Novi europski projekt obećava borbu protiv ilegalnih online tržišta gdje je Bitcoin omiljena | Croatian.lamareschale.org

Novi europski projekt obećava borbu protiv ilegalnih online tržišta gdje je Bitcoin omiljena

Novi europski projekt obećava borbu protiv ilegalnih online tržišta gdje je Bitcoin omiljena

Ilegalne trgovine na online trgovine (ITOM) je naziv theproject pokrenuta od strane skupine europskih odvjetnika koji namjeravaju za borbu protiv ilegalne online marketplacessuch kao sramotno svile. Ali, možete li pogoditi što je stvar da su ti tamne bazari imaju zajedničko? Da, Bitcoin je pravi odgovor. Što znači da je projekt također se odnose na ulogu koju igraju cryptocurrency u razvoju tih platformi.

Slično kao Put svile - koja je zatvorena od strane vlasti SAD-a u 2013-, većina tih digitalnih tržnicama prodavati drogu i oružje, među ostalim (uglavnom ilegalnih) proizvoda. To je razlog zašto je projekt započeo-off od nizozemskog Državnog odvjetništva, u Openbaar Ministrie, planira borbu i možda ih čak i ugasiti.

ITOM je pripremni sastanak dogodilo još u travnju, Coindesk izvješća. U to vrijeme, projekt privukao interes vlasti iz različitih europskih zemalja. Skupina su predstavnici Velike Britanije, Njemačke i Portugala, kao i članove Europola.

Od tada, projekt je identificiran Bitcoin kao ključni alat koji pomaže kako bi podržao ilegalne mreže digitalnih tržnice. Međutim, članovi grupe su jasno thatthey ne namjera da se bore Bitcoin, samo korištenje cryptocurrency kao Enabler ilegalne trgovine.

„Smatramo Bitcoin i druge cryptocurrencies kao dobar dodatak svijet gospodarske razmjene. Nažalost, iako, čini se da pružaju velike prednosti za ilegalne trgovine, ilegalne međunarodne transfera novca i pranje novca”, rekao je Wim de Bruin, glasnogovornik Openbaar Ministrie.

„Nadamo se da možemo stimulirati‘Bitcoin zajednicu’, kako ga zovu, da nam pomogne zadržati Bitcoin [Sustav] kao slobodna od nezakonitog korištenja što je više moguće. Naš krajnji cilj je da Bitcoin sustav će postati kao samostalno reguliranje moguće”, dodao je, također otkriva da je nova organizacija već prikuplja informacije koje Bitcoin razmjene i banaka.

Nakon nove sastanku održanom u lipnju, ciljevi projekta su sada jasnije. Na kraju, ITOM možda čak i potaknuti stvaranje nove europske regulative cryptocurrency. Prema De Bruin, „nadamo se da ćemo imati bolji uvid u efekte i nužnost propisima o cryptocurrencies unutar EU na kraju projekta u 2015. Cilj ovog projekta je da savjetuju Europsku komisiju i države članice u ovom stvar. Uz to smo također nadamo da stimulira ujednačenost između država članica u tome kako regulirati i nositi se s kripto valutama”.

Povezane vijesti


Post ICO

Egipatski Bitcoineri sada mogu kupiti BTC zahvaljujući novoj kupoprodajnoj službi koju je pokrenula YellowPay

Post ICO

BitLicense Peticija iz OSFDA

Post ICO

5 Bitcoin dodataka kako bi što više iskoristili vašu WordPress stranicu

Post ICO

Bitcoin je najbrže rastući sektor za rizični kapital

Post ICO

Bitcoin jezgra verzija 0.11.0 objavljena

Post ICO

Bivša Bitcoinova razmjena Mt. Gox dobiva američku stečajnu zaštitu zahvaljujući američkom sudu

Post ICO

Danska razmjena Bitcoina obećava trgovinu bez kriminala i višu razinu sigurnosti u cijelom svijetu

Post ICO

Prihvaćanje bitcoina je blagodat za MovieTickets.com

Post ICO

BTC ceh spriječava

Post ICO

Bit4coin objavljuje vijesti za 2014. nakon prodaje više od 1.000 BTC darovnih kartica

Post ICO

Bitcoin Rudarstvo Rigs

Post ICO

9 Igre koje su nadahnute špijunskim nadomjestavanjem trebate igrati