Kako Bitcoin radi? | Croatian.lamareschale.org

Kako Bitcoin radi?

Kako Bitcoin radi?

Bitcoin održava peer-to-peer mreže, koja omogućuje Bitcoin transakcija (prijenos Bitcoin vrijednosti iz jednog Bitcoin adresu u drugi uporabom kriptografske algoritme) da se dogodi izravno između kupca i prodavatelja. Izravnu povezanost kupca i prodavatelja eliminira potrebu za financijski posrednik, kao što su središnje banke ili Federal Reserve. Umjesto korištenja posrednika, Bitcoin transakcija omogućene od strane nezavisnog kolektivne mreže Bitcoin „rudara” Taj proces transakcije i provjeriti Bitcoin autentičnosti i dokaz o vlasništvu. Svatko s pristupom na internet može mina Bitcoins pokretanjem Bitcoin mining software.

Ukupan zbroj kolektivnog računalnom moći rudara se zove ‘Bitcoin mreže.’ Što je veći Bitcoin mreži, više siguran postaje. Razlog za to je zato što postaje računski nepraktičan za zlonamjerni softver za napad na Bitcoin mreža kao mreža širi svoje resurse računala. Jedini način zlonamjerni napad učinkovito mogla biti donesena na Bitcoin Network je li napad došao iz mreže veće i više procesorske snage nego Bitcoin mreže. Dok banke naplaćuje naknade za transakcije nadoknaditi milijarde dolara uloženih u infrastrukturu kako bi se olakšalo transakcija, Bitcoin rudari imaju priliku primiti naknadu za transakciju za njihovu izdaci računalne snage i električne energije.

Naknade za transakcije između nezavisnih Bitcoin kupaca i prodavača su dobrovoljno i postaviti stranke; transakcije s najvišim naknade će gotovo uvijek biti obrađen brže, ali čak i transakcije bez naknade na kraju će biti obrađen. Naknada za transakciju je dizajniran za poticanje ljudi da postanu rudara (ili se pridružiti rudarski bazen) kako bi se proširili Bitcoin mreže dostupnih računalnih resursa koji su potrebni kako bi provjerili transakcije. Transakcijske naknade za pretvaranje Bitcoin u drugim valutama i trgovačke transakcije rade drugačije i osniva Bitcoin davatelja usluga, kao što su CoinBase.com i BitPay.com. Trenutno, standardna naknada transakcija konkurentnim klupa označena na 1%.

Bitcoin mreža rudara obavlja dvije vitalne funkcije: IT procesa i potvrđuje Bitcoin transakcija pomoću sofisticirane algoritme, a uvodi novi Bitcoin u Bitcoin gospodarstva proces poznat kao „rudarenje”.

Bitcoin tečaj video sudar

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratke i obrazovne (zajamčena). 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Objašnjeni Smart ugovori (za lutke)

Post Bitcoin

Zašto PayPal Bitcoin integracija nije još uvijek veliki posao

Post Bitcoin

USPS Bitcoin Exchange? Istražujući dodavanje Bitcoina!

Post Bitcoin

Što je Peercoin

Post Bitcoin

Dish satellite TV Za početak prihvaćanja Bitcoina Do kraja rujna

Post Bitcoin

Bitcoin objasnio je u 3:30 minuta

Post Bitcoin

9. travnja 2015

Post Bitcoin

EXCLUSIVE Hack: kupite jeftine Bitcoine (25% popusta na tržišnu cijenu)

Post Bitcoin

Kanada provodi Bitcoinovu uredbu

Post Bitcoin

BTCRobot - Automatski Bitcoin Trading Software Bot pregled

Post Bitcoin

Cheapair sada prihvaća Bitcoins za hotele i letove

Post Bitcoin

AsiaCoin prelazi na dokaz o ulozi