Bitcoin poduzetnik Erik Voorhees koji je teretio Komisija za vrijednosne papire | Croatian.lamareschale.org

Bitcoin poduzetnik Erik Voorhees koji je teretio Komisija za vrijednosne papire

Bitcoin poduzetnik Erik Voorhees koji je teretio Komisija za vrijednosne papire

Sjedinjene Države Komisiji za vrijednosne papire (SEC) announcedthis utorak (3) da Erik Voorhees, osnivač web stranice poput poznatog SatoshiDICE, se tereti za javno nudi udjele u dvije Bitcoin vezane pothvate bez njih registracije. 

Voorhees je poznat u cryptocurrency zajednice po tome što je osnivač dvije poznate platforme: SatoshiDICE i FeedZeBirds. Dok prvi je web kockanje koji je prodan za više od 12 milijuna $ u srpnju 2013., potonji se može opisati kao sustav koji automatski plaća korisnicima za retweeting sponzorirani poruke.

Prema DIP-a, Erik Voorhees „objavljenog prospekta na internetu i aktivno tražio investitore za kupnju dionica u SatoshiDICE i FeedZeBirds”. Problem je u tome što „nije uspio registrirati ponude s DIP kao što je propisano saveznim zakonima vrijednosnih papira”.

Investitori platili za svoje dionice koriste Bitcoin, virtualna valuta koja se može koristiti za kupnju stvarnih roba i usluga te razmijeniti za fiat valuta na pojedinim online razmjene. Dobit u konačnici ostvarili Voorhees kroz neregistriranih ponuda iznosila je više od 15.000 $.

DIP orderexplains da je prvi neregistrirana nudi se dogodila u svibnju 2012. Godine, kada je 2600 BTC su podignute kroz prodaju 30.000 dionica FeedZeBirds.

Nakon toga, između kolovoza 2012. I veljače 2013. Godine, SatoshiDICE prodao 13 milijuna dionica i odrastao 50,600 BTC koji su bili vrijedan oko $ 722.659 u to vrijeme.

Platforma na kraju je bio prisiljen da se vrati tih nude sredstva za investitore „u otkupa transakcije u srpnju 2013. Godine”. Međutim, „značajan porast tečaja dolara prema Bitcoins zapravo povećao uplaćeni iznos vratiti investitorima 3,8 milijuna na oko $ za 45.500 BTC”.

Tijelo saznao da Voorhees aktivno tražio investitore za kupnju dionica s obje platforme na Bitcoin forumu i javno promovira Neregistrirani prinose na drugim Bitcoin-srodne web stranice, osim također koristeći društveni mediji. Iako je prvi neregistrirana prinos čak i pod nazivom „FeedZeBirds IPO”, DIP jamči nema podnošenje odgovarajuće registracije i gubitka za FeedZeBirds ili SatoshiDICE ponude.

To se, rekao je, Komisija za vrijednosne papire naći Vorhees krivim za kršenje Sekcije 5 (a) i 5 (c) Zakona o vrijednosnim papirima iz 1933. Da bi se izbjegla pravna borba, Voorhees je dogovoreno da podmiri troškove plaćati više od 50.000 $, koja uključuje i „punu disgorgement od $ 15,843.98 u dobiti plus 35.000 $ kazne”.

Voorhees pristala da prestane odnosno odustane od počinjenja ili nanošenja bilo kakve buduće povrede odredbi o registraciji ne prizna ili uskrati DIP-a nalaza. Osim novčane kazne, Voorhees dogovorili da neće sudjelovati u bilo izdavanje bilo sigurnosti u neregistriranom transakcije u zamjenu za bilo virtualne valute, uključujući Bitcoin na razdoblje od pet godina.

Andrew Ceresney, direktor DIP-a Odjel za provedbu, komentirao slučaj: „svi izdavatelji prodaje vrijednosnih papira javnosti moraju biti u skladu s odredbama registracija zakona o vrijednosnim papirima, uključujući izdavatelja koji žele prikupiti sredstva pomoću Bitcoin”. Obećao DIP će zadržati provedbe svojih „pravila i propise kako se oni odnose na digitalne valute”.

Slike - RR

Povezane vijesti


Post ICO

Bank of Montreal upozorava Cointradera o akciji protiv Bitcoina - nema posljedica za druge tvrtke do sada

Post ICO

Bitcoin exchange BTC-e pogođen DDoS napadom

Post ICO

Bitcoinovi bankomatovi koje su proizveli Robocoin i PayMaq pogodili su Južnu Koreju i Španjolsku

Post ICO

Bitcoin i ulogu koju bi mogla igrati u B2B zajednici

Post ICO

Australski pokretanje pokreće Bitcoinovu jedinu platformu za trgovanje marginom

Post ICO

BetCoin Casino tim pokreće novu web stranicu za igre na BetCoin Circle i priprema još vijesti

Post ICO

Aktivisti žele stvoriti novi model Bitcoina koji može osigurati anonimnost i izbjeći regulaciju

Post ICO

Barclays testiranje bitcoin tehnologije

Post ICO

Bitcoin Black Friday 2014 razbija sve zapise: Gyft, NewEgg imaju najbolji dan prodaje ikad

Post ICO

5 Nevjerojatne Bitcoinove videozapise koje biste trebali gledati

Post ICO

3dcart trgovci mogu prihvatiti Bitcoin u flash zahvaljujući partnerstvu s BitPay-om

Post ICO

Adam B. Levine: teško je pridržavati se pravila koja su u svakom trenutku podložna promjenama