Norveška i Švedska čekaju europsku smjernicu za plaćanje Bitcoina | Croatian.lamareschale.org

Norveška i Švedska čekaju europsku smjernicu za plaćanje Bitcoina

Norveška i Švedska čekaju europsku smjernicu za plaćanje Bitcoina

Sa Bitcoin popularnost raste u sjevernoj Europi, zemlje poput Norveške i Švedske pokušavaju naći odgovor za pravna pitanja oko cryptocurrency, od kojih glavni „porez ili ne porez?”. Norveški porezna uprava nedavno je odlučila totax Bitcoin bogatstva i dodati porez na dodanu vrijednost (PDV) na Bitcoin trgovanja.

Međutim, prema CryptoCoin News, ova odluka je u tijeku revizija u različitim sudovima, a također se analizirani financijski nadzorno tijelo Norveške, koji trenutno čeka zajednički smjernica iz Europske Unionabout digitalne valute.

„Elektronički novac ima puno sličnosti s redovnim novca, čak i ako se ne može definirati kao valutu po zakonu”, stoji u priopćenju koje je izdala financijsko vlasti u zemlji, koju je prenio norveški articleabout oporezivanje Bitcoin, dodajući da vlasti osvojio” t samo sjediti mirno i gledati.

U članku se objašnjava da je „sada [vlasti] su odlučili da ćete morati platiti porez za svaki profit koji bi mogli završiti s s Bitcoin”. A odnosi se postotak mogao biti oko 28 posto, vrijednost koja će uništiti glavne prednosti cryptocurrency-a.

S pozitivne strane, to znači da ako je Porezna uprava ima svoj put, a vi izgubiti novac na Bitcoin, imate pravo na odbitak poreza od 28 posto. Oba dobici i gubici treba izračunati od trenutka kada kupiti ili prodati valutu.

No, nije samo Norveška bavi svim ovim kripto-drame. Švedska je u središtu pozornosti za vrijeme i nacionalna vlada drži u borbi za oporezivanje digitalni novac. U posljednjih nekoliko tjedana, zemlja je otkrio da želi nametnuti PDV na Bitcoin trgovanja.

Vijest je objavljena nakon što je švedski poduzetnik koji želi uspostaviti Bitcoin razmjenu zatražio informacije od vlasti o ovom pitanju. Nisu zadovoljni potvrdan odgovor u vezi poreza, sada se bori ovu odluku, tvrdeći da ako Švedska omogućuje PDV na poslovima trgovanja, Bitcoin će postati beskoristan.

Prema švedske vlade, nema PDV-a na trgovini pravnih valuta. Problem je da vlasti ne vide Bitcoin kao zakonsko sredstvo plaćanja, tako pada u poreznu kategoriju. Međutim, to pitanje sada je na raspravi u švedskom poreza sudu koji je proslijeđen spor na švedskom financijske nadzornog tijela.

„Budući da Bitcoin se koristi kao plaćanje kod mnogih međunarodnih i švedskih tvrtki mora biti kvalificirano kao valute”, tijelo koje je nedavno tvrdio, dokazujući poduzetnik pravo. Ipak, zemlje porezna uprava osporava odluku te je uzeo predmet Vrhovnom upravnom sudu, a također čeka na mišljenje koje Sud pravde Europske unije.

Povezane vijesti


Post ICO

Adam B. Levine: teško je pridržavati se pravila koja su u svakom trenutku podložna promjenama

Post ICO

Cryptsy laži o slijedom svih državnih zakona

Post ICO

CoinJar ima novu Bitcoinovu aplikaciju za Apple uređaje

Post ICO

Razmjena OKCoina optužila se za lažiranje podataka, dok Huobi zaobilazi kinesku zabranu

Post ICO

Upoznajte Yifu Guo, mandat iza rudara Avalon Bitcoina

Post ICO

Mt. Gox: uzimamo jedan za Bitcoinov tim

Post ICO

Njemačka Fidor banka udružila se s Bitcoin.de-om kako bi ponudila instant Bitcoin transakcije

Post ICO

Jeremias Kangas: decentralizirane razmjene mogu bitcoin širiti mnogo brže

Post ICO

Kanadski startup Wagepoint uključuje Bitcoin u svom online softveru za plaće

Post ICO

Njujorška burza pokreće Bitcoin indeks NYXBT

Post ICO

Marco Santori: Bitcoin nije nereguliran

Post ICO

Alat za povećanje profitabilnosti vašeg Bitcoina