Utemeljitelj Bitcoin štednje i povjerenja koji je DU naplaćivao za pokretanje sustava Bitcoin Ponzi | Croatian.lamareschale.org

Utemeljitelj Bitcoin štednje i povjerenja koji je DU naplaćivao za pokretanje sustava Bitcoin Ponzi

Utemeljitelj Bitcoin štednje i povjerenja koji je DU naplaćivao za pokretanje sustava Bitcoin Ponzi

Trendon T. Brijači je ime čovjeka nedavno optužen od strane US Securities and Exchange Commission (SEC) zbog navodnog vođenja Bitcoin-vezane Ponzi sheme. Međutim, Bitcoin svijet ga bolje kao poznati „pirateat40” zna.

Osnivač i glavni operater Bitcoin štedno Trust (BTCST) ponudio i prodao Bitcoin-denominirane ulaganja kroz platforme, prikupljanje pravu sreću. Osumnjičeni se okupili na najmanje 700.000 BTC, što je bilo jednako na oko 4,5 milijuna $ u vrijeme navodnog poduzeti. Međutim, to je skoro 63 milijuna $ na današnjim cijenama.

Prema tužbi podnijela DIP „od najmanje rujna 2011. Do rujna 2012. Godine”, Trendon brijači „lažno obećao investitorima do 7% kamata tjedniku na temelju BTCST je navodne aktivnosti arbitraža BTC tržišta, uključujući i prodaju BTC pojedincima koji su željeli kupiti BTC „s radara”, brzo ili u velikim količinama”.

Međutim, u stvarnosti, njegov projekt je muljaža... Bio je to Ponzi shema „pri čemu brijači koristi novih BTCST ulagača BTC platiti obećane vraća na izvanrednim BTCST ulaganja i otuđio BTCST ulagača BTC za njegovu osobnu upotrebu”.

Tijekom određenog razdoblja, izravno ili neizravno, brijače prodao BTCST investicije preko interneta na najmanje 66 investitora, uključujući i investitora koji žive u Connecticutu, na Havajima, Illinois, Louisiana, Massachusetts, North Carolina, i Pennsylvaniji. Za razliku od predstavljanja na BTCST investitorima i potencijalnim investitorima, BTCST bila je prijevara i Ponzi shema, te brijači otuđio BTCST ulagača BTC, između ostalog, za svoju osobnu upotrebu.

Čovjek poznat kao „pirateat40” prenosi veliki dio okupljenih Bitcoins njegovoj dan trgovanja račun. DIP tvrdi da brijači platio 507,148 Bitcoins u podizanje investitora i krenula plaćanja kamata. No, on također prenosi barem 150,649 Bitcoins na svom osobnom računu na online Bitcoin mjenjačnica.

„Kao rezultat tih aktivnosti, brijače pretrpio neto gubitak od svoje dan-trgovanja, ali je shvatio neto dobit od 164.758 $ od svoje neto prodaje 86,202 BTC. Tijekom određenog razdoblja, brijače prenosi 147.102 $ od svoje osobnog računa na online BTC valuti Razmjena računima je pod kontrolom na online plaćanja procesor i njegov osobni tekućeg računa, koji je potom koriste za, između ostalog, njegove osobne troškove, uključujući najam, troškovi automobila u svezi, komunalije, u maloprodaji kupnji, casina, i jela”.

Izgleda kraju ružan poglavlje u povijesti Bitcoin!

Preko businessinsider.com

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoinova razmjena Igot.com pokreće uslugu obrade plaćanja u 40 zemalja

Post ICO

Bitcoin Evangelist Jason King kreće 3,237 milja za promicanje kriptotalnosti

Post ICO

Prihvaćanje bitcoina je blagodat za MovieTickets.com

Post ICO

CoinMade je novi globalni direktorij Bitcoin trgovca

Post ICO

260 Airlines sada prihvaća Bitcoin zahvaljujući novom Bitnetovom partnerstvu

Post ICO

Korisnicima Wallet korisničkog sandučića Blockchain.info ukradeno - usluga je zakrpao bug i osigurava da će vratiti sve korisnike

Post ICO

BitInstant izvršni direktor Charlie Shrem uhićen zbog sumnji na pranje novca

Post ICO

Brawker se zatvori

Post ICO

Coinbase prati korisničke kupnje i zatvara račune koji prekidaju pravila

Post ICO

Pažnja, svi Sydney Bitcoineri! Beers4Bitcoin sada je mjesečni događaj

Post ICO

EBay UK dopušta prodaju kriptoznanih valuta u odjeljku Razvrstanih pošiljatelja od 10. veljače

Post ICO

Bitcoin stiže u Tursku: BTCTurk je prva Bitcoinova razmjena u zemlji