Norveška klasificira Bitcoin kao sredstvo i objavljuje porez na kriptovalu | Croatian.lamareschale.org

Norveška klasificira Bitcoin kao sredstvo i objavljuje porez na kriptovalu

Norveška klasificira Bitcoin kao sredstvo i objavljuje porez na kriptovalu

Najbogatiji nacija skandinavske regije je studirao cryptocurrency i konačno otkrio svoje mišljenje o Bitcoin: to nije pravi novac. Vlada Norveške, rekao je virtualna novčić ne kvalificira kao zakonsko sredstvo plaćanja.

Prema Hans Christian holte, generalni direktor poreza u Norveškoj, citirani Bloomberg „Bitcoins ne spadaju u uobičajene definicije novca ili valute. Mi smo učinili neke procjene o tome što je pravo i zdrav način kako to srediti u porezni sustav”.

Međutim, Norveška neće dopustiti Bitcoin jurcati divljini bez klasifikacije: Najpoznatiji svjetski cryptocurrency danas se smatra imovina u zemlji, podvrgnut poreza na kapitalnu dobit, isto 25 posto prodaje dužnost koja se odnosi na poslovne subjekte. Dobit od Bitcoin će pasti pod poreza na bogatstvo i gubici mogu se odbiti.

Nakon Kine, Francuske, Hrvatske i Švicarske, skandinavski narod je samo najnoviji jedan objaviti mišljenje o Bitcoin klasifikaciji ovaj tjedan. Kao moć i donošenje ovog digitalnog kovanice raste, sve više zemalja se očekuje da objaviti nekakvu regulaciju.

Iako su porezne vlasti u Norveškoj izgledaju zadovoljni s ovog rješenja, neki stručnjaci ne slažu s klasifikacijom. Pavao Ehling, profesor financijske ekonomije na BI norveškog Business School, claimsthe sadašnju definiciju novca u Norveškoj je preuska, pogotovo kada smo suočeni s takvim inovacijama:

Valuta je bilo dogovoreno putem razmjene roba i usluga, tako da bi mogao imati neke kamenčiće, kao što se upotrebljava u povijesti, a ako je prihvaćena od strane dovoljno velike populacije, onda je to dovoljno. Ovih dana mi mislimo da je mnogo veća skupina ljudi spremni za razmjenu roba ili usluga za ovu valutu.

Ipak, Hans Christian Holte najavio da planira raditi s drugim zemljama kako bi dodatno definirati pravni aspekti Bitcoin. U međuvremenu, Norvežani će sigurno nastaviti koristiti cryptocurrency i jačanje njegovo usvajanje diljem zemlje.

Europski upozorenje
 

Nakon francuskog trend, Europska bankarstvo Authority (EBA) pokrenula opću warningtalking o rizicima korištenja neregulirana virtualni novac koji se može manipulirati od strane hakera.

„Kada koristite virtualne valute za komercijalne transakcije, potrošači nisu zaštićeni ikakvih prava na povrat prema pravu EU”, kaže upozorenja objavljena na internetskoj stranici tijela nadležnog za.

„Sadrže potrošači nje‘digitalnog novčanika’virtualne valute pohranjene na računala, prijenosna računala ili pametnih telefona koji nisu otporni na hakera. Poznati su slučajevi potrošača gube značajne količine virtualne valute, s malo izgleda za što ga je vratio. Isto tako, kada se koristi virtualne valute za komercijalne transakcije, potrošači nisu zaštićeni ikakvih prava na povrat prema pravu EU”, dokument dodaje.

Povezane vijesti


Post ICO

Lokalni političar prvi je u Irskoj koji prihvaća donacije Bitcoina

Post ICO

Bitcoin Pizza Day Celebration za Bernard & Millie Duker Dječja bolnica

Post ICO

Premiere GreenBits na Androidu s podrškom za hardver i Multisig

Post ICO

Kanada ima marketinšku skupinu koja radi u korist Bitcoina i novog restorana koji prihvaća kriptovalu

Post ICO

Jeff Garzik želi zaštititi Bitcoin i njegovu mrežu u svemiru

Post ICO

Bitcoin osvaja Djevicu Galactic: platiti putovanje u prostor s kriptoznom vrijednošću

Post ICO

Nova Bitcoin Ponzi shema? Exchange MyCoin nestaje zajedno sa 387 milijuna dolara

Post ICO

Banka Francuske upozorava bitcoinere i trgovce o rizicima kriptosurvane

Post ICO

Krediti Bitcoina na kredite Fiat

Post ICO

Bitcoinovi bankomatovi koje su proizveli Robocoin i PayMaq pogodili su Južnu Koreju i Španjolsku

Post ICO

Gaming tvrtka Big Fish udružuje s Coinbaseom da prihvati Bitcoin

Post ICO

Bitcoin osvaja psihološku prekretnicu od 1000 dolara: je li kriptekunvalencija na Mjesecu?