Europska unija kaže da je Bitcoin oslobođen PDV-a | Croatian.lamareschale.org

Europska unija kaže da je Bitcoin oslobođen PDV-a

Europska unija kaže da je Bitcoin oslobođen PDV-a

U 2013. Godini, švedski programer David Hedqvist upitani Europsku uniju ako Bitcoin transakcije bile izuzete od PDV-a (poreza na dodanu vrijednost) ili ne. Gotovo tri godine kasnije, Europa je konačno odgovorio i odgovor je „ne”. Drugim riječima, cryptocurrency transakcija bi trebala biti PDV-free u Europi.

Kada Hedqvist - koji također pokreće informacije site i forum Bitcoin.se - postavi pitanje, on je u potrazi proširiti svoje online poslovanje i pokrenuti novi Bitcoin razmjenu. Međutim, on nije htio da se to ne znajući hoće li morati platiti porez, pa se okrenuo prema švedskom Porezne Agencije.

„Ali sam dobio nejasan odgovor, pa sam pisao Porezne uprave kako bi dobili odobrenje. Oko godinu dana kasnije došao poruke pozitivnu poruku”, rekao je švedski stranice DN.se. Prema brodu, Bitcoin je sredstvo plaćanja, pa operacije Burze trebao biti izuzet.

Odluka je izazvala sukob između Porezne uprave i Švedske Porezne Agencije, koja je tvrdila da je odbor bio pogrešno shvaćen prethodne direktive EU. Agencija je podnijela žalbu na Vrhovnom upravnom sudu, tražeći prethodno mišljenje od Europskog suda.

Odgovor je svoje vrijeme, ali je na kraju bio najavljen. Pravni savjetnik najviši sud Europske unije, izjavio je u četvrtak (16. Srpnja) kako digitalne valute trebaju biti izuzete od PDV-a. Odvjetnik Juliane Kokott citirao drugi postojeći exemptionsto objasniti zašto Luksemburg bazi sud u treba odlučiti protiv oporezivanja BTC i srodnih prodaje.

„Stoga predlažem da Sud odgovor (...) [da] ovi postupci su izuzete od poreza na temelju članka 135. Stavka 1. Točke e) Direktive o PDV-u.”

Ipak, Kokott također priznao da dok Bitcoin nije zakonsko sredstvo plaćanja, to je još uvijek jedan oblik novca.

Iako sud nije službeno odlučeno o tom pitanju, kao od još, institucija obično slijedi savjet svojih nezavisnih odvjetnika.

Europska unija uskoro bi mogli slijediti britanski vodstvo u ovom slučaju, jer je Britanija već je odlučila cryptocurrencies su izuzeti od PDV-a. Tim Rehderu, direktor londonskog Bitcoin tržnice lakata, rekao je za Reuters da je odluka „stavlja sve Bitcoin tvrtkama na čvrste zakonske osnove i prepoznaje Bitcoin kao legitimni medij plaćanja.”

Nakon objave, Hedqvist odvjetnik Fredrik Berndt je rekao: „Mi smo sretni da opća dionice zastupnik naša procjena i nadamo se da je sud EU će ga podijeliti, kao dobro.”

Tijekom protekle tri godine, pravni slučaj razvojnog programera obrađen je jedan od Stockholm najuglednijim korporativnih odvjetničkih društava. Troškovi su još uvijek pokrivena različitim Bitcoin poduzeća, koji će uvelike imati koristi od pozitivan ishod.

„To je važno za njih [Bitcoin tvrtke] jer se odnosi na njihovu proviziju kao prebacuje poslovanje biti predmet PDV-a. Također je važno za Bitcoin iz šire perspektive, ako se želi izjednačiti s drugim valutama, iako se radi samo o bit PDV „, kaže Hedqvist.

Na pitanje o konačnoj odluci suda, švedski programer priznaje „će biti sretni ako postoji presuda u našu korist. To bi bilo zabavno da su pridonijeli na neki način.” Za sada, Hedqvist će nastaviti razvijati svoju stranicu, koja doživljava potpuni remake.

Povezane vijesti


Post ICO

Dorian Nakamoto poriče Newsweekovu priču: Nemam nikakve veze s Bitcoinom

Post ICO

Bitcoin uslugu HashingSpace otvara podatkovni centar u Washingtonu

Post ICO

Rezervirajte svoj hotel iz snova s Bitcoinom na CheapAir.com

Post ICO

Coveted Bitcoin domena BTC.com prodaje za milijun dolara

Post ICO

Bubble ili Ponzi shema: Kineski mediji nastavljaju bombardirati Bitcoin

Post ICO

Bitcoinova cijena oporavlja nakon pada uzrokovana napadom Silk Roada

Post ICO

Fizički wallet s Bitcoinom s biometrijskom autentifikacijom? CryptoLabs pokreće jedan 2015. godine

Post ICO

Kineski Google Baidu prihvaća Bitcoin: još jedan znak da Kina pozdravlja kriptovalu

Post ICO

Je li središnja banka Kolumbije razmišljala o protjerivanju Bitcoina?

Post ICO

Charlie Shrem osuđen je na 2 godine zatvora

Post ICO

Može li 2014 dovesti rast koji Litecoin očekuje?

Post ICO

Bitcoin jezgra verzija 0.11.0 objavljena