Satoshi Nakamoto | Croatian.lamareschale.org

Satoshi Nakamoto

Satoshi Nakamoto

Misteriozna kreator Bitcoin protokola i originalne Bitcoin-Qt softver. U 2008. Godini, Satoshi Nakamoto objavio Bitcoin dokument o pod nazivom "Bitcoin: peer-to-Peer Electronic Cash sustava" na kriptografija mailing listu. U 2009, on je izdao verziju 0,1 od Bitcoin softver, koji je sastavio koristeći Microsoft Visual Studio i vodio samo na Windowsima.

Satoshi Nakamoto nastavila aktivno ažurirati Bitcoin izvorni kod i komunicirati s Bitcoin zajednice do 2010. Godine, kada su mu interakcije počeo smanjivati, a on na kraju predao off vodstvo projekta Bitcoin na Gavin Andresen.

Satoshi Nakamoto je pravi identitet ostaje nepoznat. Naziv može biti pseudonim i može predstavljati jednu ili više osoba.

Bitcoin tečaj video sudar

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratke i obrazovne (zajamčena). SatoshiSlang za najmanju moguću jedinicu Bitcoin:.00000001 BTC. Pojam „Satoshi” je skovao Bitcoin zajednice iz poštovanja prema Bitcoin je kreator, Satoshi Nakamoto.

Bitcoin tečaj video sudar

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratke i obrazovne (zajamčena). 


Tanak klijentTanki klijent je vrsta Bitcoin wallet softvera koji ne djeluju kao P2P mreže čvor ili preuzmite cijeli blockchain. Umjesto toga, on prati Bitcoin transakcija ispitivanjem jednog vršnjaka poslužitelj na Bitcoin mreži samo za transakcije koje uključuju adrese u svom novčaniku. Ova funkcionalnost je poznat kao jednostavne provjere plaćanja (SPV).

Dok je više osjetljiv na dvostruke potrošnje napada, tanki klijenti su daleko učinkovitiji u smislu čuvanja prostora na disku, bandwith i vrijeme potrebno potvrditi transakcija. To poboljšane performanse čini tankih klijenata prikladniju Bitcoin novčanik za upotrebu na uređajima kao što su mobilni telefoni.

Međutim, većina tanki klijenti ne u potpunosti zaštiti privatnosti korisnika: oni otkrivaju korisnikovu IP adresu i adrese koje pripadaju korisnikova novčanik na SPV poslužitelj.

Za usporedbu, „pun klijent” preuzima i sinkronizira cijeli blockchain na računalu. U vrijeme pisanja ovog teksta, veličina blockchain je preko 16GB.

Bitcoin tečaj video sudar

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratke i obrazovne (zajamčena). 


Bitcoin DefinicijeBitcoin ima dosta nejasne terminologije koja može biti zbunjujuće za obje cryptocurrency entuzijasta i novorođen podjednako. Očetkati na svoje Bitcoin vokabular pregledavajući popis pojmova i njihove definicije u nastavku.

Bitcoin tečaj video sudar

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratke i obrazovne (zajamčena). 


Kako poslati Bitcoine s novčanika za papirDanas ćemo naučiti kako sigurno poslati bitcoins koji se nalaze na vašem Bitcoin papira novčanik. Točnije, mi ćemo vam reći što učiniti, a tada ćete znati kako to učiniti.

Potrošiti sredstva na papiru novčanik, morate:

  • Priključak za internet
  • Softver novčanik (tj Electrum, Bitcoin Core ili Blockchain.infoaccount)
  • 15 minuta

Slanje bitcoins od papira novčanik može se sažeti u nekoliko koraka:

    Sweep (ili uvoz) privatni ključ od papira novčanik u softverskoj novčanik.

    Pošaljite bitcoins pomoću softvera novčanik na adresi primatelja.

U bitcoins šaljete potrebu da se emitirati kao nove transakcije preko interneta. Transakcija će biti dodan u blockchain, što pripisuje bitcoins na koju šaljete Bitcoin adresu primatelja. Ovo je način kako se bitcoins prenose.

Ali ja ne želim provesti sve Bitcoins na mom papiru novčanik

Vi ne morate ako ne želite. Možete poslati dio njih ko i ostatak iznos će biti pohranjena u svoj softver novčanik. Vaš papir novčanik će biti potrošen svih sredstava, čak i ako samo provesti neke od svojih bitcoins.

No, možete izvesti dodatni korak i poslati ostatke iznos vratiti na svoj papir novčanik (iako za sigurnost, vi svibanj želite stvoriti novi papir novčanik i poslati ih na taj jedan umjesto).

Ili možete jednostavno staviti sve bitcoins sa svog papira novčanik na softverskoj novčanik bez slanja nikome. To je tvoj poziv.

Kratak pregled papir Novčanici i hladnjača

Pojam „hladno skladištenje” odnosi se na Bitcoin novčanik tko je privatni ključ je stvorena i boravi u potpunosti offline i izolirani način. Vrlo sigurno generira papir novčanik značajno smanjuje rizik od krađe, dok je to sigurno pohraniti i nitko drugi nego ti nitko nema pristup njemu. Ako privatni ključ lisnicu ikada je digitaliziran stroj spojen na internet, a zatim novčanik više ne smatra hladno. Bitcoin papir novčanici može biti generiran s više razine sigurnosti i opreza. Razina željene sigurnosti je obično u odnosu na iznos bitcoins biti pohranjena. Vrlo sigurno papir novčanik generacija je kompletan predmet po sebi, molim te

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Kako mina Bitcoins kod kuće u 5 koraka

Post Bitcoin

Što danas vozi Bitcoin? Je li Bitcoin rudarstvo ilegalno?

Post Bitcoin

Bitcoin protiv Litecoina - glavne razlike i sličnosti!

Post Bitcoin

Pokušavate kupiti Bitcoin s Paypalom? Evo kako je za 2 minute

Post Bitcoin

Federalni rezervat vidi sjajnu budućnost za Bitcoin

Post Bitcoin

Bitlanders: Bitcoin susreće društvene medije

Post Bitcoin

Otvoreni Bazaar Beta 3.0 čini dostupnija tržišta decentraliziranog tržišta

Post Bitcoin

Bitcoin Centralizacija rudarstva: Tržište se sama popravlja

Post Bitcoin

Bitcoin u mainstream dijelu 1: Swiss Bitcoin Research Paper

Post Bitcoin

Kako izraditi sigurnosnu kopiju vašeg Bitcoin novčanika (blockchain.info, Bitcoin QT, MultiBit)

Post Bitcoin

Sofisticirani Bitcoin Ransomware razvija, Critroni i TOR

Post Bitcoin

Prvi set Bitcoinovih bankomata u Los Angelesu ovog tjedna