Bitcoin i druge digitalne valute | Croatian.lamareschale.org

Bitcoin i druge digitalne valute

Bitcoin i druge digitalne valute

Bitcoin je doista prvi svjetski Peer-to-peer valute, no to nije bio prvi svjetski digitalna valuta, niti će biti posljednji P2P valuta. Bitcoin je nastavio s brojnim pokušajima različitih tvrtki za uspostavu elektronske valute i od tada je nakon brojnih digitalnih valuta koje tvrde da su bolje. Razumijevanje svih tih različitih valuta pomoći će potencijalnim Bitcoin investitori shvate veće tržište za digitalne valute. Kao takvi, napisao kratku povijest prošlih digitalne valute, a navedene neke od gore-i-dolaze valute koja bi mogla jednog dana dati Bitcoin trčanje za svoj novac, da tako kažemo.

load...

Kratka povijest Digitalni Valute

Jedan od najranijih predaka do Bitcoin je „ecash”, koji je pokrenut sve na putu natrag u 1997. Ecash ciljem da revolucionira valute u mnogim isti način kao Bitcoin. Kao Bitcoin, to bi bilo anonimno i da će se osloniti na kriptologija. Za razliku od Bitcoin je, međutim, ecash je dizajniran da se oslanjaju na središnje klirinška kuća koja će kontrolirati, distribuirati i pratiti valute sustav. Ecash nije u roku od nekoliko godina nakon što je pokrenuta, međutim, njegov utjecaj još uvijek osjeća i danas, a može čak i nadahnuo Bitcoin osnivač Satoshi Nakamoto.

load...

Još jedna vrlo zanimljiva elektronička valuta je e-gold. E-gold oslonio na zlatnoj podlozi i bio je vrlo popularan i relativno stabilna valuta koja je trajala od 1996. Do 2009. Godine, prije nego što je zatvorena od strane vlade Sjedinjenih Država. E-gold bitno olakšan transakcije zlatom i čuva svoje zlato svodovima. Tijekom svog zenit je bio prihvaćen od brojnih web stranica i imao milijune korisnika. E-gold je na kraju procesuiran zbog pranja novca i drugih naknada, iako mnogi ljudi tvrde da su te radnje bile politički motivirane. Ministarstvo pravosuđa čak pokušali da iskoriste ogromne naslage E-Gold je od zlata, tako da oni mogu biti likvidiran i dodao da se operativne proračune Odjela. Srećom, savezni sudac zaustavio taj trud i smatra da je prihod od zlata likvidacije treba vratiti investitorima.

load...

Obje od tih valuta, a brojni drugi će dovesti do porasta Bitcoin. Do sada, Bitcoin je dokazano da sadrže mnoge prednosti svojih prethodnika. Kao potpuno digitalnu valutu brzo se može trgovati širom svijeta. To je anoniman, a do sada je dokazano da se elastičan. Što Bitcoin nije drugačije je oslanjajući se na kombiniranom snagom online zajednice, umjesto vrijednosti robe ili vodstvo središnje klirinška kuća.

Bitcoin je Suvremene Natjecatelji

Bitcoin je kralj na igralištu, ali to ne znači da je valuta se ne osporava. Nekoliko važnih natjecatelji su se pojavili s ciljem detroniziranja Bitcoin. Neki investitori sada vjeruju da, dok je svijet trebaju i žele digitalni valutu, napukline u Bitcoin dizajn će u konačnici dokazati biti valutu u propast. Ovi investitori sada daju natječu potpuno digitalni valutama bliski pogled.

Najvažniji Bitcoin alternativa dosad je vjerojatno Litecoin, koji je vrlo sličan Bitcoin u kodu i funkcije. To je anoniman, ima ograničenu opskrbu, i mora biti minirano preko kriptologija. Litecoin je drugačiji, međutim, u tome što je ukupna ponuda novca je 84 milijuna, ili oko 4 puta više nego Bitcoin. I ne samo to, nego blokovi su trebali biti minirano svakih 2,5 minuta. Litecoin također koristi naprednu dokaz-of-rada sustava koji se zove scrypt, a neki vjeruju da će dokazati da se više pouzdan i funkcionalan nego Bitcoin sustav. Od Litecoin je tako sličan Bitcoin, često se naziva Bitcoin je „mlađeg brata”.

Drugi popularan alternativni digitalna valuta je PPcoin. PPcoin je jedinstven jer ima dokaz-of-kocki sustav u uz dokaz-of-rad sustava nalazimo u Bitcoin i Litecoin. Dok je puni objašnjenje je složen, problemi mogu nastati ako tvrtke doći do stvaranja monopola (tj 51% ili veći ulog) u Bitcoin gospodarstava ili rudarskih operacija. U stvari, BTC rudarski ceh je nedavno bio je blizu ostvarenju tog podvig. PPcoin je dokaz-of-kocki sustav će spriječiti taj rizik. Osim toga, PPcoin je energetski učinkovitija od Bitcoin, smanjenje utjecaja na valute na okoliš, koja je postala glavna briga u posljednjih nekoliko mjeseci.

Namecoin je još jedna jedinstvena Bitcoin natjecatelj. Za razliku Bitcoin i prethodno spomenutim valutama, stvarni cilj Namecoin nije nužno da bude valuta. Umjesto toga, Namecoin je značilo da djeluje kao decentralizirana Domain Name System stvoriti novi set web domena koje ne mogu biti napadnuti ili cenzuriranih. Namecoin glavni cilj je smanjiti internet cenzuru. Kao Bitcoin, postoji 21 milijuna Namecoins koje je moguće izraditi.

Zaključak: Može Bitcoin ostati na vrhu?

Tako će Bitcoin ostati svjetska premijera valuta? Tek će budućnost reći, ali za sada Bitcoin ima veliki i naizgled nepremostive vodstvo. U određenom smislu, digitalna valuta na tržištu je Bitcoin je izgubiti. Osim ako Bitcoin propada ili trpi ozbiljne set leđa to će biti vrlo teško, ako ne i nemoguće, jer natjecatelj u prevladavanju digitalne valute. Do sada su investitori, trgovci i rudari su svi dokazali da se vrlo vjeran Bitcoin i ako im Bitcoin daje razlog da se postupi otherwi

load...

Povezane vijesti


Post ICO

Bank of England hvali Bitcoin i otkriva istragu za izdavanje digitalne valute

Post ICO

Bitcoin exchange Kraken prelazi kanadsku granicu

Post ICO

5 Bitcoin dodataka kako bi što više iskoristili vašu WordPress stranicu

Post ICO

Izdvajamo iz Konvencije Bitcoin 2014

Post ICO

Gotovo polovica korisnika britanskog Bitcoina vjeruje u regulaciju kripto-valute

Post ICO

5 Razlozi zbog kojih će internet novac ubiti centralizirane financije

Post ICO

Evo prve Bitcoin bebe

Post ICO

5 strašnih Bitcoin priča koje dijele Redditors

Post ICO

Glasina o Seattleu Seahawksu koja prihvaća Bitcoin je lažna

Post ICO

5 Čimbenici koji ometaju rast Bitcoina

Post ICO

Prva afrička udruga Bitcoin fondacije u Južnoj Aziji je iz Bangladeša

Post ICO

Američki poduzetnik ima za cilj potaknuti svoju Blockchain Valley Teslinoj pomoći