Budućnost novca | Croatian.lamareschale.org

Budućnost novca

Budućnost novca

Ako gledamo na pravim mjestima, možemo vidjeti budućnost. Na primjer, prije gotovo dva desetljeća, netko je vidio kako je Internet, sa svojim otvorenim softverom i otvorenim protokolima uskoro dramatično promijeniti našu budućnost. Njegov doprinos je mozaik, koji danas znamo kao Firefox preglednik.

Njegovo ime je Marc Andreessen i za njega, Internet je bio reakcija na zatvorenim i vlasničkih mreža i sustava koji su postojali. Jedan industrija drugom je potpuno nanovo kao rezultat masovnog suradnje pomoću otvorenih sustava. Poslovni i tehnološki autor knjige don Tapscott odnosi se kada se to dogodi kao ponovno podizanje sustava u industriji.

Ovo je članak o tome kako masa suradnja i otvoreni sustavi su donijeli neko novo cijelosti. Ako ste u potrazi na ono što gledam tebe moglo zaključiti da je to nešto što zaslužuje vašu pažnju. Ono što ja gledam je Bitcoin. Kad sam pogled na Bitcoin vidim ponovno podizanje našeg sustava novca.

Što je Bitcoin?

Bitcoin je digitalna valuta. To je otvorena digitalna valuta.

To se može nazvati otvorena jer je izgrađen s otvorenim softverom, posluje putem otvorenog protokola i komunicira peer-to-peer, preko Interneta. Bitcoin je otvoren, s kraja na kraj.

To je strani koncept za naše sustave novca. U opisivanju bankarskih i financijskih usluga industrije, rijetko će riječi otvoren, univerzalna, ili slobodno dolaze u obzir.

Bitcoin je definirana ovim riječima.

Bitcoin je reakcija na današnjem zatvorenom i vlasničkih monetarnim mreža i sustava koji postoje. Reakcija, škripac, otopina.

Bitcoin i funkcija novca

Bitcoin je jednostavno kombinacija dokazane tehnologije da kad skupi taj određeni način pruža vrlo dobro na različite funkcije novca. Iako Bitcoin nije prvi digitalna valuta, to je jedinstven po tome što je prva valuta koja se može opisati pomoću tih riječi: otvoren, univerzalni i besplatno.

Jedna od funkcija novca je da služi kao sredstvo razmjene. To je glavni razlog da čak postoje digitalne valute. Za Bitcoin, postoji više razmjene pretvoriti u i od drugih valuta, kao što je dolar. Međutim, Bitcoin još nije zrela sredstvo razmjene u odnosu na državne izdaje valute, na primjer. Kao Bitcoin dobitke vuče iako će postati mnogo bolji u obavljanju te funkcije.

Još jedna funkcija novca je izvesti kao skladište vrijednosti. Bitcoins su rijetki roba. Iznos Bitcoin valute koja postoji sada je relativno mali broj. Dodatna valuta koja se proizvodi pojavljuje na rasporedu i na poznato, unaprijed određenoj stopi. Kada je iznos novca postigne određenu granicu, dodat će se bez dodatne valute. To nestašica je po dizajnu, tako da bitcoins će održati svoju vrijednost. Bitcoin valute na taj način može vrlo dobro funkcioniraju kao spremište vrijednosti.

Treće, novac mora biti u stanju funkcionirati kao obračunska jedinica. Opet, digitalne valute zadovoljava ovaj uvjet lako. To znači da su djeljivi i da je svaki od mojih bitcoins vrijedi isti iznos kao i svaki tvoj.

Slanje i primanje novca

Opisujem ove tri funkcije pokazati zašto je izlaz iz komad softvera pod nazivom Bitcoin može se smatrati novca. Zatim ću opisati mehaniku kako Bitcoin zapravo koristi kao novac.

Bitcoin koristi izraz novčanik da se odnosi na mjesto gdje su pohranjeni vaši bitcoins. Ako sam trčanje Bitcoin softver na svom računalu onda imam novčanik pohranjeni lokalno na moj hard disk koji drži moje bitcoins. Sam umjesto mogao koristiti online usluge i pohraniti svoje bitcoins s njima.

Ako ću platiti da vas neki iznos, te će prvi pružiti mi se Bitcoin adresu gdje želite plaćanje poslana. Iz moje računalo onda sam upisati iznos, kliknite na pošalji, a broj bitcoins izravno iz novčanika na tu adresu.

Ako vaš novčanik je na računalu je Bitcoin softver će odmah pokazati svoju uplatu za vas. To ne potrajati oko sat vremena za koje transakcije za brisanje. Ja ću opisati što mislim s pojmom za brisanje malo kasnije.

Novac sam poslan vama je za određenu količinu bitcoins. To transakcija briše po nominalnoj vrijednosti, što znači da ako ja šaljem na vas sto bitcoins, primite u novčaniku sve sto bitcoins. Ako je naknada transakcija potrebno za tu uplatu, to je nešto što sam, kao pošiljatelja, platiti.

Razlog bi moglo biti naknada je zato što je trošak za obradu i pohranu tih transakcija. U današnje vrijeme, međutim, nema naknada koja treba posvetiti prilikom slanja novca, a ja ću objasniti zašto je to malo kasnije.

Otkupa i Cashing Out

Recimo da sad imaju ove sto bitcoins u novčaniku. Koliko su vrijedna?

Bitcoin je namijenjen da bude univerzalan. Ako ste u SAD-u, da ćete želite znati što su vaše bitcoins vrijedi u dolarima. Za to postoji na internetu izmjenjivač koji pruža brzinu kojom možete pretvoriti svoje bitcoins u dolare. Koristeći trenutnu brzinu, A Bitcoin je vrijedan oko 1.000 US $ svaki.

Bitcoin je vrlo mlada projekt. To je prvi put objavljen prije nekih nekoliko godina. Prošlo je tek u posljednjih nekoliko godina ipak da je bio uzimajući pažnju govoriti. Zbog male veličine zajednice još, pretvaranje bitcoins na većinu drugih valuta i dalje može biti izazov. Kao zajednica raste iako, opcije za convertingto i iz ostalih valuta poboljšava i čini mreža efekt koji se učvršćuje.

Prije nego što sam mogao poslati novac za vas, prvo sam trebao steći bitcoins te ih uplatiti u novčaniku. Jedan od načina da to mogu učiniti je kupiti bitcoins od nekoga tko ih prodaje, putem razmjene, na primjer. Kako zaraditi neke bitcoins ja mogu prodati robu ili usluge gdje me kupac plaća s bitcoins iz svog novčanika.

Ako sam blagajnik iz moje bitcoins ih pretvoriti u dolare samo kupiti ih kasnije jer mi treba bitcoins za nešto drugo, onda gubim neki posto svog novca, jer one konverzije obično uzrokovati dodatne troškove. Umjesto toga, ako držim bitcoins te ih koristiti za plaćanje za kupovinu da ću, onda ću spasiti ne snosi ta razmjena pristojbe.

Trenutno postoji nekoliko mjesta gdje možete kupiti pomoću bitcoins i Bitcoin je počela pojavljivati ​​kao opciju plaćanja dostupne s online košarica softver i tek sada počinju da se dobije neki vlak za e-trgovinu.

Za veći dio tada, mislim, prijenosom pomoću bitcoins baš kao što bi se obavljati s inozemnom izdanju valute.

Postoji razlika ipak. Svaki od tih valuta izdaju i podlogom od vlade. Tko izdaje bitcoins i kako su oni napravili?

Kako Bitcoin valuta izdaje

Kao i sada, postoji tek nešto više od 15 milijuna bitcoins u postojanje. Prvi je izdan u siječnju 2008. Godine, tako da je ne tako davno, ako ga usporedimo s tradicionalnim sustavima plaćanja. Dodatni Bitcoin valute trenutno se izdaje pedeset bitcoins u isto vrijeme i izdavanje događa otprilike jednom svakih deset minuta.

Kada Bitcoin je opisan pomoću izraz peer-to-peer, što to znači da je prerada i skladištenje podataka pojavljuje na računalnim čvorovima koji se distribuira preko Interneta. Danas postoji nekoliko tisuća čvorova izvode Bitcoin nalazi u nekoliko desetaka zemalja. Nema majstor čvor. Svatko može preuzeti open source Bitcoin softver i konfigurirati ga za izvođenje u čvor.

Što svi ti čvorovi rade su prihvaćanje transakcija i crunching neke brojeve. Svi ti čvorovi, osim jednog iako se gubit svoje vrijeme. Svi osim jednoga. Svaki čvor je crunching daleko pokušava postati jedan sretan čvor koji se dogoditi da bude prvi koji će bitno pogoditi pravi broj.

To je jedan čvor koji čini pravi pogodak onda zatvara hrpa transakcija da je akumulirani i čini najavu drugim čvorovima u mreži. Kao nagradu za obavljanje da je potrebno raditi, da čvor dobiva nagradu. To je dao pedeset bitcoins. Tako Bitcoin valute dobiva izdan. Kada pokrenete kao čvor i imati svoje računalo škripanje brojeve da zaradite nagradu, ta aktivnost se zove rudarska.

U prosjeku, sretan pogodak događa otprilike jednom svakih deset minuta. Kako sve više čvorova dolaze online i rudarstva javlja počne da se sve manje i manje vremena prije nego što jedan od tih čvorova čini pravi pogodak. Povremeno, sustav će kalibrirati, stavljajući frekvenciju natrag na oko svakih deset minuta. Sve bitcoins koji su bili i uvijek će biti izdane su nagrade - pedeset na vrijeme, svakih deset minuta.

Želim koristiti više termine ovdje. Taj broj crunching da sam se odnosi na? Što je računalo radi se zove raspršivanja. Blok je izraz koji se koristi da se odnosi na za tu skupinu transakcija koji se obrađuju. Rad obavlja svaka od tih sretnika čvorova je riješiti blok. Kad blok dobiva riješen, generiraju se ti dodatni bitcoins od nagrada.

Bitcoin je globalni doseg

Zapamtite, svatko može biti čvor. Čvor može biti smješten bilo gdje. Ova nova valuta onda se cijepi pojedincima diljem svijeta koji mina. Ova metoda sjetve Bitcoins uvodi ih na globalnoj razini. Globalno, ali ne ravnomjerno. Evo zašto.

Za sudjelovanje u rudarstvu bitcoin, morate prvo znati o tome. Većina dokumentacije za Bitcoin je dostupan samo na engleskom jeziku. Bitcoin jedva je registriran na radaru čak i za one koji slijede tehničke teme i koji su dobili svoje informacije uglavnom iz engleskog izvora jezika.

Čak i ako ne uče o Bitcoin postojanja, rudarstva to je aktivnost koja je ovisna o uvijek rade na i neograničeno internet. Znamo da su te dvije osobine nisu univerzalno dostupni.

Iznos raspršenja rada koji je vaš čvor može izvesti ovisi o vašem hardveru. Brže računalo, više raspršivanje to će obavljati, a više nagrade će zaraditi. Međutim, za raspršivanje posao, i najbržim računalima ne odgovaraju u odnosu na off-the-polica grafičke kartice koje idu u sustave za igru. Ti Gamer kartice sadrže GPU koji se može izračunati hash vrijednosti nekoliko stotina puta brže nego većina procesora mogu.

Iako je klasični Bitcoinclient softver je dostupan za Mac, Windows i Linux, oni najučinkovitiji u rudarstvu Bitcoin danas su oni trčanje Linux ili Windows serverima posvećena rudarstvu s optimiziranim softverom i sadrže najskuplje varijante grafičke kartice.

Tako je profil tipične rudara stvaraju bitcoins će biti:

  • Njihov primarni jezik engleski
  • Mogućnosti priuštiti skupe grafičke kartice ili dva
  • Sposobnost da kupi od dobavljača grafičke kartice čijem opskrbe trenutno ograničena
  • Povezani kroz pouzdanu i nesmetanog pristupa internetu
  • Skillset koji uključuje davanje poslužitelja, one posebno zasnovanim na Linuxu i
  • Sposobnost uložiti dosta vremena u ovom tehnologijom

To su uber geeks.

Ako Bitcoin je biti univerzalna, njegova distribucija mora postati manje iskrivljen nego ovaj profil će inače proizvesti. Od svih bitcoins da će ikada biti izdane, 75% ima tek biti izdana ipak. Osim toga, oni koji žele dobiti valute ulog danas mogu kupiti bitcoins po tržišnim cijenama putem razmjene.

Nagrade za rudarskog rada također mogu uključivati ​​naknadu u obliku transakcije pristojbe. U nekom trenutku je veličina nagrade blok generacije će pasti na pola od pedeset bitcoins do dvadeset pet godina. Godinama kasnije, nagrada će pasti za pola opet, i nastaviti raditi sve dok takva vremena da sve dvadeset milijun bitcoins su izdane.

Naknada transakcija u nekom trenutku onda će postati glavni poticaj za rudare. To je mehanizam kako bi se osiguralo da postoji dovoljan broj čvorova uvijek na raspolaganju. Transakcijske naknade trenutno nisu potrebne kao rudari su spremni da se natječu samo za plaću od pedeset Bitcoin. Budući da je protokol i softver su otvoreni, konkurencija će vjerojatno zadržati ove naknade vrlo niska na neodređeno vrijeme.

Danas primarni ograničenje za rudar je glavni potreban za kupnju računalne hardver. Sutra ograničenja vjerojatno će biti dostupnost hardvera i cijena električne energije da ga pokrenuti.

Ja sam opisao zašto Bitcoin kvalificira kao novca. Ja sam opisao kako se bitcoins stvorio i neki od načina kako se koristi. Zatim bih vam reći zašto vjerujem Bitcoin ima toliko potencijala.

Zašto Bitcoin?

Ponekad ćete vidjeti dva benzinske postaje tik jedna do druge, gdje je znak za jedan pokazuju cijeni od deset centi po galonu manje od cijene na druge. Naravno, razlog zašto se to događa, jer jednom prihvaća samo gotovinska ili debitne transakcije, a drugi je skuplji jedan, prihvaća kreditne kartice za plaćanje, kao dobro. Ta razlika cijena odražava plaćanje mreže naknadu i dovoljno je da će neki se njihovo poslovanje niz ulicu kako bi izbjegli plaćati za uslugu koja ne namjeravate koristiti značajna.

Potrošači mogu preferirati korištenje bitcoins platiti za svoje online kupovine ako oni mogu dobiti nižu cijenu kao rezultat. Trgovci mogu radije biti plaćeni sa bitcoins za nekoliko razloga, kao:

  • Prvo, Bitcoin je marginaliziran troškove za rukovanje mrežom plaćanja. Danas nema naknade obavljati na mreži. Niti jedan. U cijenu-konkurentnom okruženju, trgovac koji želi proći na tim uštede potrošač može koristiti kao konkurentska prednost.
  • Drugi razlog je Bitcoin neposredna poravnanja i namire. Bitcoin transakcija briše nakon što je potvrđeno brojnim tih mrežnih čvorova koji su generirani blokova. Kao pravilo, reći da je to nešto što traje samo oko sat vremena. Ta sredstva su tada dostupni primatelju za trošenje bez daljnjeg odgađanja.
  • Treće, i neki trgovci mogli stvarno ovako, plaćanja putem Bitcoin nisu reverzibilne. Nema storniranja.

Opisujući Bitcoin kao samo za jeftinije ili bolje alternative sadašnjim načinima plaćanja ne objašnjava što se stvarno događa ipak.

Tu nikada nije prije bila neka vrsta novca bilo što slično Bitcoin.

Kao valute u odnosu na službeni dokument fiat valute, Bitcoin nema centralnu banku i ne postoji gumb pritisnuti da će se napuhati opskrbe. Iznos valute zaliha koje će postojati jedna godina van, dvije godine van i deset godina van, poznat i danas.

Čak iu usporedbi s oskudnim roba, poput zlata, na primjer, nešto kao Bitcoin nikada prije nije postojao. Kada je cijena zlata je visoka kao što vidimo danas fizička rudarstvo aktivnost ubrzava i opskrba zlata se povećava. Bitcoin je opskrba je neelastična. Bez obzira na cijenu ili potražnje, što povećava pedeset bitcoins svakih deset minuta.

Nakon što je ove brojeve poznate unaprijed poznate javnosti znači da ne postoje neučinkovitosti zbog informacija disparitet i spekulacija u vezi opskrbe valute.

Ja sam opisao zašto potrošači mogli imati razloga da se sviđa Bitcoin, zašto trgovci mogli imati razloga da se sviđa Bitcoin i zašto investitori mogli imati razloga da se sviđa, kao dobro.

Privatnost i sloboda

Osim toga, razmislite o tome. Za slanje ili primanje bitcoins ne trebaju registrirati svoje ime ili bilo koje druge identitet bilo gdje. Možete slati i primati uplate, koristeći Bitcoin klijentskog softvera pokrenut s računala, bilo gdje da imate pristup internetu. Kao rezultat toga, anonimnosti, ili barem, pseudonymity, vrlo je vjerojatno dostižan. To je ista razina anonimnosti možda ćete dobiti prilikom plaćanja gotovinom.

To se, rekao je, tu je to. Svaka transakcija počevši od vrlo prvi, vidljivi - javno. Što znači da svaka transakcija ima pedigre. Svako malo tog novca za tu transakciju došao odnekud.

Kad sam kupiti nešto online i imati ga dostavljaju na mene, prodavatelj zna Bitcoin adresu koju sam im dao kada sam napravio moj kupnje. To adresa dovodi natrag u Bitcoin adresu gdje sam dobio sredstva iz. I natrag dalje do mjesta gdje je došao iz tih sredstava. I na i na. Po sebi, Bitcoin transakcija ne otkrivaju svoj identitet - no, povezan s vanjskim podacima, kao što su moju adresu za dostavu za moju kupnju kave, anonimnosti za mene i za one s kojima sam trgovina ne mora nužno biti jamstvo u nekom trenutku. Barem to je tema koja se raspravlja.

Istovremeno ipak, moguće je da je ova vrsta tehnologije će osujetiti vlade, banaka i korporacija do n-tog stupnja. Bilo anonimnost je mana ili značajka može ovisiti o vašoj perspektivi.

Bitcoin radi. To varira ovisno o perspektivi. Pitajte pet korisnicima što Bitcoin znači da ih i vi ćete dobiti pet različitih odgovora.

Možda je to priča o mom susjedu pomoći će mi da se objasniti. Kad sam se vlakom na posao svaki dan upoznao sam drugu dnevnih koji je radio u blizini mjesta gdje sam radio, a kasnije sam saznao da je živio nekoliko ulica od mjesta gdje sam živio. Moj mijenjati mogao biti brži ako su u stanju voziti umjesto te iskoristiti Centrala traci. Ponudio sam voziti moj susjed na posao bez naknade. On je odbio. Za njega, znajući da ni jedna unca benzina spalio za njegov mijenjati je nešto što je toliko važno za njega.

Bitcoin ima isti učinak na određene ljude. Iz razloga koji su kao emocionalno i osobno kao što su oni razumni, Bitcoin uhvati mnoge ljude.

Ovdje imate ovaj distribuirani računalni softver projekt, bez korporativne potporu, bez proračuna, bez formalne organizacijske strukture, osnivač čiji identitet je neizvjesna, a koja daje smjernice samo ponekad - ali projekt raste predati šaka.

Za mene, Bitcoin je lijek za mnoge muči što sam vidio s našim sadašnjim sustavima novca.

Ako želim početi prihvaćanja Bitcoin kao sredstva plaćanja, nema sporazum trgovac moram ispuniti, nema kreditnu check moram predati, nema probnog razdoblja ili ograničenja koja se primjenjuju i nema tri dana čekanja prije nego sam pristup novcu da sam zaradio.

Kad sam razmotriti što Bitcoin je, ja također uzeti u obzir ono što nije. Bitcoin nije sustav dizajniran od strane bankara jamčiti da će morati dobiti za generacije koje dolaze. Bitcoin nije sustav dizajniran od strane vlade kako bi zaštitili i služiti se. Bitcoin nije neki sustav dizajniran za generiranje marketinške podatke i izvora prihoda za neki zanat da su velike korporacije tonskog. Bitcoin je provedba u softveru nekog ideathat donosi nam privatnost i slobodu.

Bitcoin je najveći fanovi su oni koji kopaju tehnologiju i one koji cijene slobodu. Ove vrste ljudi nalaze se u cijelom svijetu.

Pogledajte ove stvari su stvaranje i vi vjerujete da je ono što vidite je budućnost.

Bitcoin tečaj video sudar

Znati više od 99% stanovništva o Bitcoin. Jedan e-mail dnevno za 7 dana, kratke i obrazovne (zajamčena). 

Povezane vijesti


Post Bitcoin

Bitcoin Banking: Zbogom na frakcijske rezerve

Post Bitcoin

Koliko novca možete napraviti od Bitcoin Rublje (ažuriranje veljače 2016.)

Post Bitcoin

Trgovci koji prihvaćaju bitcoine za plaćanje u Africi

Post Bitcoin

Izbor izbora za Bitcoin Foundation: Jim Harper, Olivier Janssens, ili li to čak i važnije?

Post Bitcoin

ShopJoy predstavio Bitcoinovu metodu plaćanja

Post Bitcoin

Cijena Bitcoina okrenuta prema europskom bankovnom negativnom interesu

Post Bitcoin

Bitcoin podučava libertarijima sve što ne znaju o ekonomiji - The Washington Post

Post Bitcoin

Dnevno izvješće o novčiću o kovanici: Blockstream, udobne igre, Bitcoin Regulation i Florida tužbe

Post Bitcoin

Bitcoin rally može nastaviti - ali je to više potaknuto srednjoškolskim odustajanjem od osnova? - MarketWatch

Post Bitcoin

Masivni popis Bitcoin partnerskih programa koji rade

Post Bitcoin

Što je Bitcoin Brain Wallet i kako stvoriti jedan

Post Bitcoin

Kako kupiti Bitcoins iz Burze