Bitcoin se suočava s povećanjem konkurencije iz drugih digitalnih valuta | Croatian.lamareschale.org

Bitcoin se suočava s povećanjem konkurencije iz drugih digitalnih valuta

Bitcoin se suočava s povećanjem konkurencije iz drugih digitalnih valuta

Bitcoin ima revolutionized koncept valuta. Dok valute tradicionalno su napravili bilo robe, kao što su zlato ili nacionalne vlade, Bitcoin je 100% digitalna i stvara se kroz peer-to-peer mreže online korisnika. Bez nacionalne vlade ili bilo koje druge središnje stranka može kontrolirati vrijednosti ili čak stvaranje Bitcoins. Umjesto toga, on-line zajednica se propisi i stvara Bitcoin. Sada kada Bitcoin je izazvao sam pojam valute, druge digitalne valute u potrazi za izazov ne samo tradicionalne valute, ali Bitcoin sebi.

Najveći izazivač u ovom trenutku „Litecoin”, sve digitalna valuta stvorio bivši Google inženjer softver Charles Lee. Litecoin obećava da će riješiti neke od temeljnih problema s Bitcoin i želi biti više održiva i stabilna valuta. Do sada, Litecoin je privukao interes raznih tvrtki, investitora i drugih. Ipak, Litecoin nije ni približno popularan kao Bitcoin i Litecoin trenutno prodaje za oko 2,5 dolara.

Jedna od najvećih kritika uperen u Bitcoin je da postoji jednostavno premalo Bitcoins dostupni raditi kao održiv valuti. Trenutno postoji oko 11,5 milijuna Bitcoins dostupni na tržištu, a tijekom sljedećih nekoliko stotina godina, iznos će se popeti na 21 milijuna. Satoshi Nakamoto, tajanstvena tvorac Bitcoin, napisao kod za Bitcoin na vrh se na 21 milijuna kovanica. Valja napomenuti, međutim, da Bitcoins mogu se podijeliti u manje podjedinice, kao jedan dolar može se podijeliti u centi.

Neki kritičari tvrdili su da su 21 milijun je jednostavno premala i broj, te da Bitcoin cijene će rasti prevelika za učinkovito raditi kao valutu. S jedne Bitcoin je trenutno prodaje za više od 100 dolara, oni mogu biti na nešto. U isto vrijeme, Bitcoins su postali toliko teško mine da samo profesionalni rudari sa skupim rudarskih bušotina može rudniku Bitcoins i proizvoditi profit. G. Lee je optužen da te okolnosti će u konačnici ograničiti Bitcoin potencijal i kao investicija i valutu.

G. Lee ima za cilj rješavanje tih problema kroz njegovu Litecoin valuti. Dok Litecoin jako se temelji na Bitcoin, postoje neke važne razlike. Za jednu, bit će 84 milijuna Litecoins dostupna za rudarstvo. Ove kovanice će biti minirano bržim tempom, s novim blokom kovanice dolaze u stvaranju svakih 2,5 minuta, naspram Bitcoin je 10 minuta. Također, Litecoin koristi vlastite rudarstvo algoritam, koji se naziva „scrypt”, koji će biti više prijateljski neprofesionalni rudara.

Ipak, to je vrijedno ispitivanja ako je Charles Lee nije pogrešno interpretirati prednosti Bitcoin i njegove slabosti. Nakamoto posebno dizajniran Bitcoin proizvodnje zašiljen off i opskrbu biti ograničen kako bi se očuvala vrijednost valute. Također, čineći Litecoin više dostupni na svakodnevne računalne rudara, valuta bi zapravo umanjilo njegovu vrijednost. Nadalje, budući Litecoin neće konus off što je brže, i više Litecoins će biti na raspolaganju, cijene mogu ostati potisnuta.

Nakamoto dizajniran Bitcoin proizvodnje posebno konus ponudu kako bi se povećala vrijednost kovanog novca tijekom vremena. To je vjerojatno iz istog razloga Nakamoto dizajniran Bitcoin mining postati teže s vremenom. A smanjujući potočić Bitcoins na tržište bi trebala osigurati da cijene kretati prema gore. Iz tih razloga, Bitcoin bi zapravo izaći kao pobjednik u bilo peer-to-peer valute ratova. Bitcoin je dizajniran posebno za povećanje vrijednosti tijekom vremena, zaista je to jedan od njegovih glavnih prednosti u odnosu na tradicionalne valute koje gube svoju vrijednost ima previše i inflaciju.

Povezane vijesti


Post ICO

7.170 BTC ukraden iz hladnog novčanika BTER-a, kineska razmjena najavljuje blagodati

Post ICO

Bitcoin osvaja psihološku prekretnicu od 1000 dolara: je li kriptekunvalencija na Mjesecu?

Post ICO

Pažnja, svi Sydney Bitcoineri! Beers4Bitcoin sada je mjesečni događaj

Post ICO

Bitcoinova alternativa Bytecoin slavi prvi blok, najavljuje nove značajke

Post ICO

Bitcoin velike perike

Post ICO

Apple protiv Bitcoina i ono što poštanski ured želi od Bitcoina? Ažuriranje vijesti

Post ICO

6 Potencijalne poslovne mogućnosti Bitcoina

Post ICO

10 malo poznatih značajki skrivene unutar Blockchain.info

Post ICO

Bitcoin Evangelist Jason King kreće 3,237 milja za promicanje kriptotalnosti

Post ICO

4 najpopularnijih postova na BitcoinTalku

Post ICO

Bitcoinov članak iz 2013. mogao bi biti pad ovog ruskog mjesta

Post ICO

Napad će Bitcoinove razmjene učiniti otpornijim, kaže Antonopoulos