Bitcoin Worldwide pravni i status usvajanja | Croatian.lamareschale.org

Bitcoin Worldwide pravni i status usvajanja

Bitcoin Worldwide pravni i status usvajanja

Svi podaci objavljeni ovdje temelji se na pouzdane izvore vijesti. Ako primijetite bilo kakve netočnosti možete ih objaviti u komentarima ispod ili se obratite methrough ovog obrasca.

Bitcoin je novi i radikalan valuta, pa je njegov pravni status može promijeniti vrlo brzo tijekom vremena. Većina zemalja sada nemaju službenu politiku ili stav prema Bitcoin, iako su vlade počinju da se obavijest. Do sada je nekoliko zemalja su izričito zabranjene Bitcoin, iako treba napomenuti da je mali broj zemalja druge službeno pravno priznanje za njega bilo.
Uglavnom, Bitcoin često se tretira kao neka vrsta ulaganja vozila, a ne stvarnog funkcioniranja valuti. U početku, neki ljudi pretpostavlja da je krađa Bitcoins nije bila nezakonita, kao valuta nema službeni pravni položaj. Većina zemalja i pravni sustavi ne prepoznaju da Bitcoin ima vrijednost i kao što je dalo neke mjere pravne zaštite. Dok sudski sustavi i dalje pokušavaju riješiti detalje Bitcoin je valuta polako se daje priznanje.

AUSTRALIJA: Bitcoin zemlji dolje ispod

Dosad je australska vlada je bila prilično warmtowards Bitcoin. Tvrtke mogu trgovati u Bitcoins, a kupuju ili rudarske Bitcoins ne smatra protuzakonito. Australska vlada je objavila porezne smjernice za zemlju, pa ako ste zarađivati ​​novac valuti, bolje je biti spreman do tanjura nad udjela države. U određenom smislu, međutim, to pokazuje da je vlada priznaje vrijednost i potencijal valute.

Belgija: Bitcoin nije problem

Belguim je poznat po tome što je prilično opušteno i progresivna vlada. Do sada, governmenthas decidedto se ležerniji pristup na valutu. Belguim ministar financija javno je izjavio da ne vidi problema s valutama i da je Narodna banka ne bi imao primjedbe na njega. Zemlje agencija pranje novca također nije izdao nikakve upute ili upozorenja protiv valuti, barem ne još.

Kanada: Bitcoin Ho!

Kanada je poznata po tome što je prilično prijateljski vlada, a ispada da je kanadska vlada je spremna da prihvati Bitcoin raširenih ruku. Do sada, vlada ima decidedthat protiv pranja novca i propisima financijskog kriminala neće morati biti u potpunosti primijeniti na Bitcoin. Bitcoin transakcija se gleda kao barter transakcije, a svi dobici napravljene će se oporezivati. To također pruža neke zakonske zaštite, međutim, tako Bitcoin korisnici bi trebali osjećati sigurni o Bitcoin i njegove zakonitosti u Kanadi. 

Kina: odnos ljubavi i mržnje

Još jedna zemlja koja je počela slamanje Bitcoin je Kina. Kineska vlada u početku izgledala spremna da prihvati Bitcoin, ali kao ulaganja u valuti skočila, vlada obrnuti smjer. Kad kineski investitori počeli sipati novac u Bitcoin, vrijednost valutu u sky-raketirali iznad $ 1000 dolara. Za bolje ili lošije, međutim, to uzrokovalo kineska vlada dobiti hladne noge.

Početkom prosinca vlada je počela izdavati warningsagainst valutu. Vlada je također počeo tražiti načine u kojima je valuta mogle olakšati pranje novca i druge ilegalne aktivnosti. Kineska vlada je također izjavio da će agresivno braniti vrijednost Kineski juan protiv Bitcoin. 

Danska: Bitcoin bi smrzli

Danska je poznata u svijetu kao jedan od najnaprednijih zemalja. U odnosu na Bitcoin je, međutim, Danska je još uvijek zaglavljen u ledeno doba jer vlada nije grijao na tu valutu. Danski dužnosnici ranije određen u nakon masovnog Bitcoin krađe koje je valuta opravdano nema pravnu zaštitu.

Danski je Centralna Bankalso announcedthat je izuzimaju Bitcoin od svojih valuta funkcija. Vlada razmatra brišući set reformi i novih propisa koji bi mogli dovesti do Bitcoin se reguliranu ili barem pratiti i zaštititi tržište.

Finska: Bitcoin Prihvaćeno ovdje

Finska je jedna od zemalja koje baš voli voditi na putu na samo o svemu. Od svog sustava vrhunska obrazovanje, na svoju svjetski poznatu zdravstvu, Finska često na vrhu ljestvice u pogledu livability. To bi trebao doći kao što ne čudi onda da je Finska vlada je potvrdila zakonitost Bitcoin i izjavio da je na ljudima da odaberete koji valute žele zadržati svoj novac u.

I ne samo to, nego Finska je jedna od prvih zemalja koja imaju Bitcoin bankomat instaliran. To je točno, ako želite provesti Bitcoin transakcija, sada možete krenuti na željeznički kolodvor u Helsinkiju i provesti trgovanje putem Bitcoin bankomata, jedan od prvih u Europi.

Njemačka: Bitcoin nije novac, ali je robne

Njemačka vlada je izjavila da Bitcoin nije ni tradicionalna ili elektronske valute. Vlada je, međutim, priznao da Bitcoin ima vrijednost, te je odlučio da ga treba tretirati kao roba ili financijskog instrumenta. Iako ovo može činiti kao udar na neke korisnike Bitcoin, to zapravo pruža valuti znatnu količinu pravne zaštite. Naravno, kao roba vi ste odgovorni za plaćanje poreza na bilo koje dobitke.

Indija: Centralna banka Postavljanje njegove znamenitosti?

Bitcoin je na udaru u Indiji. U početku, investitori su bili vrlo zainteresirani za Bitcoin, pogotovo jer Indijska rupija je na udaru u posljednjih nekoliko mjeseci. Ulagači vidio Bitcoin kao priliku povući svoj novac iz rupija. Kao što je indijska vlada je zatezanje odljeva kapitala i zlato / srebro kupuje, Bitcoin je ponudio jednostavan način kako bi zaštitili bogatstvo one od pada u lokalnoj valuti.

Središnja banka, međutim, je izdao upozorenje protiv Bitcoinand koji vodi trgovinu Bitcoin. Indijski policajci i pretresla urede jedne razmjene i zaplijenila transakcijske podatke. To je poslao veliku talasanje putem tržišta, uzrokujući mnoge indijske Bitcoin burzama zatvoriti svoja vrata. Središnja banka je udario Bitcoin nad sigurnosnim pitanjima, kao i pitanje vrijednost valute.

Na kraju prosinca 2013. Indijska savezna uprava za provedbu upali buysellbitco.in- najvećeg indijskog razmjene Bitcoin.

Izrael: Bitcoin je sudbina Neodlučan

Je Bitcoin pravna valuta? Je li to ulaganje vozilo podliježe oporezivanju? Ili je to jednostavno protuzakonito? Ova pitanja su se pitali u Izraelu, iako su odgovori možda još biti iskrena. Do sada je Banka Izraela nije zabranio ili regulirano valutu, iako je razmišljao aktivnosti za ili protiv njega. Buduće odluke mogu imati veliki utjecaj na status Bitcoin-a. Nekoliko pojedinci su izvijestili da su se banke obustavu Bitcoin povezanih transakcija.

Najveća zabrinutost za izraelske centra vlade oko mogućeg korištenja Bitcoin u ilegalne i nezakonite transakcije. Bitcoin je još da se izvan zakona, međutim nemogućnost svakoga da bi mogli pratiti valutu može dovesti do budućih propisa protiv njega.

Japan: Ne Rješenje Unatoč Mt. Gox prisutnost

Do sada, japanska vlada je ostao uglavnom šuti o Bitcoin. To možda ne izgleda čudno, osim za jednu važnu činjenicu: Japan je dom Mt. Gox, najveći svjetski razmjena Bitcoin. Tako je, unatoč činjenici da je Japan je epicentar Bitcoin trgovanja, barem u određenom smislu, zemlja nije donio odluku o zakonitosti Bitcoin. To je normalno, gdje smo odsječeni i reći: „Više o toj temi”, ali do sada nema više informacija o temi. Bez obzira na to, svaka buduća vladajuća za ili protiv Bitcoins u Japanu mogla imati posljedice za globalnu Bitcoin tržištu.

Kenija: Bitcoin je ljubio po narodu, ali Vlada šuti

Do sada, kenijski vlada nije izdao nikakvu mišljenje o Bitcoin. Nitko-manje, valuta je usvojio Kenijci rade abroadto poslati svoj novac kući. Mnogi Kenijci koriste Bitcoin slati doznake kući bez da oporezuje. Sa Kenijci koji šalju više od 1 milijarde dolara dom godišnje, Bitcoin je brzo postaje jedan od glavnih igrača u ovoj istočnoj afričkoj zemlji. Ipak, Vlada još nije naveo mišljenje o valuti, pa se stvari mogu promijeniti u budućnosti.

Libanon - Ne tako u prilog

Dana 19. Prosinca 2013. Godine Banka je u Libanonu izdao upozorenje protiv kupnji, održavanju ili putem e-novca. U priopæenju objavljenom banaka, financijskih institucija, razmjene i za javnost, središnja banka upozorava na opasnosti koje bi mogle proizaći iz spekulirali novca, a posebno Bitcoin. 

Nizozemska: Pravni ali Oporeziva

Većina zemalja su ga prepoznaju kao prednost, međutim, i do sada su vlade vole oporezivanja Bitcoin. Nizozemska nije izvan zakona Bitcoin, ali je najavio da će se oporezivati ​​valutu.

Norveška: Bitcoin kao valutu? Nema šanse. Ali trgovanja još uvijek pravno.

Gdje Švedska ide, pa često se Norveška i obrnuto. Norveška je dogovoreno sa Švedskom u mnogim aspektima. Bitcoin nije protuzakonito, a Bitcoin trgovanje nepostojećem. Poput drugih vlada, uključujući Švedsku, međutim, Norveška je donio odluku da Bitcoins su pravni, ali i odgovoran oporezuje. Currencyies uglavnom ne oporezuju, uostalom to je samo razmjena jedne valute za drugu. Ako Bitcoin može oporezivati, onda to nije pravi novac, već investicija vozilo. To bi moglo imati velike implikacije za budućnost Bitcoin.

Poljska: zemlja u stanju odlučiti

U početku, poljska vlada proglasila da je Bitcoin bilo legalno, ali nije ga potvrditi kao zakonsko sredstvo plaćanja. To je važno jer Poljska ima porez PDV, a ako Bitcoin nije roba, nego ulaganje imovine, mogla bi potencijalno biti oporezovana porezom na dodanu vrijednost.

Nedavno je, međutim, Poljska je preuzela malo korak nazad u odnosu na zakonitost Bitcoin. Digitalni valuta je još uvijek legalan, ali je vlada odbacila je svoj status valute. Osim toga, i možda još važnije, Vlada je poduzela „čekati i vidjeti” pristup i rekao da će pratiti kako druge zemlje Europske unije reagirati na Bitcoin u odnosu na regulaciju.

Singapur: See No Bitcoin, ne slušaj Bitcoin, ometati br Bitcoin

Singapur je izgradio reputaciju kao zemlja tržišno prijateljski, a vlada se drži svojih topova kada je u pitanju Bitcoin. Dok Singapur može biti dom za samo pet milijuna ljudi, zemlja je jedna od Azije najvažnijih financijskih centara, tako da se djela nose veliku težinu. Singapur governmenthas najavio da neće regulateor smeta pri Bitcoin, ali će umjesto toga neka u vožnji na tržištu. Središnja banka također je naveo da je do tvrtki kako bi se utvrdilo ako žele prihvatiti Bitcoins.

Švedska: Slatki Na Bitcoin? Ne tako brzo

Prvo, možete kupiti i prodati Bitcoin u Švedskoj, bez straha da ga se kažnjava, barem ne u bliskoj budućnosti. To ne znači, međutim, da Bitcoin je priznat kao potpuno pravno i konvertibilnoj valuti. Kao postaje zajednički trend u svijetu, švedska vlada ne približava Bitcoin, ali je umjesto toga žele dobiti od Bitcoin ulaganja. Švedska vlada je u potrazi za dodavanje porez na dodanu vrijednost, a neki vjeruju da bi mogla uništiti njegov potencijal kao zakonsko sredstvo plaćanja.

Tajland: Bitcoin na udaru

Nijedna zemlja još nije izvan zakona Bitcoin, iako Tajland je središnja banka tvrdi da je obavljanje poslova s ​​Bitcoins je protuzakonito. To ne iznose službene zabrane, međutim, kao što je Bank of Thailand nema ovlasti donositi zakon. Do sada Tajland je Ministarstvo financija još nije donio odluku o tom pitanju.

Dok Bitcoin još nije službeno zabranjena, to ne bi bilo čudno ako je tajlandska vlada učinila poduzeti mjere protiv valuti. Nakon 1997. Godine azijske financijske krize, Tajlandska vlada je bila vrlo agresivna u obrani vrijednost svoje valute i stabilnost svog financijskog sustava. Ako Bitcoin se gleda kao na prijetnju, Vlada će vjerojatno krenuti protiv njega.

Velika Britanija: Sjedinjene pravnoj Bitcoin?

Velika Britanija je do sada presudio u korist Bitcoin. Prema vladi, Bitcoin je legalan, no još uvijek nije donio odluku kao valutu. Umjesto toga, Bitcoin smatra „single use bon”, što ostavlja odgovoran za porez na dodanu vrijednost. Valja napomenuti, međutim, da je to rješenje još nije trajna. Ako se nalazite u Velikoj Britaniji, ili plan o provođenju trgovanje putem Velikoj Britaniji, provjerite da li zadržati up-to-date o najnovijim odlukama.

SAD: Američke Dom besplatno, Zemlji Bitcoin

Na mnogo načina, Bitcoin je krajnji cilj da se na američki dolar kao svjetske premijera valute. S obzirom da, to je nešto začudnu da Sjedinjene Države je bio jedan od nacije ponuditi najviše podrške Bitcoin, barem na federalnoj razini. Sjedinjene Države Kongres čak održao je raspravu o valuti i čuo od istaknutih financijskih stručnjaka i članova Bitcoin zajednice. Uglavnom, Odbor se složili da Bitcoin je dobra stvar. Federalni sudac u Teksasu također zaključio da je Bitcoin je pravni valuta.

Neke državne vlade, međutim, uzimanje problem s Bitcoin. Na primjer, država Kalifornija poslao prestane i odustane članak temelj Bitcoin. Ipak, državna vlast riječi dosad su ništa drugo nego topli zrak i Bitcoin trgovinu i usluge su i dalje u velikoj mjeri nesmanjenim intenzitetom, čak i ako to iritira vladine dužnosnike. 

Povezane vijesti


Post ICO

Bank of England i London School of Economics pridružuju se Bitcoin forumu

Post ICO

Bitcoin uslugu HashingSpace otvara podatkovni centar u Washingtonu

Post ICO

Apple protiv Bitcoina i ono što poštanski ured želi od Bitcoina? Ažuriranje vijesti

Post ICO

Usvajanje Bitcoina: Top 5 zemalja u razvoju

Post ICO

Aplikacija koja će ukrasti Bitcoine, Paypalovi predsjednici preuzeti Bitcoin i još mnogo toga

Post ICO

Bitcoin se smatra privatnim novcem u Njemačkoj

Post ICO

Bitcoin 2015 Cijena - Predviđanje Bitcoinove vrijednosti mudrošću mnoštva

Post ICO

Predviđanje cijene Bitcoina za 2017. godinu

Post ICO

Bitcoinova cijena pala je za 37,5% u samo četiri dana

Post ICO

Bitcoin razmjene: Coinbase se širi u Velikoj Britaniji, Švedska odobrava prvu BTC Exchange Traded Note

Post ICO

Australski nacionalni rječnik centar odabire Bitcoin kao riječ iz 2013. godine

Post ICO

61% Kanađana očekuje da će do 2019. Koristiti digitalni novčanik