Bitcoinov civilni rat koji je nevidljiv: tko, što, zašto, kada i kako | Croatian.lamareschale.org

Bitcoinov civilni rat koji je nevidljiv: tko, što, zašto, kada i kako

Bitcoinov civilni rat koji je nevidljiv: tko, što, zašto, kada i kako

Ako ste nakon Bitcoin vijesti, možda ste čuli za prividni „građanskom ratu” zagrijavanja između dva suparničkih frakcija u Bitcoin zajednice. Zanimljivo je da je u posljednjih nekoliko dana Bitcoin je vrijednost pala od oko 250 $ na ispod 220 $ prije skokovima i stabilizaciju na 230 $. Pri utvrđivanju točno što je uzrok cijene mijenjati je teško, potencijalni „građanski rat” vjerojatno je igranje roll. Pa kako možemo objasniti ovaj sukob, što potencijalno je izazvalo pad cijena, i što to znači za Bitcoin zajednici?

load...

Ono što se dogodilo je tzv softver tvrdi vilica u temeljni protokol koji izlaže rad i ograničenja Bitcoin. Pojedinosti su složeni, ali cryptocurrency zajednica u osnovi je podijeljen preko dopuštene veličine blokova koji su dodani na blockchain. Sve veći broj programera, rudarstva grupe i poduzeća traže povećanje veličine blockchain, koji je trenutno prilično ograničen.

[Tweet_box dizajn = "box_02"] Bitcoin je građanski rat. Novi Bitcoin XT protokol će se popeti na 8MB na početku 2016. [/ tweet_box]

load...

Kako Bitcoin radi i što vilicu sredstva

Zbunjeni? Bitcoin radi na blockchain ili javne knjige u koje rudari biti okupili u paketu transakcije, stvaraju ih u blok, a zatim su ih dodati u blockchain. Kao što se to dogodi, novi digitalni kovanice su stvorili i dati rudara, zajedno s naknadama za transakcije. Prema trenutnom Bitcoin jezgre protokol, blokovi su ograničeni na 1 MB u veličini, ali novi Bitcoin XT protokol će se popeti na 8MB na početku 2016and nastavit će se udvostručiti do donošenja konačne veličine 8 GB u 2036..

Povećanjem veličine blokova, programeri će biti u mogućnosti povećati brzinu kojom su popunjeni transakcije. Trenutno Bitcoin sustav može obraditi samo sedam transakcija u sekundi ili oko 25.000 transakcija po satu. To se može činiti kao puno, ali tvrtka kao što je Visa zapravo obrađuje oko 2.000 transakcija u sekundi.

load...

Za veliku globalnu valutu, sedam transakcija u sekundi jednostavno neće cut it. Povećanjem blok veličine više transakcija može biti obrađen u isto vrijeme.

Važno je, međutim, činjenica da je povećanje blocksize će se dogoditi samo ako rudari podržavaju Bitcoin XT razvojem novih blokova s ​​protokolom. Ako se 75 posto novih Bitcoin blokova minirano justing XT do siječnja 2016., tvrdi vilica - znači podjelu softvera - provodit će se.

Velika imena vaganje u

Bitcoin XT je već objavljen, iako do sada se čini da je usvajanje rudari bila mlaka. Međutim, novi Bitcoin protokol se zagovarao neki velikih imena. Mike Hearn i Gavin Andresen, i stariji programeri su vodeći chargefor povećala veličine blokova.

No, s druge strane, brojni velika imena se bore protiv prisilnog tanjura. Dok neki ljudi i skupine zapravo slažu s povećanjem veličine bloka - i doista Satoshi Nakamoto originalni planovi za Bitcoin dao naslutiti da blocksizes će vjerojatno morati biti povećana u nekom trenutku -, način Bitcoin XT je pritom teško vilicu i pokušava preuzeti Bitcoin je nacrtana gnjev mnogih.

Čak Satoshi Nakamoto, ili barem netko tko ima pristup svojoj e-mail adresu, je vaganje u na raspravu. No, prema Nakamoto, tvrdi vilica, koja se jako gura Hearn i Andresen, to nije ono što je on zamislio za Bitcoin.

Iako je tvorac Bitcoin vjeruje da je digitalna valuta će morati razvijati i prilagođavati, to navodno Nakamoto tvrdi da se takve promjene su samo trebalo da se kroz kraj anonimnim odluku. Ako Bitcoin XT koristi prisiliti promjenu, onda cijeli Bitcoin projekt će biti neuspjeh, jer će uništiti ideju društvenog konsenzusa i Bitcoin je sklad komponenti, Nakamoto sada govori.

Što to znači? Gledati i čekati, ali ne brinite

Ovdje je najvažnije pitanje: šta znači Bitcoin teško vilica znači? Upravo sada, to ne izgleda kao mnogo ništa.

Previše glavne rudarske grupe i previše članovi Bitcoin zajednice u cjelini protive Bitcoin XT, što znači da je novi protokol će najvjerojatnije biti odbačena. To je čista spekulacija, naravno, ali čak i sa Satoshi Nakomoto - ili netko tko ima pristup svom izvornom e-mail adresa - vaganje protiv novog protokola, to će biti teško za XT dobiti vlak.

Ako tri četvrtine rudara, međutim, ne prelaze na novi protokol, ostatak rudara će se dva tjedna prebaciti na novi protokol inače biti u opasnosti od gubitka BTC svi zajedno, barem prema novi sustav. Sada programeri i dalje rade ono što će biti puni učinak tvrdom vilicom, ali to bi moglo dovesti do odcjepljenja stvarnu javnu knjigu u dva dijela. U ovom slučaju to je teško zamisliti da Bitcoins stvorio regularnom jezgre i po XT verzija će biti izravno kompatibilan.

Ipak, dok se svakako treba držati na oku kretanjima, Bitcoin korisnici ne moraju brinuti previše za sada. Trenutno, bitka je koliko o politici i planirala budućnost Bitcoin kao da se radi o promjeni stvarni protokol. Čak i ako Bitcoin XT ne uspije, to će vjerojatno prisiliti čelnike u široj zajednici, sjesti i shvatiti rješenje za povećanje blocksizes.

Mnoge tvrtke i pojedinci žele vidjeti povećanje veličine, a to je vjerojatno da će se dogoditi u nekom trenutku. Čak i ako Bitcoin XT uspije i masivno usvojen od strane zajednice, za prosječnog korisnika to vjerojatno neće iznositi više jer samo rudari i tvrtke će se morati prilagoditi na malo drugačiji protokol.

To je malo vjerojatno da je prosječna Bitcoin korisnik će ni primjetiti nikakve promjene. Ipak, Bitcoin je „vođa” će morati doći do konsenzusa o otopini, a zatim ga implementirati.

load...

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoinove novčanike s Androidom nadograđene su nakon kriptografskih nedostataka i sigurnosnih problema

Post ICO

Bitcoin kao Valuta protiv Bitcoina kao tehnologije

Post ICO

Bitcoinove aplikacije

Post ICO

Novi grad pada za Bitcoin: prvi sastanak u Sacramentu

Post ICO

Amazon dalje odbacuje PayBase. Uključivanje GAW Rudara

Post ICO

50.000 bitcoina za aukciju

Post ICO

Bitcoin-ekskluzivna platforma Clipperz seli u Island

Post ICO

Barry Silbert ide sve na Bitcoin

Post ICO

Bitcoin vam sada može kupiti luksuzni apartman na plaži na Cipru

Post ICO

Bitcoin Crni petak - najbolji način da potrošite svoje Bitcoine

Post ICO

Usvajanje Bitcoina: Top 5 zemalja u razvoju

Post ICO

Bitcoin Black Friday 2014 razbija sve zapise: Gyft, NewEgg imaju najbolji dan prodaje ikad