8 Umiranje pušaka bitcoina | Croatian.lamareschale.org

8 Umiranje pušaka bitcoina

8 Umiranje pušaka bitcoina

Nematerijalna priroda cryptocurrency čini relativno zaštićen od krađe, barem u usporedbi s drugim vrijednim elementima. To čini Bitcoin, najpoznatija digitalnu valutu svih vremena, jedan od najsigurnijih vrsta novca vani. Međutim, kao dobar kao ovaj svibanj zvuk, Bitcoin je također imao svoj udio na Divljem zapadu u akciji, kao što ćemo vam pokazati danas.

load...

1. Linode pijuk

Početkom ožujka 2012. Godine, web i cloud hosting tvrtka New Jersey-based Linode je osumnjičen za pljačku mnoge popularne Bitcoin usluge. Slabe točke u sustavu za korisničku podršku je korišten za dobivanje administrativni pristup serverima. Nakon što su Linode poslužitelji kompromitirani, osam računi koje se bave Bitcoins su ciljani. Najteži udarac bio Bitcoin trgovanje platforma, Bitcoinica. To je dovelo do neovlaštenog prijenosa BTC od vrućih novčanike, izraz koji se koristi za opisivanje operativne povlačenje novčanike, usluga pogođeni. Preko 46,600 BTC su ukradeni!

load...

Krađa 2. Bitcoinica

Srpnja 2012. Godine, lopov ugrožena Bitcoinica Mt. Gox račun, krađa 40.000 BTC i također 40.000 $. Lopov je pobjegao s oko 30% Bitcoinica je kripto sredstva, koji je vjerojatno da će trošak ovlaštenika Bitcoinica duga.

Krađa 3. Allinvain

Žrtva je bio Bitcoiner poznat kao „allinvain”, jedan od prvih koji je miniran više novca na nisku cijenu. Međutim, u 2011, kada je njegov kripto-bogatstvo stekao više vrijednosti, bio je opljačkan i izgubio više od 25.000 BTC, u vrijednosti od oko $ od 500.000 u to vrijeme. On nagađa da Windows sigurnosni propust mogao dopustiti napadaču da dobije pristup u svoj digitalni novčanik, dohvaćanje Bitcoins. Kad je dijelio povijest na forumima, neki korisnici izrazili skepsu o allinvain priči, ali većina ih vjeruje. Jedan od njih je čak rekao da je izgubio neke Bitcoins na istoj adresi.

load...

Krađa 4. Bitfloor

„Sinoć, nekoliko naših servera su ugrožena. Kao rezultat toga, napadač dobio pristup nesigurna backup ključeva novčanik (stvarni ključevi žive u šifriranom području). Pomoću te tipke su mogli prenijeti kovanice. Ovaj napad je velika većina kovanica BitFloor je držao pri ruci. Kao rezultat toga, ja sam zastala sve razmjenu operacije”, to je kako rimski Shtylman, osnivač Bitfloor, najavio je glavni pljačke koja isključiti svoj projekt u 2012. Godini. U to vrijeme, 24086 BTC vrijedi oko $ od 250.000 su ukradeni. Iako Bitfloor nakratko isključiti nakon incidenta, ona je od pokretanja poslovanja i obvezao se otplaćivati ​​svoje dugove.

5. Bitcoinica posjekotina

Da, Bitcoinica je opljačkao više od jednom. Ovaj put, u svibnju 2012. Godine, Bitcoinica uljez provalio u Bitcoinica kroz kompromitiranim račun e-pošte i počne dizati 18,547 BTC od Bitcoinica je vruće novčanik. Zhou Tong, osnivač servisa, otkrio ulaz u Bitcoinica je stalak prostor poslužitelja kroz pretjerano povlaštenom kompromitiranim adresu e-pošte. Krađa je cijeli sadržaj, dok su bez sigurnosne kopije čuvaju.

Krađe 6. Cdecker

Navodno dugogodišnji korisnik Bitcoin pronašao svoj osobni novčanik prazni značajnu količinu krajem rujna 2012. U tom slučaju, lopov je pobjegao s 9.222 BTC. Budući da je došlo mnogo teške tjelesne krađe u prošlosti, krađa prolazilo bez puno incidenta.

7. Krađe Betcoin

Betcoin.net, website kockanje i njegovi klijenti izgubio veliku količinu novca. Ovaj put, vlasnik je kao veliki hit, jer su svi depoziti i pohrana ne živi bili ukradeni, u ukupnom iznosu od 3,171 BTC. Danas, postoji još oko 2.900 BTC da ostaje da se vraća na vjerovnika.

8. Mt. Gox incident

U lipnju 2011. Godine, Mt. Gox, vodeći BTC / USD razmjena usluga daleko, pretrpio tešku povredu kao posljedica nekog promjene vlasništva. Administratorski račun prodavatelja bila hakirana od strane nepoznatog procesa. Povlastice su zatim zlostavljani generirati humungous količine BTC, ali niti jedna od kovanica su potpomognuti Mt. Gox. Razmjena riješili hack povratkom obrta na prethodnu verziju, ali nered već je napravljen. Mnogi kupci tvrde da su izgubili novac od povrata na već Mt. Gox tvrdi da je vraćena svi kupci u potpunosti za tu krađu. Ljestvica Događaj je bio naširoko raspravljalo: dok su neki prijavili krađu gotovo 500.000 BTC zbog povezanom računu sjeckanje, bliži inspekcija stavlja gubitke bliže 2.500 BTC?.

load...

Povezane vijesti


Post Dogecoin

Vatra za novac za rudare

Post Dogecoin

10 Futuristički ili izvan uobičajenih projekata koji prihvaćaju Bitcoin

Post Dogecoin

Monero pregled

Post Dogecoin

22 Strangest objekti koje možete kupiti s Bitcoins

Post Dogecoin

Karta Bitcoina: preuzimanja pomoću operacijskog sustava Infographic

Post Dogecoin

Slavimo Bitcoinov peti rođendan diljem svijeta i cijelog weba

Post Dogecoin

12 najvažnijih Bitcoin publikacija

Post Dogecoin

11 Popularni Bitcoin zagovara

Post Dogecoin

Kako preživjeti Bitcoin crash Infographic

Post Dogecoin

21 strašan Litecoin Rudarstvo Rigs

Post Dogecoin

Top 25 Bitcoin i Cryptocurrency web stranice širom svijeta

Post Dogecoin

Priopćenje za javnost: Trucoin objavljuje rastavu partnerstva s NCC i Presto Financial zajedno s planovima za službeno pokretanje koji će gotovo kvadrirati pokrivenost starih partnerstva američkih država