Početak rada s Bitcoinom | Croatian.lamareschale.org

Početak rada s Bitcoinom

Početak rada s Bitcoinom

Spremni ste za korištenje Bitcoin? Idemo preko potrebne korake pod pretpostavkom da imate osnovno razumijevanje o tome što Bitcoin je i kako se to radi.

Prvi korak je dobivanje Bitcoin novčanik, tako da možete primati i slati bitcoins.

Što je, dovraga, Bitcoin novčanik i zašto I Want One?

Ako ne znate što je novčanik je još, vidi odgovor na stranici česta pitanja.

Odabir novčanik

Postoje 3 glavne vrste Bitcoin novčanike na raspolaganju, od kojih svaka ima svoje prednosti i nedostatke:

 • Softver walletsstore vaš bitcoins na uređaju i omogućuju jednostavno potrošnje i primanja, ali može biti osjetljiv na gubitku ako vaš novčanik ne stoji ili uređaj je ugrožena od strane hakera.
 • Hosted walletsare vodi 3rd party tvrtke, a dok su njihovi novčanici preglednik i mobilnih aplikacija temelji su jednostavni za uporabu, morate vjerovati kako za tvrtku i njihovu platformu da bi se bitcoins sigurno.
 • Fizičke walletskeep fondovi zaštićeni tako da ih pohrane offline na fizičkom mediju poput papira. Lako je primati bitcoins s fizičkim novčanik, nego da ih provode, morate ih uvesti u softver ili domaćin novčanik spojen na internet.

Ključ za odabir pravi novčanik je određivanje kako namjeravate koristiti Bitcoin.

 • Jeste li potpuno novi na Bitcoin i samo želim da brzo testiranje vode? Onda Electrum ili Multibit je vjerojatno najbolje što su tanke clientsoftware novčanike koji se pokreću na uređaju, a ne zahtijevaju 15GB + od blockchain podataka za preuzimanje.
 • Da li radije da netko drugi nositi osiguravate svoje bitcoins? Koristite domaćin novčanik usluge, što može biti postava lako i pristupiti putem preglednika ili mobilnu aplikaciju.
 • Želite li sigurno staviti sa strane onoliko bitcoins kao što možete, bez potrebe da ih potrošiti često? Onda offline pohranu softver novčanik kao Armory ili fizičkom papira novčanik može biti najbolja opcija.
 • Jeste li tehnički stručnjak i radije pohraniti blok lanac na računalu? Bitcoin-Qt i Armory i preuzimanje i analizirati cijeli blok lanac, umjesto oslanjajući se na 3rd poslužitelj osigurati skraćeni podatke. Pobrinite se da imate dovoljno prostora dodatni disk za smještaj cijeli blockchain, koji je trenutno oko 16 GB i raste.

Niste ograničeni na jednu vrstu novčanik; vi ste slobodni da se što više novčanike kao što želite. Praktični pristup koji uravnotežuje udobnost i sigurnost je da imaju 2 odvojene novčanike, slično kao i tekući račun i štednom računu. Tekućeg računa funkcionira kao online „vruće” novčanik za potrošnju i primanja, i da će obično biti ili softvera walletor domaćin novčanik. Uštede račun novčanik će se čuvati izvan mreže kao „hladno” novčanik i koristi se za većinu primanja (ali negdje trošenja) bitcoins.

Važno

Imajte na umu, ako vaš novčanik ikada izgubljen ili ukraden, vaš bitcoins su otišli zauvijek. Tako bi se novčanik tajnu i sef.

Popis softvera Novčanici

Software novčanici pohraniti sredstva izravno na uređaju u obliku datoteke novčanik (obično zove wallet.dat). Sadrži privatnih ključeva koji omogućuju vam da se dokaže vlasništvo nad svojim bitcoins, i provesti ih. Ako vaš novčanik datoteka nikad nije izgubljen, oštećen, nedostupna za vas, ili dobiti lopova, vaši bitcoins će nestati zauvijek.

Ako ste instalirali bilo koji softver gore, slijedite preporučene savjete u nastavku kako bi zaštitili bilo bitcoins trenutno imate, ili će dobiti u budućnosti.

  Napravite sigurnosne kopije vašu wallet datoteku

  Softver novčanici također omogućuju vam da sigurnosna kopija ili izvoz novčanik datoteka / privatnih ključeva. To je bitno: backup vašu wallet datoteku na drugi uređaj ili papirnatim novčanik štiti slučaju kvara tvrdog diska ili gubitka uređaja. To je najbolje napraviti više kopija i pohraniti ih na različitim mjestima; na primjer, backup vašu wallet datoteku na više USB Pogoni i stavljajući jednu u sefu, slanje još do pouzdanih prijatelja ili člana obitelji, i tako dalje. Sigurnosne kopije mogu biti kodiran za dodatni sloj sigurnosti.

  Napomena: ako koristite Electrum, ne morate ručno sigurnosna kopija tvoj novčanik datoteku jer ga možete vratiti pomoću sjemena izraz. Samo budite sigurni da bi se sjeme izraz sigurno i siguran.

  Napomena: ako koristite Multibit ili Bitcoin-Qt, morat ćete to sigurnosna kopija tvoj novčanik datoteku nakon svakih 100 potrošiti ili primati transakcije

  Ove novčanici unaprijed generirati 100 skrivene adrese promjena koje se koriste za slanje ostatak iznosa. Ako nije podupirač gore povremeno, privatni ključevi za tim adresama promjena možda neće biti dostupne kada vratiti iz sigurnosne kopije.

  Šifriranje tvoj novčanik datoteku

  Sve softverske novčanike gore imaju mogućnost da sigurno šifriranje vašu wallet datoteku (aka privatnih ključeva) sa zaporkom. Šifriranje vašu wallet datoteku dodaje dodatni sloj zaštite. U slučaju računalo sjeckan, ukradena ili oduzeta, vaši bitcoins ne može biti potrošen bez vašom zaporkom. Pobrinite se da odaberete dovoljno jaku lozinku koja se ne zaboravlja. Ako se odlučite za napiši svoju šifru, pohranite je na sigurno mjesto. Ali je upozorio: ako je zaporka ikada izgubljen ili zaboravljen, izgubit ćete sve svoje bitcoins u novčanik (to dogodilo mnogim ljudima u prošlosti).

Popis Hosted Novčanici

Hosted novčanici nositi osiguranje, pohranjivanje i backup svoj novčanik na internetu. Iako je ovaj tip usluga nudi mnogo udobnosti, još uvijek postoje mjere opreza koje treba poduzeti kako bi se povećala sigurnost vaših sredstava.

  Omogućiti dva faktora na računu

  Sve renomirani domaćin novčanik usluge će imati mogućnost provjere autentičnosti dva faktora dodatno zaštitili svoj račun. Ako ne, onda ne koristiti njihove usluge. Dvostruka provjera autentičnosti omogućuje dodatni uvjet jedno vrijeme korištenja zaporka se podnosi kada se prijavite na uslugu ili pokušati poslati sredstva. Šifra zaporke generira vaš mobilni telefon (ili neki drugi uređaj) posebno za samo svoj račun. Bez pristupa ovim extra zaporku, lopov neće moći pristupiti svom računu, čak i ako oni znaju svoj račun korisničko ime i zaporku.

  Ne skladištiti velike količine bitcoin na domaćin novčanik

  Oprez prilikom spremanje bitcoins s 3rd party. Uvijek postoji šansa da je vaš račun može biti sjeckan ili uslugu mogli izgubiti ili ukrasti Bitcoin naslage pripadaju svojim korisnicima, oba od kojih su već dogodilo mnogo puta domaćin novčanik usluge u prošlosti.

  Napravite sigurnosne kopije vašu wallet datoteku

  Ako je vaš domaćin novčanik omogućuje izvoz svoje privatne ključeve, trebali učiniti i sigurno pohraniti ih, kao što je na USB uređaju ili papirnatim novčanik. Imaju svoj vlastiti privatni ključevi Vam dostupne dodaje neke osiguranje ako je domaćin novčanik servis ide poprsje.

Popis prostornog Novčanici

Možete provjeriti stanje svog novčanika korištenjem je javni ključ (aka adresa)

Koristiti online usluge (kao blockchain.info) kako bi pratili svoju javnu adresu ili Bitcoin aplikacije na mobilnom uređaju za skeniranje QR koda javnoj adresi papiru novčanik (QR kod je kvadrat s uzorkom crnih i bijelih mjesta). Na primjer, Scanbook (Android + iOS) i Blockchain (Android) može i pratiti ravnotežu svoj novčanik samo skeniranjem QR koda.

Priuštite fizičke novčanike poput gotovine

Svatko tko ga dobije (ili čak vidi sliku svojih privatnih ključeva) može potrošiti svoje bitcoins, tako sakriti i zaštititi svoj novčanik od znatiželjnih očiju. Iznimka od ovog pravila je ako ste BIP38 kodiran vaše fizičko novčanik. Ovaj šifriranje zahtijeva zaporku za dešifriranje privatni ključ i provesti bitcoins lisnice.

Zaštitite papir novčanike iz vode

Ako je tinta u tiskanom QR koda ili privatnim ključem postaje oštećena i nečitljiva, bilo bitcoins pohranjene na novčanik će biti izgubljen. Seal svoj papir novčanik u plastičnu vrećicu ili kaput ga s hidroizolacija sprej.

To je najsigurnije za generiranje svoj novčanik na čistu, offline računalo

Računala koja su u velikoj mjeri koriste za pregledavanje interneta su više osjetljivi na malware, što bi potencijalno moglo ukrasti novčanik nakon što je generiran. Najsigurniji način za generiranje offline papir novčanik je instalirati novi operativni sustav na računalu koje nije spojeno na internet, stavi javascript generator koda na njega (tj pomoću USB uređaja), i trčanje koda u preglednik offline, Za više detalja, pogledajte vodiče za postavljanje u gornjoj tablici.

Pogledajte više papira novčanik sigurnosnih mjera na bitcoinpaperwallet.com/#security.

Primanje Bitcoins

Čestitamo! Ako ste ga tu su sada, sada bi trebao imati Bitcoin novčanik od svoje vlastite, i to je spreman zadržati neke bitcoins.

Za primanje bitcoins od nekoga, oni moraju znati svoj Bitcoin adresu. Ovisno o novčaniku, sada bi trebao imati najmanje 1 Bitcoin adresu. Ako ste instalirali softver novčanik, ili koristite domaćin novčanik, vaša adresa mora biti prikazan na kartici „primiti”, ili slično zove kartica. Vaša adresa će biti niz brojeva i slova. Na primjer, u nastavku je Electrum novčanik je „primi” kartica pokazuje 5 automatski generirane adrese:

Slanje adresu s drugim ljudima može biti učinjeno s jednostavnim copy / paste u e-mail, instant poruke, ili u HTML na svojoj web stranici.

Ako koristite papir walletor softverski novčanik za mobilni uređaj, adresu (aka javni ključ) vjerojatno će biti prikazan kao QR kod, kao što je ovaj:

Vaš QR kod može skenirati mobitelom pomoću Bitcoin aplikacije kako bi dobili svoju adresu. Na primjer, Scanbook (Android + iOS) i Blockchain (Android) može i čitati QR kodove na papiru novčanike, kopiranje adrese u međuspremnik uređaja i praćenje stanja.

Koliko dugo transakciju Vodi

Bitcoin transakcija obično traje samo nekoliko sekundi da se emitira preko mreže. To znači da ako koristite softver novčanik, a to je trčanje na vašem uređaju ili računalu, što bi trebao biti upozoreni odmah o dolaznom transakcije kada je poslana. Ali to nije potrebno za vaš softver novčanik biti gore i trčanje za primanje transakciju. Čak i ako vaš novčanik softver je zatvoren, dolazni bitcoins će i dalje biti doznačena na Vašu adresu, i oni će se pojaviti sljedeći put kada pokrenete svoj novčanik.

Na softverskoj novčanik, možete vidjeti dolazne i odlazne transakcije na „Povijest” ili „Transakcije” kartica sučelja. Ovo će prikazati podatke za svaku transakciju vašeg novčanika, kao što je iznos, prima adresa, datum, trčanje ravnoteže i broj potvrde. Na primjer, u nastavku je uzorak kartici „Povijest” Electrum-a:

Broj potvrde može biti važno. Predstavlja koliko blokovi su dodani blok lancu jer je transakcija se dogodila. Što više potvrde da su se dogodili, više stalni transakcija se smatra. Nula potvrde je početno stanje transakcije emituje na mreži i treba uzeti u obzir neobrađena. Smatra jedna potvrda da se najprije obrađuje, a može potrajati oko 10 minuta da se dogodi. Šest potvrde općenito se smatra da je trajna i nepovratna, a obično traje oko sat vremena.

Napomena o privatnosti

Za pomoć držati tvoj novčanik ravnotežu privatnim, to je najbolje da se stvaraju i koriste novu Bitcoin adresu za svaki dolazni transakcije. To ga čini mnogo teže za bilo tko za pretraživanje vašeg ukupnog Bitcoin ravnotežu.

Dobivanje svoj prvi Bitcoins

Postoji nekoliko usluga koje ruku male količine bitcoins besplatno. Oni obično dolaze s ulov, a količina slobodnog bitcoin je malen, tako da stvarno ne preporučujem ih. Ali ako stvarno želite probati, evo neke od njih:

 • Dnevni Bitcoins- plaća malu količinu BTC ako ste završili CAPTCHA.
 • Trybtc.com - zabava sučelje, ali zahtijeva od vas da se prijavite za besplatni coinbase.comaccount da se dio jednog bitcoin.
 • Bitcoin Ulica Faucet- zahtijeva svoj broj mobitela i da prihvaćate 2 reklama SMS poruka mjesečno.

Pogledajte ovu web-lokaciju „kako mogu dobiti Bitcoins?” Stranice za najbolja mjesta za kupnju, zaraditi, a trgovinski bitcoins.

Potrošnje i slanje Bitcoins

Slanje bitcoins da je netko drugi sa svojim softverom ili domaćin novčanik je jednostavan proces. Osim vaš novčanik i neki iznos bitcoin, morat ćete dvije stvari:

  Priključak za internet

  Bitcoin adresa pripada primatelju

Ako koristite računalo, Bitcoin adresa primatelja može biti copy / zalijepiti iz e-mail, web stranica, ili instant poruku. Ako koristite mobilni uređaj s Bitcoin novčanik i događaj u osobi trgovinu, možete skenirati primatelja Bitcoin adresa QR koda iz vlastitog mobilnog uređaja ili papira novčanik.

Nakon što su adresa primatelja, idite na karticu „Pošalji” na svom Bitcoin Wallet sučelje. Unesite adresu, iznos, i dodatni etiketu koja će vam pomoći prepoznati transakcije i primatelja. U nastavku je primjer od Electrum klijenta „Pošalji” karticu sučelja:

Važno

Provjerite adresu i iznos koji ste unijeli je ispravan prije nego što pritisnete gumb „Pošalji”. Dok je Vaš novčanik softver će spriječiti slanje ako se dogodilo pri upisu adresu (Bitcoin adrese su ugrađeni u checksumova kako bi se spriječilo slanje pogrešnih adresa), još uvijek želite biti sigurni šaljete na pravu adresu, a ne na neke nenamjernih adresu. Vaš novčanik ne može zaštititi od te vrste pogreške. Ista stvar vrijedi i za iznos - osigurati ste unijeli točan iznos koji želite potrošiti. Bitcoin transakcija ne može poništiti, a može biti vraćen samo ako primatelj odluči poslati bitcoins natrag na vas.

Slanje iz novčanika papira

Ako koristite papir novčanik, trošenje bitcoins je malo kompliciranije. Bacite pogled na moju odvojenu vodič na trošenje bitcoins u papirnatu novčanik.

Dobro došli u Bitcoin i Cryptocurrency

Nadam se da ova informacija pomogla da započnete kao novi Bitcoin korisnika. Ako imate dodatnih pitanja, molimo pogledajte Zajedničku Questionssection ili me kontaktirajte.

Bitcoin tečaj video sudar

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratke i obrazovne (zajamčena). 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Silk Road Auction i utjecaj na Bitcoin Price

Post Bitcoin

Intervju s Charly Clinton BitXBay, Bitcoin Marketplace

Post Bitcoin

Bitreserve novi COO: bitcoin će nestati za 5 godina - Coinfox

Post Bitcoin

Kako bi Bitcoin mogao ubrzati ili ograničiti Fiat inflaciju

Post Bitcoin

Japan se suzdržava od pravila, implikacije za Bitcoin Price

Post Bitcoin

Cijene bitcoina u porastu nakon turbulentnog mjeseca!

Post Bitcoin

27. travnja 2015

Post Bitcoin

Kako prodati Bitcoins Online Odmah i sigurno

Post Bitcoin

Kupi Bitcoins s Paypalom - korak po korak

Post Bitcoin

Vijesti Dramska stranica

Post Bitcoin

3 najbolja načina kupnje Bitcoin Casha (Bcash, BCH ili BCC)

Post Bitcoin

Dobitnik dražbe bitke za svilenu cestu najavio je američki maršalski ured! Tko je to?