zajamčena). 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Na Bitcoinu i strahu

Post Bitcoin

Osvojite ulaznicu za Bitcoins u New Yorku (27. travnja 2015.)

Post Bitcoin

Uskoro bitcoin rudarstvo može biti profitabilnije

Post Bitcoin

Bitcoinovi rast cijene i zašto se ne biste trebali brinuti

Post Bitcoin

Bitstampova Bitcoin revizija pokazuje rezervu pokriva sve depozite

Post Bitcoin

Dan trgovine: kupiti i prodati Bitcoin

Post Bitcoin

Mt. Goxov Bitcoin stečaj

Post Bitcoin

Kako prihvatiti Bitcoin Sa Coinbase

Post Bitcoin

Anti-BTC pokret - Ruska zabrana bitcoina još jednom!

Post Bitcoin

Pokušajmo nešto novo

Post Bitcoin

Kako se bitcoini mogu ukrasti: Botnetovi, virusi, krađa identiteta i još mnogo toga

Post Bitcoin

Tko posjeduje Bitcoin? Je li Bitcoin muljaža?