Talijanski parlament domaćin posebnim saslušanjima Bitcoina - švedska središnja banka objavila je novo izvješće | Croatian.lamareschale.org

Talijanski parlament domaćin posebnim saslušanjima Bitcoina - švedska središnja banka objavila je novo izvješće

Talijanski parlament domaćin posebnim saslušanjima Bitcoina - švedska središnja banka objavila je novo izvješće

Talijanski parlament je najavio da trenutno domaćin rasprave raspravljati utjecaj Bitcoin na gospodarstvo zemlje. Ročišta započeo u Rimu tijekom prošlog tjedna, 11. Lipnja, a uključuju nekoliko svjedočenja zakonodavaca, cryptocurrency stručnjaka, ekonomista, pa čak i od članova talijanskih vlasti.

Iako Italija nije prva zemlja koja drži ovu vrstu sastanka - Podsjećamo da su neke američke države, kao što su New York su to učinili prije - postupak se ne vidi kao normalan dio procesa usvajanja još. Međutim, sve više zemalja trebali ugostiti slične rasprave u bliskoj budućnosti.

Posljednji put Italija spomenuo Bitcoin je još u siječnju, kada su vlasti započeo raspravu o prisutnosti u svijetu najpoznatije cryptocurrency u zemlji.

Za sada, talijanski službeni stav u vezi Bitcoin je još uvijek prilično općenito. „Uporaba elektroničkog novca je ograničena na banke i institucije za elektronički novac - to jest, privatne pravne osobe propisno ovlašteni i registriran od strane središnje banke Italije. Osim tih zbivanja, Italija ne regulira Bitcoin uporabu od strane privatnih osoba, a trenutno je provedba inicijative koje se odnose na korištenje elektroničkih valuta leži u Europskoj uniji”, moguće je pročitati na web stranici Bitlegal.io.

Nekoliko talijanskih tvrtki već prihvatiti Bitcoin (iako ne onoliko koliko u nekim susjednim zemljama) i Europska nacija i ima najmanje jedan poseban ATMthat omogućava korisnicima da kupuju Bitcoin. Prema Coin Telegraph, stroj se može naći u Udinama, regiju koja se nalazi na sjeveroistoku zemlje. Međutim, vlasnik bankomata već je jasno da je iznimno teško dobiti potrebne razmake koji omogućuju da se stroj funkcionira u okviru zakona.

Ipak, činjenica da je lokalna parlament je domaćin ove rasprave može predložiti da neka vrsta Bitcoin regulacije je u izradi. Nadam se, Italija će postaviti primjer i potaknuti i druge europske zemlje da pogledate cryptocurrency kao opcija vrijedi razgovarati.

Ročišta se očekuje da ide na za nekoliko tjedana prije nego se donese odluka, potencijalno dovodi do prirasta posvećena zakona. Sa Europska unija dopušta svaka nacija regulirati Bitcoin prema lokalnim zakonima, vijesti mogle nastati u bliskoj budućnosti.

U međuvremenu, u Skandinaviji, švedska središnja banka upravo je objavio izvješće o digitalnim valutama. U dokumentu se tvrdi da je Bitcoin „kao i druge inovacije, je u suštini pozitivna, jer to može pomoći u ostvarivanju nove potrebe za plaćanje i da se uplati jeftiniji i sigurniji”.

„Virtualni valute također može biti bolje prilagođen za male plaćanja, tzv mikro plaćanja, na nekim web stranicama”, dodaje se u izvješću, što pokazuje da je švedska središnja banka očito ne namjerava boriti Bitcoin.

Slike iz Wikimedia

Povezane vijesti


Post ICO

FBI-jev novčanik pokvario se dok vlasti odlučuju što će raditi s Bitcoinima zaplijenjenom sa Silk Road

Post ICO

BitPay pokreće novi open-source Bitcoin novčanik Copay s multi-signature značajkom

Post ICO

British Passion VIP je prva agencija za pratnju koja prihvaća Bitcoin

Post ICO

BitPay Rad s zemaljskim sustavima plaćanja

Post ICO

Apple protiv Bitcoina i ono što poštanski ured želi od Bitcoina? Ažuriranje vijesti

Post ICO

BitWall će skupiti bitcoin mikro plaćanja za digitalni sadržaj i smanjiti naknade

Post ICO

Bitcoinovi novčanici

Post ICO

Novi europski projekt obećava borbu protiv ilegalnih online tržišta gdje je Bitcoin omiljena

Post ICO

HashFast Technologies i CIARA okupljaju se za proizvodnju Bitcoin rudarskih postrojenja

Post ICO

Coinapult kompromisa vremenske linije

Post ICO

Pet RoboCoin kioska dolaze u Kanadu do kraja godine

Post ICO

Bitcoinvention Asia otkazano -BitPay sponzorira Sjevernoameričku kripto-konferenciju