Korisnicima Wallet korisničkog sandučića Blockchain.info ukradeno - usluga je zakrpao bug i osigurava da će vratiti sve korisnike | Croatian.lamareschale.org

Korisnicima Wallet korisničkog sandučića Blockchain.info ukradeno - usluga je zakrpao bug i osigurava da će vratiti sve korisnike

Korisnicima Wallet korisničkog sandučića Blockchain.info ukradeno - usluga je zakrpao bug i osigurava da će vratiti sve korisnike

Nakon otkrića novog bug u Bitcoin novčanik - ovaj put, to je Blockchain.info novčanik - oko 50 BTC su ukradeni od ponedjeljka (19). Međutim, služba je već najavio da će vratiti sve korisnike pogođene mana.

Popularni Blockchain web stranice je primarni cilj pružiti podatke o tržištu i radi kao glavni blok lanca Explorer za Bitcoin, ali korisnici također mogu napraviti najviše od njega i stvoriti kripto novčanik. Prvi znak problema s uslugom nastao je prije par dana, kada je Bitcointalk.org korisnik giantdragonposted ovu zabrinuti poruke na forumu:

Koristio sam Blockchain.info online novčanik za male transakcije na moj Windows 7 64-bitni PC sa jakom lozinkom čuva u KeePass.

Danas sam primjetio da je oko 1,8 BTC je ukraden iz jedne od adresa (koje se koriste za zaradu Anonymous oglasa), ali sredstva iz drugih adresa u ovom novčaniku nisu bili pogođeni.

To me vodi na misli da Blockchain.info ili Firefox mogu imati neke slabosti u generator slučajnih brojeva kao ranjivost je nedavno pronađena u Android.

Na pitanje o mogućnosti veze s nedavnim sigurnosne ranjivosti koje su utjecale novčanike Android temeljene na, korisnik negirao bilo kakvu vezu, tako da problem morala biti negdje drugdje.

Nakon kratke istrage, Blockchain.info otkrio thatthe bug je ležao u generator slučajnih brojeva koji je web novčanik je korištenjem potpisati svaki Bitcoin transakcija. Slično prethodnom slučaju, kada je problem bio generator Java SecureRandom, ovaj put mana je otkrivena na slučajnih brojeva generira putem web preglednicima koji koriste JavaScript programski jezik. To je bio giantdragon prvi ulog, jer su mu sredstva iz drugih adresa u istom novčaniku nisu bili pogođeni u to vrijeme.

Međutim, za razliku od Android vezane bug, ova nova mana samo utjecala na potpisivanje transakcija, a ne stvaranje privatnih ključeva. Potvrda je došao iz Blockchain je Ben Reeves, poznat i online Piuk, koji je objavljen na Bitcointalk.org forumu.

„Samo nekolicina adresa se zna da će biti pogođeni do sada. Vjerojatno ako su pogođeni ovim problemom tvoji novci će biti zauzeta. Svi pogođeni korisnici će biti vraćen u cijelosti”, napisao je ovaj utorak (20). Nakon krpanje bug, Piuk pitao korisnicima da „nadograditi na najnoviju verziju svog Blockchain.info klijenta” s proširenja za Chrome - v2.85, Fixefox proširenje - v1.97 ili Mac klijent - v0.11. Također, žrtve koje upravo koriste web novčanik treba isprazniti predmemoriju preglednika da ponovno korištenje web stranice Blockchain.

U razgovoru s Coindesk, Reeves sigurni Blockchain.info namjeru. „Ako netko misli da su imali ukradena sredstva, ako je to zbog ovog buga to je vrlo vjerojatno novci će biti poslan na navedenu adresu Ako ste u nedoumici mogu kontaktirati i istražit ću i dalje. Samo nekoliko BTC dosad vraćen”.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin je uključen u buduće strategije 60% američkih organizacija

Post ICO

Bitstamp pokreće unaprijed plaćenu Bitcoin debitnu karticu za europske korisnike

Post ICO

Kako 7.9 milijuna ljudi usvaja Bitcoin na Bliskom Istoku

Post ICO

2014 Bitcoin St. Petersburg Bowl: Bitcoineri dobivaju ekskluzivan pristup pretplati

Post ICO

Bitcoin zajednica otuđuje Mt. Gox zbog grešaka: popis od 10 reakcija

Post ICO

Bitcoin trgovci dobivaju Instant odobrenje

Post ICO

Bitcoineri razbijaju svoje iPhone nakon što Apple kaže ne Blockchainovoj aplikaciji

Post ICO

Bitcoin je novo zlato: zašto Bitcoin će postati sigurno utočište valute

Post ICO

BitGive prima 503 (c) (3) status iz IRS-a

Post ICO

Bitcoin rudari i investitori nisu prenositelji novca, kaže FinCEN

Post ICO

BitWall će skupiti bitcoin mikro plaćanja za digitalni sadržaj i smanjiti naknade

Post ICO

Bitstamp poboljšava provjeru identiteta i sigurnost pomoću GBGroupove tehnologije