New York izdaje nacrt za jedinstven i inovativan BitLicense | Croatian.lamareschale.org

New York izdaje nacrt za jedinstven i inovativan BitLicense

New York izdaje nacrt za jedinstven i inovativan BitLicense

New York Odjel financijskih usluga (NY-DFS) mijenja način na koji američke vlasti vide cryptocurrency: odjel izdao ovu četvrtak (18) nacrt koji pokazuje kako je državni BitLicenses će izgledati.

Najviše začuđuje - ili možda ne - točka obavještava da svatko tko koristi New York-kažnjeni Bitcoin ili cryptocurrency usluge više neće biti anonimni, Business Insider navodi. Ako BitLicense odobren, bilo koji posao koji kupuje, prodaje ili bavi Bitcoin na bilo koji način će se morati voditi evidenciju o imenima i adresama njihovih klijenata, provjere njihove pozadine na regularnoj osnovi.

Ipak, jedan od najvažnijih hvaljen mjera sastoji se od pazeći njih businesseshave je Bitcoin rezerve jednaka ukupnost sredstava kupaca. Oni također moraju dobiti vezan-up „u takvom obliku i količini kako je prihvatljivo da DFS za zaštitu licence kupaca”.

Tu je i dobra vijest za Bitcoin-friendly trgovci: nećete trebati dozvolu ako si trgovac prihvaća Bitcoin ili drugi cryptocurrency. Ispod je BitLicen full nacrt, koji će biti dostupan za komentar u sljedećih 45 dana.

NY DFS JAVNOST predložio BITLICENSE regulatorni okvir za virtualnu valutu PODUZEĆA 

Okvir Uključuje zaštitu potrošača, borbu protiv pranja novca i cyber sigurnosti Pravila za virtualnu valutu tvrtke

Prijedloga propisa podnosi za obavijest od 45 dana, a Komentar razdoblje za prikupljanje povratnih informacija Public 

Benjamin M. Lawsky, načelnik financijskih usluga, danas je objavila da je u New York State Department of financijskih usluga (DFS) je izdala za javni komentar predloženi „BitLicense” regulatorni okvir za New York virtualni valute poduzeća. Predloženi regulatorni okvir - koji je proizvod gotovo jednogodišnjeg DFS upit, uključujući i javne rasprave koje je Odjel održane u siječnju 2014. Godine - sadrži zaštitu potrošača, anti-novca usklađenost pranje i sigurnosnih pravila cyber prilagođene za virtualne valute tvrtki.

Načelnik Lawsky je rekao: „Mi smo tražili da se štrajk odgovarajuća ravnoteža koja pomaže u zaštiti potrošača i iskorijeniti ilegalne aktivnosti - bez miješanja koristan inovacija. Uspostavljanju zajedničkih pravila smislu putu je od vitalnog značaja za dugoročnu budućnost virtualne valute industrije, kao i sigurnost i zdravlje imovine klijenata.”

U skladu sa Zakonom o New York State upravnom postupku (Sapa), predložene DFS pravila za virtualne valute tvrtki bit će objavljeni u New York državi registar je 23. Srpnja 2014 izdanje, koje počinje 45 dana javnog komentar razdoblje. Nakon tog javnog komentar razdoblju, pravila su podložna dodatnim pregled i reviziju na temelju tog javnog povratne informacije prije nego ih DFS finalizira.

Osim toga, DFS je danas odmah objavljivanje kopiju propisima o web Reddit. Ranije ove godine, Načelnik Lawsky bila domaćin „me ništa pitati” forum na Reddit o radu DFS”na virtualnom regulacije valute, koja generira više od 1.200 javnih komentare. Linkovi na predloženim pravilima također se tweeted iz DFS Twitter ručke (@NYDFS) i Twitter ručkom nadzornik Lawsky-a (@BenLawsky).

Načelnik Lawsky rekao: „Svjesni smo da - kao prva država koja je iznijela posebno prilagođena pravila za virtualne valute tvrtke - nastavak javne povratne informacije će biti važan dio finalizira ovo regulatorni okvir. Radujemo se pažljivo i promišljeno preispitivanja javnih komentara o našem prijedlogu.”

Novi DFS BitLicenses će biti potrebna za tvrtke koje se bave sljedećim virtualne valute poduzeća:

 • Primanje ili prijenos virtualne valute u korist potrošača;
 • Osiguranje, čuvanje ili održavanje nadzora ili kontrole nad takvim virtualne valute na ime kupaca;
 • Izvođenje maloprodajne usluge pretvorbe, uključujući konverziju odnosno razmjene Fiat valuta ili druge vrijednosti u virtualnu valutu, prenamjenu ili zamjenu virtualne valute u Fiat valuta ili druge vrijednosti, ili pretvorbu ili zamjenu jednog oblika virtualne valute u drugi oblik virtualnog Valuta;
 • Kupnja i prodaja virtualne valute kao poslovni kupca (za razliku od osobnu upotrebu); ili
 • Kontroliranje, davanjem ili izdavanje virtualne valute. (Napomena: Ovo se ne odnosi na virtualne valute rudara.)

Dozvola nije potrebna za trgovce ili potrošače koji koriste virtualne valute isključivo za kupnju ili prodaju robe ili usluga; ili one tvrtke Chartered prema Zakonu New York bankarstvo za obavljanje mjenjačkih usluga i odobren od strane DFS da se uključe u Virtual Valuta djelatnosti.

Ključni zahtjevi za tvrtke koje imaju BitLicenses uključuju:

 • Čuvanje potrošača imovine. Svako društvo mora držati virtualne valute iste vrste i količine kao i bilo koji Virtual Valuta duguje ili dužan trećoj strani. Tvrtke također je zabranjeno prodavati, prijenos, ustupanje, kreditiranje, obećavajući, ili na drugi način zaduži imovinu, uključujući i virtualnu valutu, ona pohranjuje u ime druge osobe. Svaki licence mora održavati račun vezu ili povjerenja u SAD dolarima za dobrobit svojih klijenata u takvom obliku i iznosu kako je prihvatljivo da DFS za zaštitu licence kupaca.
 • Virtualne valute računa. Po završetku transakcije, svaka tvrtka će osigurati kupcu potvrdu koja sadrži sljedeće podatke: (1) naziv i kontakt podatke tvrtke, uključujući telefonski broj koji odredi licence odgovoriti na pitanja i registrirati pritužbe; (2) tip, vrijednost, datum i točno vrijeme transakcije; (3) naknada napunjena; (4) tečaj, ako je potrebno; (5) izvješće o odgovornosti dozvole za ne-isporuku ili odgođeno isporuke; (6) Izjava o politici povrat licencije.
 • Politike potrošača pritužbe. Svaka tvrtka mora uspostaviti i održavati pisana pravila i postupke za rješavanje pritužbi potrošača na fer i pravodobno. Tvrtka također mora osigurati obavijest za potrošače, na jasan i uočljiv način da potrošači mogu donijeti pritužbe DFS pažnju na daljnji pregled i istraživanje.
 • Potrošačka Objave. Tvrtke moraju osigurati jasne i sažete objave potrošačima o potencijalnim rizicima koji su povezani s virtualnim valutama, uključujući i činjenicu da: transakcije u virtualne valute su u pravilu nepovratno i, sukladno tome, gubici zbog lažnih ili slučajnih transakcija možda neće moći vratiti; volatilnost cijena virtualne valute u odnosu na Fiat valuta može dovesti do značajnog gubitka ili porezne obveze u kratkom vremenskom razdoblju; postoji povećan rizik od gubitka virtualne valute zbog cyber napada; virtualna valuta nije zakonsko sredstvo plaćanja, nije potpomognuti od strane vlade, a računi i vrijednost bilance ne podliježu FDIC ili SIPC zaštite; između ostalih.
 • Protiv pranja novca sukladnosti. Kao dio svoje anti-novca sukladnosti pranja program, svaka tvrtka mora održavati sljedeće podatke za sve transakcije koje uključuju plaćanja, primitak, razmjena ili pretvorbe, kupnja, prodaja, prijenos ili prijenos virtualne valute: (1) identitet i fizički adrese stranaka uključenih; (2) količinu ili vrijednost transakcije, uključujući ono što apoena kupljen, prodan ili prenesena i načinu plaćanja; (3) datum transakcije je pokrenut i dovršen, i (4) opis transakcije.

O Provjera Accountholders. Poduzeća moraju, u najmanju ruku, prilikom otvaranja računa za klijente, provjerite svoj identitet, u mjeri u kojoj razumno i moguće, voditi evidenciju o podacima koji se koristi kako bi potvrdili takve identitet, uključujući ime, fizičku adresu i druge identifikacijske podatke i provjerite kupce protiv a posebno označenih nacija ( „SDNs”) popis održavani Ured američkog Ministarstva vanjske kontrole imovinom ( „OFAC”). Poboljšana dubinska analiza može se zahtijevati na temelju dodatnih čimbenika, kao što su za visoko rizičnih klijenata, velike račune ili račune na kojima je podnio sumnjivoj aktivnosti. Poduzeća su također podliježu poboljšane zbog zahtjeva diligence za račune koje uključuju inozemne subjekte i zabranu računima kod stranih ljuske entiteta.

O Izvještavanje sumnje o postojanju prijevare i nezakonitog Activity.Each licence mora pratiti za transakcije koje bi označila pranja novca, utaje poreza ili druge nezakonite ili kriminalne aktivnosti i obavijestiti Odjel, na način propisan nadzornik, odmah nakon otkrivanja takve transakcije, Kada licence je uključen u transakcije ili niza transakcija za prijam, razmjenu ili pretvorbe, kupnja, prodaja, prijenos ili prijenos virtualne valute, u ukupnom iznosu većem od SAD-dolarske vrijednosti 10.000 $ u jednom danu, po jedan osoba je licence dužan je također izvijestiti Odjel, na način propisan nadzornik, u roku od 24 sata. U ispunjavanju svojih zahtjeva za izvješćivanjem licence moraju koristiti odobreni metodologiju prilikom izračuna vrijednosti virtualne valute u Fiat valuta.

 • Cyber ​​Security programa: Svaki licence mora održavati računalnu sigurnost program osmišljen za obavljanje set osnovnih funkcija, uključujući: identifikacije unutarnjih i vanjskih cyber rizika; zaštiti sustava od neovlaštenog pristupa ili zlonamjernih radnji; otkrivanje sustava upada i povrede podataka; i reagiranje i oporavak od bilo kojeg poremećaja, narušavanja ili neovlaštenog korištenja sustava. Među ostalim zaštitnim mjerama, svaka tvrtka će također provoditi testiranje penetracije svojih elektroničkih sustava, najmanje jednom godišnje, i procjenu ranjivosti tih sustava, barem kvartalno.
 • Glavni informacijske sigurnosti časnik. Svaki licence će odrediti kvalificiranog zaposlenika da služi kao licence glasnogovornika osiguranja ( „CISO”) koja je odgovorna za nadzor i provedbu cyber sigurnost plan Vlasnik licence i provedbe svojih cyber sigurnosnu politiku.
 • Nezavisni DFS Ispiti: Ispitivanja licence će se provoditi uvijek kada smatra potrebnim ravnatelj - ali ne manje od jednom u dvije kalendarske godine - odrediti licence financijsko stanje, sigurnost i zdravlje, politike upravljanja i usklađenosti sa zakonima i propisima.
 • Knjige i zapisi: licencama dužan čuvati određene knjige i evidencije, uključujući i informacije o transakciji, bankovnih izvoda, evidencija ili minuta od uprave ili upravnog tijela, evidencije pokazuju usklađenost s važećim zakonima, uključujući identifikaciju klijenta dokumente i dokumentaciju u vezi s istragama pritužbe potrošača.
 • Izvješća i financijska Objave, reviziju. Svako društvo mora podnijeti DFS tromjesečnih financijskih izvještaja u roku od 45 dana nakon završetka fiskalne tromjesečju licence. Svaka tvrtka mora dostaviti revidirane godišnje financijske izvještaje, pripremljene u skladu s opće prihvaćenim računovodstvenim načelima, zajedno s mišljenjem neovisnog ovjereni javni računovođa i procjenu od strane te računovođa računovodstvenih procedura i internih kontrola tvrtke u roku od 120 dana od dana njegovog kraj fiskalne godine.
 • Kapitalni zahtjevi: Neophodni kapitalni zahtjevi će biti određena DFS na temelju različitih čimbenika, uključujući i sastav ukupne imovine i obveza licence, da li licence već licencirani ili regulirano DFS, u iznosu od poluge koju koristi tvrtka, pozicija likvidnosti tvrtke, a do koje mjere je osiguran dodatna financijska zaštita za kupce.
 • Usklađenost. Svaki licence će odrediti kvalificiranu osobu ili osobe odgovorne za koordinaciju i praćenje usklađenosti s NYDFS”BitLicense regulatornog okvira i svim drugim važećim saveznim i državnim zakonima, pravilima i propisima.
 • Business Continuity i Disaster Recovery. Svaki licence mora uspostaviti i održavati pismeni kontinuiteta poslovanja i oporavak plana razumno dizajniran kako bi se osigurala dostupnost i funkcionalnost licence uslugama u slučaju nužde ili drugog prekida Vlasnik licence normalnih poslovnih aktivnosti.
 • Obavijest o hitnim i poteškoća. Svako društvo mora bez odgode obavijestiti DFS u nuždi ili drugog prekida njegovih operacija koje mogu utjecati na njenu sposobnost da ispuni regulatorne obveze ili koje mogu imati značajan negativan utjecaj na licencije, njegovih ugovornih strana, ili na tržištu.
 • Prijelazno razdoblje. Prijave za licencu će biti prihvaćen počevši od datuma predložene odredbe stupiti na snagu. Oni su već sudjelovali u virtualnom valute djelatnosti imat će 45 dana prijelazno razdoblje za podnošenje zahtjeva za dozvolu od datuma propisi stupaju na snagu. Nadzornik će izdati ili odbiti dozvolu u roku od 90 dana od potpunog podnošenja zahtjeva.

S ovom nacrtu prijedloga, New York odjel postaje prva državna tijela predložiti potpune Bitcoin vezane smjernice, koje će vjerojatno potaknuti promjene u drugim državama.

Prema Timu Byuna, glavni usklađenost na glavni plaćanje procesora BitPay, predloženi okvir odražava „snažnu razumijevanje Bitcoin ekosustava, uključujući i vrijedne usluge potrošačima koji će imati koristi od nastajanju, efikasan i jeftiniji platni promet” entiteta.

Slika Značajka: Coindesk

Povezane vijesti


Post ICO

Usluga mobilnog plaćanja CEO CEO Lemon Network želi uključiti Bitcoin na platformu

Post ICO

Coinbase Hacking Tale

Post ICO

Pitanje na regulatorni status baze podataka

Post ICO

Kraj ukupne anonimnosti na Mt. Gox može biti dobra stvar za Bitcoin

Post ICO

Coin-Swap ide izvan mreže zbog tehničkih problema

Post ICO

Još jedan kripto radio stanice usjeva

Post ICO

BitPay dodaje 150 valuta i novih jezika na svoj Bitcoin naplata

Post ICO

Bitcoinova skakačica se iskorištava svim vrstama usluga

Post ICO

GAW je podnio tužbu za gotovo 350.000 dolara u Saveznom sudu

Post ICO

Google Ventures ulaže u OpenCoin

Post ICO

Je li alpaca maskota Bitcoina?

Post ICO

Australci vole Bitcoin Bill Pay