Pojedinosti se pojavljuju oko 5 milijuna dolara Bitstamp pljačke | Croatian.lamareschale.org

Pojedinosti se pojavljuju oko 5 milijuna dolara Bitstamp pljačke

Pojedinosti se pojavljuju oko 5 milijuna dolara Bitstamp pljačke

Dokumenti procurila na internetu pokazuju da Bitstamp, jedan od većih burzama online Bitcoin, izgubila nevjerojatnih 5 milijuna dolara dolara vrijedan Bitcoin prije nekoliko mjeseci. Slučaj nije nov, očito, i to nije prvi put da je došao u javnu pažnje kao što je tvrtka objavila hack prošlog siječnja na CES sajmu. Nedavno procurila izvješće, međutim, podiže zastor na jednu od najvećih Bitcoin hack u posljednje vrijeme, pomažući prikazuju zanimljive i minute detalje iza slučaja.

Hakeri su uspjeli slomiti Bitstamp vanjskog obranu pomoću kombinacije socijalnog inženjeringa i phishing dobiti Bitstamp zaposlenici odati povjerljive informacije potrebne za break u sustav. Hakeri tjednima kontaktiranja Bitstamp zaposlenika kroz različite razraditi phishing shema, ali većina zaposlenika su u početku ciljanih nisu imali pristup hakeri potrebno.

Najraniji poznati krađe identiteta, prema izvješću, došlo je do 4. Studenog, kada haker kontaktirati glavni tehnološki direktor Damjana Merlak, nudi besplatne ulaznice za punk rock koncert. Nekoliko tjedana kasnije hakeri kontaktirali Miha Grcar, predstavljajući se kao novinari i težak da biste dobili Merlak otvoriti dokument navodno sadrži jedan članak za njega komentirati. Merlak odbio.

Sretan pauza hakeri došao kada je Luka Kodrič, administrator sustava BitStamp-a, pala je za njihove metode krađe identiteta. Kodrič je računala, uključujući i svoje osobno računalo, imao pristup hotwallets na poslužiteljima tvrtke. Kodrič ispostavilo se da je savršena meta za krađe identiteta, a koje hakeri uspješno provodi obećavajući mu članstvo u „posebnog bratstva.”

Sredinom prosinca hakeri poslali Kodrič razne priloge dodatne informacije o pristupanju trebalo bratstvo, ali zlonamjerne VBA skripta je umetnuta u jedan od dokumenata, a kada je otvorio usmjerena računalo skidanje zlonamjernih datoteka s weba. Nakon što su hakeri dobili pristup Kodrič računalu, oni su bili u mogućnosti pristupiti Bitstamp u mrežama bez potrebe za daljnjim vjerodajnice.

Na 4thover siječnja 18.000 bitcoins su ukradeni iz Bitstamp tijekom dana.

Nevjerojatno, Kodrič zapravo dobio obavijest da je netko prijavom na svom računalu dok je on sam bio na poslu. Aktivnost trebala pojavio čudno, pogotovo za nekoga radi u bitcoin i koji je bio tech profesionalni, ali Kodrič nije smetalo pratiti na njoj, kontaktirajte svoju tvrtku ili istražiti ak aktivnosti se. Bitcoin prevare su daleko od nečuveno, a velike tvrtke često su ciljani, pa Kodrič je nedostatak akcije je malo zbunjujuće.

Da se podsjetimo, hakeri sami su svakako uporan, inteligentan i strpljiv, ali zaposlenici Bitstamp nisu bili baš starije dame koje žive na svojim mirovinama, bili su vodeći tech stručnjaci. Bez obzira na to, ovi pro dopustili da se uhvaćeni u phishing prevare i da bude predmet socijalnog inženjeringa.

To je strašno vidjeti 5 milijuna dolara dolara vrijedan Bitcoin pada u pogrešne ruke, ali Bitstamp je mogao preživjeti napad, te je obećao da će ponoviti svoj cjelokupni platformu. Za sada, tvrtka je nesretan slučaj može poslužiti kao podsjetnik na drugim Bitcoin tvrtki i pojedinaca trgovanje Bitcoin da se sigurnost ozbiljno.

Izvorni dokument wasposted na Reddit, ali je u međuvremenu uklonjen. Uz malo sreće, ogledala će biti dostupna uskoro za ljude koji traže da kopaju u detalje. Vjerodostojnost izvješća još nije potvrđeno.

Povezane vijesti


Post ICO

Kina smatra Bitcoin virtualnim dobrom i zabranjuje bankama da se bave kriptekonomijom

Post ICO

Bitcoin nije siguran - lažu banke i vlade (Evo zašto)

Post ICO

70 web stranica koje vam daju besplatne Bitcoine - Da li oni zapravo rade?

Post ICO

BitGive prima 503 (c) (3) status iz IRS-a

Post ICO

CryptoWall: hakeri koji koriste bitcoin za traženje otkupnine

Post ICO

Cryptsy laži o slijedom svih državnih zakona

Post ICO

Bank of England hvali Bitcoin i otkriva istragu za izdavanje digitalne valute

Post ICO

Bank of Montreal upozorava Cointradera o akciji protiv Bitcoina - nema posljedica za druge tvrtke do sada

Post ICO

Izdvajamo iz Konvencije Bitcoin 2014

Post ICO

Bill Egan, eGifter: radimo na dobivanju nekih brandova koji će zaista biti uzbudljivi Bitcoinovoj zajednici

Post ICO

Bitcoin usluga pokrenuta u Nigeriji pomoću BitX-a

Post ICO

Što je svakako Capital One Labs? Što oni žele s Bitcoinom?