Bitcoin ne uspije test gotovine i smatra se robom u Finskoj | Croatian.lamareschale.org

Bitcoin ne uspije test gotovine i smatra se robom u Finskoj

Bitcoin ne uspije test gotovine i smatra se robom u Finskoj

Finac je središnja banka smatra Bitcoin roba. Vijest je otkriveno od strane vlasti nakon što je digitalni novčić nije ispunio definicije novca i elektronskom obliku plaćanja. Međutim, Skandinavija nije jedina regija s regulatornim noviteta, Italije i Izraela su nedavno u razgovoru (ili ne) o cryptocurrency.

load...

Bitcoin je prolazila kroz prilično pozitivnu fazu, uz velike tvrtke otvaraju svoje ruke digitalnim plaćanja i poboljšanje vida neke zemlje glede virtualnog novčića. Francuska, koja je držala plodno hearinglast tjedan, i Kina, čija je središnja banka objavila je da nije suzbijanje ili zabrane Bitcoin, dva su dobri primjeri. A sada je vrijeme za Finska postaviti rekord ravno, posebno uzimajući u obzir da je zemlja dom aktivan Bitcoin stanovništva, a jedna od prvih ATMsin Europi.

load...

Zapravo, jedna od deset Finaca je preuzeo njegov interes za ulaganja u Bitcoin je, prema istraživanju koje je podržan od strane brokera Nordnet AB. Muškarci predstaviti višu kamatnu stopu, s 17,2 posto, u odnosu na samo 4,6 posto žena.

Finski financijska vlast tvrdi da „u ovoj fazi, [Bitcoin] to je više usporediva s robom”. Informacija je objavljeno od strane Paeivi Heikkinen, voditelj nadzora u Banci Finske u Helsinkiju, na Bloomberg.

„S obzirom na definiciju službene valute kao što je navedeno u zakonu, to nije to. To je također nije sredstvo plaćanja, jer zakon propisuje da je instrument plaćanja mora imati izdavatelj je odgovoran za svoj rad”, objasnio je on.

load...

Ipak, to znači Finci mogu legalno koristiti Bitcoins za plaćanje, ali sve kapitalne dobitke stečena imovina oporezuje, kao i minirano BTC. Gubici nisu odbiti, ipak, u skladu s nizom smjernica koje je objavila porezne uprave. „Finci može sklapati sporazume o kojima sredstvo razmjene koje žele koristiti. Nitko nadzire ili ga regulira, nitko jamči to i njegova vrijednost je oscilirala ogromno. To je na vlastitu odgovornost”, dodao Heikkinen.

Dakle, Finska je slijedeći stope na sjevernog susjeda. Norveška je također declaredBitcoin ne kvalificira kao valute u zemlji, ali kao oporezivi imovine. Danska i Švedska su očito još uvijek čeka europskim smjernicama koje mogu pomoći vlastima obiju zemalja, dok su lokalni trgovci stalno prihvaćanja plaćanja cryptocurrency i uspostavljanje Bitcoin bankomata.

Italija spremna za regulaciju?

Međutim, dalje prema jugu je situacija može biti vrlo različit. Talijanski član parlament pozvao je Sergio Boccadutri nedavno koristili Twitterto objaviti izmjene i dopune predloženog zakona koji bi definirao Bitcoin, udaranje off proces prepoznavanja i regulirati cryptocurrency.

izmjene i dopune se sastoji od dodatka prijedlogu proračuna pod nazivom Odredište Italija. Ovo poboljšanje će nastojati pratiti Bitcoin transakcija koje prelaze 1.000 € zahtijevajući identifikaciju pošiljatelja, Coindesk izvješća, koja će donijeti transakcije sukladne s anti-novca zakona pranja zemlje.

Boccadutri želi da nova mjera koje treba donijeti u roku od šest mjeseci od strane Banke Italije, što bi moglo uvelike pomoći Bitcoin se postavio kao mnogo više nego samo digitalni novac u zemlji. Ipak, amandman je primljena s hladnog pogleda od strane većine članova Italije Bitcoin zajednice.

Izrael će „čekati i vidjeti”

A tu je i slučaj Izraela. Dok se većina zemalja pokušava učiniti nešto u vezi pravnog statusa Bitcoin-a, Izrael je odlučio pričekati i vidjeti što ostatak svijeta ne, kontradiktorne izvještaje Septemberthat govorio poreza na trgovanje dobiti.

Banka Izraela i tijela za vrijednosne papire u zemlji su šutjeti o tom pitanju, gotovo ignorirajući zahtjeve za pojašnjenje poslane od poduzetnika i investitora.

„Izraelski banke, koji su sudjelovali u nekim Bitcoin transakcija, bih jasne smjernice regulatora o tom pitanju. No, izvori bliski tom pitanju reći rasprave među predstavnicima Banke Izraela, vrijednosne papire tijela Izraelu i relevantnih jedinica u pravosuđe i financije ministarstva završio s odlukom da ne sastaviti Bitcoin i propisima”, piše Haaretz.

Budući da zemlja nema zakon koji bi mogli rješavati Bitcoin i druge digitalne valute, povezane transakcije i isplate će ostati pravna ili jednostavno neregulirana.

Slike iz Wikimedia

load...

Povezane vijesti


Post ICO

1911 United PAC prvi je koji podupire kriptovalu i Bitcoin-friendly kandidate

Post ICO

Bitcoin nije siguran - lažu banke i vlade (Evo zašto)

Post ICO

Bitcoin Black Friday 2014 razbija sve zapise: Gyft, NewEgg imaju najbolji dan prodaje ikad

Post ICO

Bitcoinovi stručnjaci za industriju trebaju sada podići obrazovne napore

Post ICO

7.170 BTC ukraden iz hladnog novčanika BTER-a, kineska razmjena najavljuje blagodati

Post ICO

Avalon bi mogao dobiti 200 milijuna dolara ulaganja i 20nm tehnologiju kako bi postala vođa tržišta rudarstva

Post ICO

Bank of Montreal upozorava Cointradera o akciji protiv Bitcoina - nema posljedica za druge tvrtke do sada

Post ICO

Bitcoin i ulogu koju bi mogla igrati u B2B zajednici

Post ICO

15 mjesta za sve vaše kripto pitanja

Post ICO

Američki sud zaustavlja Mt. Gox od aukcije Bitcoin domene

Post ICO

Draco sveučilište koje podržava Bitcoin nudi besplatno online tečaj o kriptoznoj valuti

Post ICO

Alex Berk, crna strelica: čim 14nm bude dostupan, pustit ćemo novi ASIC koji će nadmašiti sve druge 14nm dizajne