Može li Kenija biti novi veliki dolazak u Bitcoinov svemir? | Croatian.lamareschale.org

Može li Kenija biti novi veliki dolazak u Bitcoinov svemir?

Može li Kenija biti novi veliki dolazak u Bitcoinov svemir?

Cryptocurrency je stvaranje svoj put u gotovo svim zemljama svijeta, ali neki od njih su posebne. Već smo govorili o Chinathis tjedna, ali tu je novi hot spot u očima: Kenija.

Afrička zemlja čini potpuno primed za usvajanje širokog razmjera Bitcoin, pogotovo jer okuplja neke posebne karakteristike. Kenija je jedna od najbrže rastućih tržišta mobilnih telefona u cijelom svijetu i to drži registracije rast od oko 20 posto godišnje. Također, 93 posto obitelji u zemlji posjeduje barem jedan mobilni telefon.

Međutim, većina posebna karakteristika je da je zemlja je svjetski lider u mobilnoj upotrebi plaćanja. Ova evolucija je započeo prije šest godina, kada je telekomunikacijska tvrtka Safaricom pokrenula mobilnu uslugu plaćanja pod nazivom M-PESA. Začudo, usluga pretvorio u pravi uspjeh, a dvije trećine Kenijci trenutno koristi uslugu.

Pogodnosti za kenijskog stanovništva su zapanjujući. M-Pesa ruralnih usvojitelji, primjerice, registrirana dramatične dohodak nakon usvajanja programin u posljednjih šest godina. Naravno, to uhvaćen okom glavnih imena u tehnološkom sektoru.

To ima smisla... Prema Eric Schmidt, izvršni predsjednik Googlea, „Internet u Africi će se prvenstveno mobilna jedan”. Tvrtka ima velike planove za Afriku kao što su oni planiraju izgraditi tehničke infrastrukture u Keniji, kao i na drugim dijelovima kontinenta. Ovaj projekt će biti „dobro prilagođen za pružanje niske cijene mogućnost povezivanja s ruralnim zajednicama s lošim telekomunikacijske infrastrukture, te za širenje pokrivenosti bežične širokopojasne u gusto naseljenim urbanim područjima”.

Osim toga, Google je inovacije u digitalnom plaćanja područje, nakon što je nedavno uvođenje plaćanja usluge Google novčanik, a najavila je ulaganje od Google Ventures u OpenCoin Inc, tvrtka koja će raditi u polju sa sličnostima u Bitcoin. Kina ima oko Afrike i čuva slanje novca ima, ali njihovi planovi su tajanstveni.

To su samo neki od razloga zašto Bitcoin je, vjerojatno, neće biti uspjeha u Keniji. Ako sve ide glatko i široka skala usvajanje zapravo događa, posljedice mogu biti ogromne. Ajmo uzeti u obzir, na trenutak, što bi se moglo dogoditi ako Bitcoin bili zamijeniti Kenije mobilne transakcije: Yep... Likvidnost Bitcoin tržištu će više nego dvostruko. Mi kladiti da je samo pitanje vremena kada će se to dogodi.

Preko thegenesisblock.com

Povezane vijesti


Post ICO

3,3454 trilijuna dolara je dobar dovoljan razlog za kupnju Bitcoina

Post ICO

Alarmantno transparentne uredničke operacije

Post ICO

Australci vole Bitcoin Bill Pay

Post ICO

Bitcoin exchange BTC-e pogođen DDoS napadom

Post ICO

Bitcoin Foundation Primer o puštanju zakona nadležnosti

Post ICO

BitScanova izvršna direktorica: 2014. vidimo kao godinu veće usvajanja Bitcoina među poslovnim subjektima

Post ICO

Bitcoinov platni procesor Egopay zamrzava fond usred glasina o prekršajnoj igri

Post ICO

Bitcoin doseže novi prekretnica: 10.000 trgovaca Sada prihvaćaju valutu

Post ICO

BitGo nudi program potvrde solventnosti za tvrtke

Post ICO

Bitcoin zajednica otuđuje Mt. Gox zbog grešaka: popis od 10 reakcija

Post ICO

Bitcoin osvaja dva nova velika navijača: Peter Pacific i Julian Assange

Post ICO

Bitpoin-friendly sustav prodajnog mjesta BitPOS pokrenut je u Australiji usred glasina o tajnom projektu