Australski nacionalni rječnik centar odabire Bitcoin kao riječ iz 2013. godine | Croatian.lamareschale.org

Australski nacionalni rječnik centar odabire Bitcoin kao riječ iz 2013. godine

Australski nacionalni rječnik centar odabire Bitcoin kao riječ iz 2013. godine

Bitcoin je nova riječ godine

u skladu s Australian National Rječnik centru (i -C), institucije sa sjedištem u Canberri, na Nacionalnom sveučilištu Australian (Anu).

Ime svjetski najpoznatijeg cryptocurrency je izabran od strane i -C nakon opsežnog istraživanja koje je prikupio i druge riječi i fraze koje su postale iznimno popularne tijekom 2013. Godine.

load...

Ova riječ je istaknuto je narasla eksponencijalno tijekom 2013. Godine učestalost riječi Bitcoin je povećana za više od 1000 posto u medijima, jer ovo vrijeme prošle godine. Mnogi australski postaju svjesni Bitcoins kroz osobno ulaganje u valuti i kroz sve veći broj tvrtki koje su prihvatile valutu u komercijalnim transakcijama.

Web stranica i -C-a

Amanda Laugesen, predstavnik centra, citirao ABC News, navedeni su i druge riječi koje su također uzeti u obzir, kao što je FOMO (ili „strah od propuštanja”), microparty ili twerk. „Rezultati Savezna izborna vidio riječ microparty doći do neravnina u odnosu na male političke stranke često se temelje oko jednog pitanja”, rekao je Laugesen, dodajući da je tijekom ove godine smo također naučili da je „na twerk je plesati u seksualno provokativan način koji uključuje zabadanje pokreta hip i nizak, čučeći stav”.

load...

Jason Williams, predsjednik Bitcoin Association of Australia (BAA), hvali odluku. „Mislim da je Bitcoin kao riječ godine pokazuje da je postao udomaćen”, rekao je Bitcoin Examiner.

Povratak u kolovozu, Oxford University Press je objavio i da Bitcoin je jedan novi dodaci Oxford rječnici Online (ODO) u uobičajenom tromjesečnom update.

„2013 je bila velika godina svijesti za Bitcoin i 2014 će biti godina Bitcoin eksplodira u domove ljudi. To će biti lakše nego ikada za ljude da biste dobili svoje ruke na Bitcoins, a također i lakše nego ikada za ljude ih potrošiti na svakodnevne stvari”, dodao je predsjednik BAA-a.

Bitcoin Božić u Australiji

Govoreći o trošenju cryptocurrency, kako o kupnji božićnih darova uz Bitcoin? Jason Williams potvrdio je to upravo ono što se događa u Australiji: „. Ja sam kupio većinu mojih stvari na internetu, to je samo tako jednostavno za napraviti Nema opasnosti od krađe identiteta i to je sasvim sigurno transakcija Bitcoin je veliki most, barijeru. Za ulazak je vrlo niska a transakcije su sigurne”.

load...

S druge strane, prihvaćajući cryptocurrency je velika prednost za trgovce, koji „ne moraju brinuti o storniranja prijevare s kreditnim karticama, ili troškova ispunjavanja”. Prema Williams „iduće godine ćemo vidjeti sve više i više trgovaca prihvaćanje Bitcoinand broj stvari koje svi možemo kupiti online će samo povećati”.

Nakon službenog pokretanja u listopadu, Bitcoin Udruga Australije je naporno radi na promicanju virtualne valute u zemlji. „Od objave, broj članstava i opće upite otišao kroz krov. To je vrlo uzbudljivo za sve nas biti dio nečega tako igra mijenja”.

U novije vrijeme, institucija je postao službeni partner u Bitcoin Zaklade. Williams kaže da je „vrlo uzbudljivo vrijeme za Australiju. The Bitcoin Zaklada pruža veliku podršku za Bitcoin Udruge Australiji, koji će nam omogućiti da se usredotočite na zaštiti, promicanju i standardizacija Bitcoin unutar zemlje”.

Povezane vijesti


Post ICO

Bank of Thailand smatra Bitcoin ilegalnim: trgovanje je sada suspendiran u zemlji

Post ICO

20 nezgrapnih Bitcoin rudnika

Post ICO

Bitcoin kao Valuta protiv Bitcoina kao tehnologije

Post ICO

Prva afrička udruga Bitcoin fondacije u Južnoj Aziji je iz Bangladeša

Post ICO

Bitcoin-friendly zaposlenici mogu biti plaćeni s cryptocurrency zahvaljujući BitPay novi API

Post ICO

Prihvaćanje bitcoina je blagodat za MovieTickets.com

Post ICO

6 Potencijalne poslovne mogućnosti Bitcoina

Post ICO

Hoteli i domovi koji prihvaćaju Bitcoin

Post ICO

Američki poduzetnik ima za cilj potaknuti svoju Blockchain Valley Teslinoj pomoći

Post ICO

Australija smatra da Bitcoin regulira valutu

Post ICO

Bitcoin osvaja dva nova velika navijača: Peter Pacific i Julian Assange

Post ICO

Bitpoin-friendly sustav prodajnog mjesta BitPOS pokrenut je u Australiji usred glasina o tajnom projektu