Feds ugasiti Silk Road i uhititi administratora platforme, priopćeno je da su 26.000 bitcoina zaplijenjeni | Croatian.lamareschale.org

Feds ugasiti Silk Road i uhititi administratora platforme, priopćeno je da su 26.000 bitcoina zaplijenjeni

Feds ugasiti Silk Road i uhititi administratora platforme, priopćeno je da su 26.000 bitcoina zaplijenjeni

Online crno tržište svile, temelji se na dubokom webu (djelovao kao Tor skrivenom usluge), je zatvorena od strane FBI u srijedu (2). FBI provodi istragu, koja je trajala nekoliko mjeseci, i uhitila osumnjičenog za koju vjeruju da je administrator web stranice. Navodno, slavni Dread Pirate Roberts je 29-godišnji muškarac nazvao je Ross Williams Ulbrichtwho radile platformu iz San Francisca.

Svi znamo da je Bitcoin je jedan od najčešće korištenih valuta od strane klijenata svile, ali veza ove priče da cryptocurrency ne prestaje ovdje.

Federalci su pokušavali pratiti administratora svile mjesecima, stvarajući svoj digitalni trag, pa čak ide natrag godina u svom on-line povijesti komunikacije. Svaki detalj kako je FBI uspio identificirati Ulbricht i uhiti ga je navedeno u dokumentu sud prigovora.

istraga

Prema BBC News, rad je započeo kada je pod kodnim agent-1 je napravio početni i intenzivna istraživanja o web stranicama vezanim uz svile, pronalaženje prvi trag: post od siječnja 2011. Godine napravljen na web forum na kojem Korisnici su raspravljaju korištenje čarobne gljive. Tada je otkrio drugi post napisao netko prozvan Altoid s tilte „Anonymous na tržištu online?” a što se odnosi na Putu svile.

Post rekao „Ja sam došao preko ovaj website zove svile. Pustiti mene znati što mislite.” i sadrže link na stranicu čiji je domaćin blogging platforma WordPress, koji pruža još jedan link na Putu svile lokaciju na dubokom webu. Ovaj prvi blog je, naravno, bio stvoren od strane nepoznatog korisnika koji je pokrio svoje korake.

Nakon toga, Altoid pojavio na drugom mjestu, onaj koji je vrlo poznati korisnicima cryptocurrency, Forum BitcoinTalk.org. Pokušavao je oglašavati svile i čine ga ići virusnih. No, velika greška počinili Ulbricht došao u listopadu te godine, kada je Altoid odgovorio post tražeći IT stručnjak sa znanjem o Bitcoin. U svom odgovoru, on je rekao da mu se obratite putem

S Gmail adresom, to je lako za FBI-ev agent-1 je povezati s računima na Google+ i YouTube. Putem ovih stranica FBI otkrio da Ulbricht interesi pokrivena ekonomiju, posebno Ludwig von Mises Institute, poznati austrijski School of Economics. Na novijim raspravama na forumima svile, Dread Pirate Roberts je stvaranje nekoliko reference na Mises Institute. Druga veza je učinjeno.

Kroz Gmail adresom, FBI je otkrio - riječi citirani od strane BBC News su „dobivene od Googlea” - podatke o IP adresama i lokacijama koriste za prijavu na Ulbricht račun. Potraga usmjerena na San Francisco, ali kao što bi se očekivalo Dread Pirate Roberts je korištenjem virtualne privatne mreže (VPN) stvoriti fiktivnu IP adresu, kako bi prikrio tragove.

Sljedeći korak za FBI bio je sudski poziv VPN-a provajder. Zapisi su pokazali korisnika logirani iz internet caffe na Laguna ulici, samo 500 km od adrese na Hickory ulici, još uvijek u San Franciscu, poznat da bude dom prijatelj Ulbricht-a. To je također mjesto gdje je prijavljen u njegovoj Gmail račun. U ovom trenutku, vlasti našli dobivene dokaz dovoljno da zaključi da Ulbricht i Dread Pirate Roberts savršeno može biti ista osoba.

Još dokaza i uhićenja

Međutim, sud je prigovor drži na ide i dodaje više dokaza. Povratak u srpnju, pravi slučajnost dao taj slučaj novi poticaj. Tijekom rutinske granične kontrole paketa iz Kanade, vlasti su otkrili krivotvorenih dokumenata za nekoliko lažnih identiteta. Svi su imali fotografije iste osobe. Da, Ulbricht opet.

Paket će 15. Ulici, opet u San Franciscu. Kasnije, domovinske sigurnosti posjetio kuću, ali prema web stranici SFGate Ulbricht je pronađen i uhićen u San Franciscu knjižnice, gdje je radio na svom laptopu. Kao što je navedeno od strane Texas rodom, svi koji su živjeli s njim samo ga znali kao Josha.

Federalci kažu da su nove osobne iskaznice kupio Ulbricht - on je također istraživao o tome kako ih dobiti online, ostavljajući više pjesama - bili će se koristiti za kupnju više poslužitelja. U sudskom tužbom, vlasti kažu da svile je upravitelj „namjerno i svjesno je kombinirati, kovati zavjeru, saveznik i suglasni (...) kršiti narkotika zakone Sjedinjenih Država”.

Osim toga također je optužen za posjedovanje kontrolirane tvari s namjerom da ih distribuirati i počinio ili urotu da počine računalnih sjeckanje djela, kao i djela pranja novca, pravni dokument otkriva da je, 29. Ožujka, Ulbricht „tražio korisnika svile izvršiti ubojstvo-za-hireof drugog korisnika svile, koji je prijetio objaviti identitet tisuća korisnika na licu mjesta”.

Bitcoins oduzeti od strane vlasti

Kao što je izvijestio web Coindesk, Ulbricht uhićenje navodno vodio federalcima da iskoriste 26.000 BTC, ekvivalent gotovo 3.260.000 $ po jučerašnjem tečaju. Ako su vrijednosti istina, to bi mogao biti najveći Bitcoin oduzimanje ikad.

Međutim, cijena Bitcoin je znatno pao od događaja, što uzrokuje paniku među cryptocurrency ekosustava. Mnogo korisnika počeli prodavati svoje Bitcoin staches nakon vijesti izašao. Sadašnja stopa je oko 110 $.

Bitcoin ispitivač će se ažurirati ovaj članak, ako nova informacija izlazi.

UPDATE 00:40 - Iako je sud prigovor uključuje samo pokušaj da se zaposli jedan ubojica, Ulbricht zapravo naručio ubojstvo prije, kaže Washington Post. Pojedinosti o ovom slučaju su opisani u optužnici koju je objavio Baltimore Sun. Međutim, čovjek koji je organizirao prvi „ubojstvo” je bio tajni policajac. Ulbricht žičani 80.000 $ da plati za ubojstvo, ali je dobio samo lažni zločin u povratku. Prikriveni časnik u početku privukla Ulbricht pozornost koju se predstavlja kao diler velikih razmjera.

UPDATE 12:46 -Silk sudionika u prometu su upozoreni da budu oprezni s komunikacijama nakon Ulbricht uhićenja, kao što možete vidjeti po ovim slovima screenshared putem Reddit. Poruka je ostavio korisničkom „samesamebutdifferent”, koji je rekao da je „vjerojatno da su ti forumi su pod LE [policije] kontrolom”. U ovom zbogom poruci, dodaje da je „ova je strašna kraj lijepe stvari”.

Povezane vijesti


Post ICO

Draco sveučilište koje podržava Bitcoin nudi besplatno online tečaj o kriptoznoj valuti

Post ICO

Geek govori o svom iskustvu koristeći Bitcoin Miner iz Butterfly Labsa

Post ICO

Belgijski ministar financija ne predviđa probleme između nacionalne banke i Bitcoina

Post ICO

Kupujete auto s Bitcoinom? Ček

Post ICO

Glasina o Seattleu Seahawksu koja prihvaća Bitcoin je lažna

Post ICO

Bitcoinova anketa otkriva da je 26% Bitcoinera bilo pogođeno previranjima ili hakiranjem

Post ICO

3,3454 trilijuna dolara je dobar dovoljan razlog za kupnju Bitcoina

Post ICO

Bitcoinov platni procesor Egopay zamrzava fond usred glasina o prekršajnoj igri

Post ICO

Bitcoin za putovanja: utakmica na nebu

Post ICO

Bitcoin protiv Highlandera: tko je stvarno besmrtan?

Post ICO

Lakši način primanja e-pošte putem Bitcoin adrese? Da molim

Post ICO

Što je svakako Capital One Labs? Što oni žele s Bitcoinom?