BNP Paribas: Bitcoin tech mogao bi tvrtkama s vrijednosnim papirima zastarjeti | Croatian.lamareschale.org

BNP Paribas: Bitcoin tech mogao bi tvrtkama s vrijednosnim papirima zastarjeti

BNP Paribas: Bitcoin tech mogao bi tvrtkama s vrijednosnim papirima zastarjeti

BNP Paribas, velika Francuska temelji banka je napravio prilično šokantno priznanje: Bitcoin na temelju tehnologije, a posebno na blockchain, mogao bi vrijednosnim papirima tvrtki zastario. BNP Paribas, ili barem jedan analitičar pisanje za tvrtke, ne odnosi na banke, ali konkretno one tvrtke koje olakšavaju trgovanja dionicama društva i druge vrste financijskih instrumenata.

Prije nego što bilo tko dobiva previše uzbuđen, međutim, važno je imati na umu da je analiza napravljena jedna tvrtka analitičara, Johann Palychata, pišući za časopis tvrtke „kvintesencija”. Kopanje malo dublje logike analitičara, međutim, argument ne doista čini se prilično zvuk. Idemo kopaju u neki od detalja.

Jedna od najljepših stvari o bitcoin, a onaj koji je priznat od strane Palychata, da je blockchain ga čini vrlo lako za stranke odrediti da i druge stranke zapravo posjedovati bitcoins u pitanju. Da, stvarni identitet stranaka provode obrta je često skriven, ali iza vela anonimnosti blok lanac zapravo osigurava puno transparentnosti. Unatoč milijunima bitcoins u optjecaju, to je zapravo vrlo lako vidjeti gdje bitcoins idu i kada. Vlasništvo je rijetko, ako ikada, u pitanju.

BNP Paribas vjeruje da blockchain tipa tehnologija može se koristiti za praćenje financijske papire. U modernom financijskom svijetu tvrtka može imati milijune na milijune dionica kojima se trguje na financijskim tržištima. Pa kako onda ne tvrtke i burzi pratiti sve te dionice? Vlasništvo dionica mijenja od dana do dana, a drugi-to-sekundi.

Upravo sada, financijska industrija se oslanja na veliki broj financijskih tvrtki vrijednosnih papira pratiti dionica. Masivni tržišta kompjuterizirani dionica i druge tehnologije također se koriste za praćenje dionica. Kao što možete zamisliti, to je velika, složena nered i to je vrlo skupo za održavanje. Na primjer, burze može koštati milijune dolara godišnje za pokretanje. U međuvremenu, vođenje obrta putem zaštitarske tvrtke financijski će se vjerojatno postaviti natrag individualne trgovce nekoliko dolara po trgovini. I pitanje moramo zapitati je „zašto?”

Bitcoin-tehnologiju, a ovdje BNP Paribas analitičar slaže, ima potencijal da uznemiri industriji financijskih usluga. Ako je vrsta blockchain mogao biti stvoren za praćenje financijske transakcije i vlasništvo nad financijskim instrumentima, tehnološki proboj potencijalno mogle poremetiti i promijeniti cijeli financijski industriju.

Potvrđivanje vlasništva za financijske instrumente i praćenje koji posjeduje ono što je trenutno veliki komplicirana zbrka, ili barem to je za gotovo svaki trgovac izvan bitcoin. Za bitcoin, međutim, praćenje „anonimne” koji koji posjeduje ono što je sastavni dio od blockchain. Veći Bitcoin zajednica dolazi zajedno i kroz rudarstvo oni stvaraju blokove podataka potrebnih za praćenje svaki transakcije.

Do sada, blockchain je dokazano da se jedan od najučinkovitijih i napredne tehnologije za praćenje ogromne količine brze promjene podataka. U Bitcoin slučaju to znači protok bitcoins iz različitih novčanike. Za burzama to moglo značiti jato dionice i obveznice. A tko zna koliko drugih aplikacija Bitcoin je blockchain tehnologija mogla biti primijenjena previše.

Kao Palychata bilješke „razvoj blockchain treba smatrati izuma poput parnog ili izgaranje motora.” Drugim riječima, blockchain tehnologiju koja doslovno može preoblikovati svijet i ljudsku civilizaciju.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin osvaja Djevicu Galactic: platiti putovanje u prostor s kriptoznom vrijednošću

Post ICO

Stjecanje lisnatog novčanika LifeLock-a briše sva očekivanja Bitcoinove podrške

Post ICO

Držite se vašem Bitcoinu! Kaspersky pokreće besplatni alat za dešifriranje koji otključava otkupninu

Post ICO

Bitcoin jezgra verzija 0.11.0 objavljena

Post ICO

Bitcoin Zebra daje više od 10 milijuna Satoshija

Post ICO

Bitcoin cijena ispod 300 dolara po prvi put od kraja 2013. - zajednica nije zabrinuta

Post ICO

Bitcoinove vijesti 22. studenog 2013

Post ICO

Bitcoin prevaranti prisiljeni da se riješe s FTC-om

Post ICO

9 Igre koje su nadahnute špijunskim nadomjestavanjem trebate igrati

Post ICO

100.000 Dogecoin Podijela na Chain Radio

Post ICO

5 Razlozi zbog kojih će internet novac ubiti centralizirane financije

Post ICO

Bit4coin objavljuje vijesti za 2014. nakon prodaje više od 1.000 BTC darovnih kartica