Andersen baca još jedan prijedlog za povećanje granice veličine blokova | Croatian.lamareschale.org

Andersen baca još jedan prijedlog za povećanje granice veličine blokova

Andersen baca još jedan prijedlog za povećanje granice veličine blokova

Za posljednjih nekoliko mjeseci, Bitcoin zajednica se bavi Gavin Andresen i njegovim prijedlozima za povećanje ograničenje blok veličine na Bitcoin mreži. A Bitcoin jezgra programer je na to opet s novim prijedlogom. U svojoj najnovijoj terenu, on je predložio teško vilica patch za Bitcoin XT. No, do sada, zajednica i dalje ostaje skeptičan nad svojim planovima za povećanje limita na veličinu bloka.

load...

Kako je sve počelo

Većina stručnjaka se slaže s činjenicom da Bitcoin mreža neće biti u mogućnosti obraditi više od sedam transakcija u sekundi bez povećanja granice veličine bloka, u nekom trenutku. No Bitcoin Temeljni razvojni tim ima još do na istoj stranici o pravilnom vrijeme i pristup da se to postigne. Kada Andresen nije uspio uvjeriti ih o hitnosti situacije, odlučio je nastaviti kroz Bitcoin XT, vilicu u Bitcoin jezgre razvio Mike Hearn. Andresen očekuje da pokrene veće blokove na mrežu pomoću ovog vilicu jednom Bitcoin XT nadilazi Bitcoin jezgre. Bitcoin Temeljni će moći usvojiti veće blokove, ili ispasti da se nematerijalno zbog kompatibilnosti dvije verzije, prema Andresen.

load...

The rasprava počela je još u listopadu prošle godine kada Andresen predložio Bitcoin Hard Fork na adresu mrežne skalabilnost. U reakciji, neke od glavnih članova Bitcoin tehničke zajednice smatra Andresen kao „prijetnju” za zajednicu. Iako je njegov novi prijedlog stekao supportfrom Bitcoin-a Reddit zajednica, kritičari i dalje uvjerena.

Olovo developer Bitcoin jezgre, Wladimir van der Laanstrongly razliku od autonomne tvrdom vilicom. Kompatibilan priroda Bitcoin jezgre i Bitcoin XT može dovesti do rascjepa u Bitcoin-a blockchain. To će stvoriti zabunu među korisnicima i oni mogli završiti izgubiti novac na dvokrevetnoj potrošnje. Van der Laan bojao da kontinuirana upotreba tvrdom vilicom će frustrirati ljude na gubljenje strani tanjura koji bi mogli rezultirati trajnim manjka Bitcoin vrijednosti.

load...

Suosnivač Blockstream i izumitelj hashcashDr. Adam Natrag, također u grupi koji se protivio Andresen je Bitcoin XT vilica prijedlog. On preporuča da se ljudi koji imaju znanje i stručnost za održavanje Bitcoin treba izbjegavati uzimanje nepotrebnih rizika autonomne tvrdom vilicom.

Još criticizer od Andresen prijedlog Peter Toddis svjestan rizika uključiti u tvrdom vilicom i vjerojatnosti uništavanja Bitcoin dugoročno ili nanijeti veliku kratkoročnu štetu na mrežu.

Pregled novog prijedloga

Specifikacija

Nakon razmještene na mreži, glavna mreža obračunava u skladu s datumom u zaglavlju bloka i odlučiti maksimalnu dopuštenu veličinu bloka na glavnoj mreži. Maksimalna veličina moraju biti 8.000.000 bajta u datumom od 2016-01-11 00:00:00 UTC (timestamp 1452470400), te će se udvostručiti svakih 63,072,000 sekundi (dvije godine, ne obazirući se prijestupnih godina), dok 2036-01-06 00: 00:00 UTC (vremenska oznaka 2083190400). Na temelju bloka datumom, linearno povećanje maksimalne veličine blokova u između podvostručenja će se održati. Maksimalna veličina blokova nakon 2036-01-06 00:00:00 UTC mora biti 8,192,000,000 bajtova.

Razvoj

Hash snage supermajority će nadzirati implementaciju, ali najranije vjerojatno vrijeme aktivacije 2016/01/11 00:00:00 UTC. Aktivacija je postignuta kada 750 od 1000 uzastopnih blokova na najbolji lanac ima broj verzije s bitova 3 i 14 set (0x20000004 u hex). Vrijeme aktivacije bit će vremenska oznaka 750'Th bloka plus dva tjedna (1.209.600 drugi) poček dati sve čeka rudara ili usluga vremena za nadogradnju za potporu veće blokove. Ako supermajority je postigao više od dva tjedna prije nego što 2016-01-11 00:00:00 UTC, vrijeme aktivacije će biti 2016/01/11 00:00:00 UTC.

Kritika

Andresen prijedlog imao nekoliko rupa u zakonu koji je utro put za zajednicu kritizirati. Petar Toddmentioned da prijedlog treba sadržavati potpune i valjane rezultate ispitivanja i podatke o atributima očuvane Bitcoin i očuvanju procesa. Također treba imati jasnu izjavu o sigurnosnim mjerama.

Adam Backcriticized Andersena prijedlog preko činjenice da se stvara razlike u mišljenju među ključnim programere. On misli da je najbolji način za Bitcoin je za rad u kolaborativnom način, a pokušava nadmudriti i prestići svaki drugi.

No, kritičari nisu zatvorena vrata na Andresen još. Još uvijek otvoren poziv za svakoga s idejom poboljšanja Bitcoin mreži. A s kombiniranim naporima, Bitcoin mreža će imati veće šanse da preživi što je glavni cilj.

load...

Povezane vijesti


Post ICO

Amazon je bio zabrinut zbog BitLicensea

Post ICO

15 mjesta za sve vaše kripto pitanja

Post ICO

Bees Brothers: mlade kriptotransparentne poduzetnice nastavljaju uspješno i već miniraju svoj prvi Bitcoin

Post ICO

Bitcoin poduzetnik Erik Voorhees koji je teretio Komisija za vrijednosne papire

Post ICO

Stjecanje lisnatog novčanika LifeLock-a briše sva očekivanja Bitcoinove podrške

Post ICO

Bitcoin je uključen u buduće strategije 60% američkih organizacija

Post ICO

Aktivisti žele stvoriti novi model Bitcoina koji može osigurati anonimnost i izbjeći regulaciju

Post ICO

Američki sud zaustavlja Mt. Gox od aukcije Bitcoin domene

Post ICO

Bitcoin grupa susreće sedam saveznih agencija kako bi razgovarali o regulaciji

Post ICO

BFL bitcoine koji će se preseliti u sudski kontrolirani novčanik i prodati

Post ICO

Bitcoinov civilni rat koji je nevidljiv: tko, što, zašto, kada i kako

Post ICO

Bankarski divovi koji podržavaju Bitcoinovu tehnologiju