Bank of England hvali Bitcoin i otkriva istragu za izdavanje digitalne valute | Croatian.lamareschale.org

Bank of England hvali Bitcoin i otkriva istragu za izdavanje digitalne valute

Bank of England hvali Bitcoin i otkriva istragu za izdavanje digitalne valute

Bank of England vjeruje elektroničke valute poput Bitcoin iz temelja mogao promijeniti isplate industryacross svijeta. 

Prema The Telegraph, banka je analizom cryptocurrencies i rezultati su sada dio svog jedne banke program istraživanja. Jedan od glavnih zaključaka otkriven je u tome što Bitcoin ima moć da revolucionira način Britanci platiti za robu i usluge, uspoređujući dolazak digitalnog novca za nastup na internetu.

Bank of England vjeruje cryptocurrencies „potencijalno kombinaciji s mobilnom tehnologijom, može preoblikovati mehanizme za stvaranje sigurne isplate”.

Pojava privatnih digitalne valute (kao što je Bitcoin) pokazala je da je moguće prenijeti vrijednosti sigurno bez pouzdana treća strana.

Dok postojeće privatne digitalne valute imaju ekonomske nedostatke koji ih čine nestabilnim, distribuirani knjiga tehnologiju koja im platni sustavi oslanjaju na može imati znatne obećanja.

Postavlja se pitanje da li su središnje banke trebaju sami iskoristiti takve tehnologije za izdavanje digitalnih valute.

To znači da banka razmatra izdavanje vlastitog digitalnog valutu ili čineći korištenje dostupnih tehnologija na sličan način.

"Postoji nekoliko različitih načina na koje središnja banka mogla iskoristiti digitalne valute. To se može koristiti kao novi način poduzimanja međubankarskom naselja, ili to može biti dostupna širem krugu banaka i NBFIs [nebankarskih financijskih institucija]. U principu, to bi moglo biti dostupna i na ne-financijskih tvrtki i pojedinaca općenito, kao i novčanice su danas”, navodi se u analizi.

Naravno, opsežna istraživanja će biti potrebno usvojiti i razviti tehnologiju „bez ugrožavanja sposobnosti središnje banke da kontrolira svoju valutu i siguran sustav protiv sustavnog napada”, priopćila je banka. „Stvaranje takvog sustava bi za posljedicu stvaranje protokol za vrijednost prijenos preko interneta, srodan što [Tim] Berners-Lee učinio za informacije”.

Unatoč svim mogućim preprekama, čini se da bankarske institucije da se zalaže za digitalnu budućnost. Bank of England je rekao da će nastaviti istraživati ​​tu mogućnost.

„Ekonomije su složeni, dinamični i stalno se razvija sustave”, rekao je Mark Carney, banke guverner, tijekom predstavljanja izvješća u Londonu. ‘Političari trebaju istraživanja kako bi razumjeli ove pojave i obrt naše odgovore’,

Komentirajući istraživanje, tehnološki stručnjak Ken Tindell rekao je za Telegraph da je potez u digitalnom području vjerojatno će značiti asignificant smanjenje troškova doznačavanje valute u inozemstvu. „Ako banka bila stvoriti vlastiti sustav uspješna plaćanja onda bi neminovno poremetiti (...) postojeći plaćanja između banaka, ali to će također utjecati na tvrtke kao što su Western Union”, rekao je Tindell.

Bank of England čini se da su inspirirani nedavnom govoru od strane Yanis Varoufakis, nova grčka ministra financija. The Economist predlaže da”tehnologija Bitcoin, ako prikladno prilagoditi, može biti zaposlen rentabilno u eurozoni kao oružje protiv deflacije”.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin mogao bi se suočiti s izumom iz vlastitog rata

Post ICO

1-800-Flowers će prihvatiti Bitcoin

Post ICO

Alarmantno transparentne uredničke operacije

Post ICO

4 najpopularnijih postova na BitcoinTalku

Post ICO

Pažnja, svi Sydney Bitcoineri! Beers4Bitcoin sada je mjesečni događaj

Post ICO

Bankarski divovi koji podržavaju Bitcoinovu tehnologiju

Post ICO

Bitcoin stiže u Tursku: BTCTurk je prva Bitcoinova razmjena u zemlji

Post ICO

3,3454 trilijuna dolara je dobar dovoljan razlog za kupnju Bitcoina

Post ICO

Evo prve Bitcoin bebe

Post ICO

Bitcoin Black Friday 2014 razbija sve zapise: Gyft, NewEgg imaju najbolji dan prodaje ikad

Post ICO

Banka Francuske upozorava bitcoinere i trgovce o rizicima kriptosurvane

Post ICO

Bitcoin ne uspije test gotovine i smatra se robom u Finskoj