Vlasti zatvaraju Silk Road 2.0 i druge web stranice - uhićenje tri čovjeka u SAD-u i Irskoj | Croatian.lamareschale.org

Vlasti zatvaraju Silk Road 2.0 i druge web stranice - uhićenje tri čovjeka u SAD-u i Irskoj

Vlasti zatvaraju Silk Road 2.0 i druge web stranice - uhićenje tri čovjeka u SAD-u i Irskoj

Tamna Web je ponovno u metežu. FBI je zaplijenila i zatvoriti stranicu svile 2.0, koji je trenutno jedan od najvećih on-line ilegalne trgovine služe tisuće cryptocurrency obitelji kupcima putem Darknet, a također uhitila njegovu navodnu operatera u San Franciscu.

Ured sumnja Blake Benthall je čovjek iza druge verzije svile, stvorena nakon što je izvorno također razbila od sjevernoameričkih vlasti tijekom 2013. U to vrijeme FBI obećao da gledaju evoluciju svile 2.0and djelovati u skladu i obećanje je navodno zadržao.

Međutim, osim ilegalne div, postoje i izvještaji koji se objavljuju na Reddit koji potvrđuju da je nekoliko drugih tržišta su dolje kao dobro.

Prema Irish Examiner, FBI je sklopio partnerstvo s Europolom provesti operaciju kodnog naziva „Onymous'- opisan kao‘međunarodni dan akcije poremetiti globalnu aktivnost na Darknet’- na„srušiti i ukloniti određene web stranice i forume "koji uglavnom trgovina u Bitcoin i druge vrste digitalnog novca.

Busting od svile 2.0 objavio je FBI putem Twittera.

U priopćenju objavljenom nakon uspješne operacije, FBI ističe da svile 2,0 generira 8 milijuna $ u prodaji, a korišten je od strane „tisuća dilera droge i drugih nezakonitih dobavljačima”.

Naravno, svi znamo da su tamne web-based ilegalne trgovine poput mitološkog hidru: ako izrezati jednu glavu, dvije će rasti na svoje mjesto. Ipak, ured obvezuje se „vrati onoliko puta koliko je potrebno zatvoriti štetne online kaznenih bazaars”.

Dok FBI uhitila Blake Benthall u međunarodnoj operaciji, irski vlasti također uhitila još dvije osobe u Dublinu. Jedan od njih je identificiran kao on-line distributer ilegalnih proizvoda s kupcima proširila diljem svijeta. Irski Operacija je provedena od strane Nacionalnog jedinice Garda droga, koja je odgovorna za oduzimanje ecstasyja tablete, LSD i druge kontrolirane droge u vrijednosti € 180.000.

Glasnogovornik Garda je saidthat „kritični dio ovog rada bio je očuvanje podataka o šifrirane računalima koja se odnose na svjetsku distribuciju kontroliranih lijekova iz ovih prostora u Dublinu”.

Uz neprocjenjivu pomoć Kaznenog imovinom zavoda (CAB) i istrage Jedinice za računalni kriminal, broj računala sigurno su preuzete s dostupnim podacima odmah u trenutku stupanja na tom traženju.

U ovom trenutku analiza nastavlja s obzirom na skladištenje elektro valuta Bitcoin, i CAB već oduzeta određena valuta imovine.

Nakon prvog poprsje, istraživači su proveli praćenje traži u Harold Crossu, prigradskom četvrti u južnom Dublinu. Oni su bili u mogućnosti da iskoriste više lijekova, kao i podatke o offshore bankovne račune sa sjedištem u Švicarskoj, Belize, Poljskoj i nekoliko drugih zemalja. „Financijska istraga u vezi s ovom istraživanju nastavlja se nove informacije i dalje dolaze na vidjelo u ovom trenutku”, dodao je glasnogovornik Garda.

Theoperation „znači isto” predviđen je samo za kraj ovaj petak (7.), ali do sada to izgleda kao da je već uspjeh za vlasti.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoinov ATM neće biti dozvoljen u Tajvanu, kaže financijski autoritet

Post ICO

BaFinova izjava iz 2011. pruža neke smjernice Bitcoin tvrtkama u Europi

Post ICO

Bitcoinovo igrano mjesto bilo je prevareno za gotovo milijun dolara

Post ICO

Agora Commodities vam omogućuje kupnju paladija s Bitcoinom

Post ICO

100.000 Dogecoin Podijela na Chain Radio

Post ICO

7.170 BTC ukraden iz hladnog novčanika BTER-a, kineska razmjena najavljuje blagodati

Post ICO

Australski nacionalni rječnik centar odabire Bitcoin kao riječ iz 2013. godine

Post ICO

1-800-Flowers će prihvatiti Bitcoin

Post ICO

5 Bitcoin dodataka kako bi što više iskoristili vašu WordPress stranicu

Post ICO

Bitcoin je uključen u buduće strategije 60% američkih organizacija

Post ICO

Bivša Bitcoinova razmjena Mt. Gox dobiva američku stečajnu zaštitu zahvaljujući američkom sudu

Post ICO

Gotovo polovica korisnika britanskog Bitcoina vjeruje u regulaciju kripto-valute