Japan želi međunarodnu suradnju za razvoj regulatornog okvira za Bitcoin | Croatian.lamareschale.org

Japan želi međunarodnu suradnju za razvoj regulatornog okvira za Bitcoin

Japan želi međunarodnu suradnju za razvoj regulatornog okvira za Bitcoin

Mt. Gox debakl uzrokuje promjene u načinu japanske vlasti vidi Bitcoin. Ministar Vice financija Jiro Aichi, rekao je razvoj bilo kojeg propisa upućene na svijetu najpoznatije cryptocurrencyshould uključuju međunarodnu suradnju.

Cilj je, prema pisanju Reutersa, je izbjeći rupe. Dok komentirajući Mt. Gox slučaj, Aichi tvrdi japanski ministarstvo financija će reagirati na probleme „ako je potrebno”, ali to bi prvo morati istražiti što se događa.

Ministar je rekao da su „mnoge druge agencije vezane” za slučaj i koji su uključeni u istragu. „Što se tiče njegovog pravnog položaja, valuta [pod japansku nadležnosti] bi bilo novca ili bilješke koje je izdala Banka Japana. U najmanju ruku, možemo reći Bitcoin nije valuta”, dodao Aichi.

Mt. Gox web stranica je trenutno down, kao i stručnog usavršavanja Twitter feed, koji je nedavno otišao prazan usred nemira koji je izazvao pad tvrtke.

Dokument sada kruži na internetu navodi da je preko 744.000 BTC nestao iz Mt. Gox tijekom posljednjih godina i da razmjene je trenutno insolventan.

Oba Sjeverne Amerike i japanske vlasti trenutno istražuju slučaj. Mt. Gox je već dobio sudski poziv iz ureda američkog odvjetnika u New Yorku.

Thewhereabouts od CEO stručnog usavršavanja, Mark Karpeles, još uvijek su nejasni, kao glavni novog Mt. Gox ured ostao napušten tijekom ovog četvrtka (27).Japanski div Rakuten vjerojatno će prihvatiti BitcoinIzgleda ni debakla poput Mt. Gox propast, masivni potres Bitcoin s epicentrom u Japanu, su bili u mogućnosti degradirati velikih japanskih tvrtki od ulaganja u ili usvajanje cryptocurrency. Rakutenis najnoviji veliki posao razmotriti prihvaćanje BTC kao opciju plaćanja.

E-commerce i Internet tvrtka sa sjedištem u Tokiju uskoro mogao donijeti Bitcoin je, prema osnivač i CEO Hiroshi Mikitani. Poduzetnik, jedan od japanskih najbogatijih ljudi, ukazivao na mogućnost tijekom Rakuten financijskoj konferenciji, koja se dogodila ovog vikenda.

„Razmišljamo o tome, a vjerojatno hoće. Željeli bismo biti otvoren „, rekao je Mikitani na konferenciji. Događaj uključuje ploču na kojoj stručnjaci raspravljali cryptocurrencies i druge alternative fiat valuta i kreditnim karticama.

Međutim, predsjednik Uprave Rakuten nije otkrio kada se tvrtka može usvojiti Bitcoin. Prema Mikitani, koji je prvi govorio o BTC prošlog ljeta, rok je poslovna tajna.

To znači da je u svijetu najpoznatiji digitalni novac je također vjerojatno da će postati opcija plaćanja na Rakuten Ichiba. Na web stranici je najveća e-commerce platformu u Japanu, a jedna je najveći svjetski prodajom zajedno s ostalim velikanima kao što su Amazon. U 2013. Godini tvrtka je dosegla nevjerojatnih 5,3 milijarde $ prihoda, kaže Wikipedija.

Rakuten je interes u Bitcoin nije baš iznenađenje. Tvrtka je prethodno osnovao odjel za studij digitalne valute. Japanski div je također uložio u cryptocurrency vezane pothvatima u Sjedinjenim Državama. Jedan od njih je i dobro poznati u San Francisco-based akademska mreža s prospajanjem poruka tehnologije.

Osim toga, američka podružnica Rakuten Super logistika, koja pruža kako bi ispunjenje usluge za online trgovaca, počeli prihvaćanja BTC u kolovozu 2014.


Japanske vlasti da naplaćuju Mt. CEO Goxa s prijevarnom manipulacijom sustavaMetropolitan Policija Tokio navodno će se naplatiti Mark Karpeles, bivši predsjednik Uprave posrnulog Bitcoin razmjene Mt. Gox, uz lažne manipulacije sustavom.

Karpeles je osumnjičen za lažno manipulira cryptocurrency sustav i napuhavanja Bitcoin ravnotežu u lažnim računima koji su pripadali Mt. Gox. Informacija je otkriveno u četvrtak (30) od strane službenog agenta povezan s istragom, stranica Nikkei.com otkriva.

Tokyo-based digitalni razmjenu valuta je nekad najveći i najvažniji trgovinski platforma u Bitcoin ekosustava, držeći udio od 70% tržišnog u cryptocurrency tržištu. Mt. Gox vladaju na tržištu za dugo razdoblje dok se raspala 2014. Godine usred glasina o faul.

Prema detaljima otkrivene nakon platforme pada, oko 650.000 BTC pripadnosti kupaca nestao. Međutim, nova reportreleased japanske grupe WizSec u travnju 2015. Pokazala je da je Mt. Gox zapravo počeo curiti BTC u 2011 i bio je „praktički iscrpljene Bitcoins do 2013. Godine”

Sada japanske vlasti vjeruju Karpeles igrao sustav već godinama. Metropolitan Policija Tokio sumnja da je predsjednik „otuđio uplaćena sredstva ispunjavanjem dobila Bitcoin kupiti zapovijedi od lažnih računa.”

Ali lažnih manipulacija sustav ne može biti jedini razlog za uhićenje francuski poduzetnik, kao što su vlasti također su u potrazi za punjenje Karpeles s korporativnim pronevjere.

Nakon pada stručnog usavršavanja, Karpeles uvijek tvrdio da je najvjerojatnije razlog raspada razmjene je niz vanjskih cyber napada koji su doveli do nestanka digitalnih kovanica. No, nova otkrića pokazuju da je vrlo vjerojatno da je dio BTC smatra nedostaje je zapravo lažna.

U veljači 2014., nakon Burze pada, tvrtka podnijela zahtjev za civilno rehabilitaciju u Okružnom sudu u Tokiju, koji je odlučio da kick-off stečajnog postupka, nekoliko mjeseci kasnije, u travnju. Do današnjeg dana, stotine Bitcoiners još uvijek čekaju da se oporavi BTC su izgubili kada Mt. Gox siđe.

Povezane vijesti


Post ICO

Gyft pokreće program bodova i daje 3% natrag na Bitcoinove kupnje

Post ICO

Bubble ili Ponzi shema: Kineski mediji nastavljaju bombardirati Bitcoin

Post ICO

Razvojni inženjeri za stvaranje biblioteke temeljene na blokadu u Aleksandriji

Post ICO

Bitcoineri su pesimistički o Bitcoinovoj cijeni u 2015

Post ICO

Bitcoin trgovci dobivaju Instant odobrenje

Post ICO

Dell sada prihvaća Bitcoin

Post ICO

Glasina o Seattleu Seahawksu koja prihvaća Bitcoin je lažna

Post ICO

Hakeri prodaju podatke od četiri milijuna korisnika AdultFriendFinder za 70 BTC

Post ICO

Expedia prihvaća Bitcoin, cijene padaju jer FBI objavljuje prodaju bitcoina

Post ICO

Butterfly Labs zatvorio je FTC, optužen za nepravedne i obmanjujuće prakse

Post ICO

Fidor i Kraken udružili su se za bankovnu štedionicu

Post ICO

Bitcoin i Kina: ljubavna priča?