Reserve Bank of India upozorava korisnike protiv opasnosti Bitcoin trgovanja | Croatian.lamareschale.org

Reserve Bank of India upozorava korisnike protiv opasnosti Bitcoin trgovanja

Reserve Bank of India upozorava korisnike protiv opasnosti Bitcoin trgovanja

Indija, jedna od zemalja koja bi mogla postati glavni cryptocurrency čvorište u bliskoj budućnosti, otkrila je svoj službeni stav o virtualnim novcem. Reserve Bank of India je nedavno upozorio javnost protiv uporabe digitalne currenciessuch kao Bitcoin, ističući opasnosti kao što su izloženost potencijalnim financijskim, pravnim i sigurnosnim rizicima.

Unatoč lošem internet pokrivenost i kvaliteta - ali i neki sumnjom pokazuju indijskog naroda -, usvajanje Bitcoin je širi diljem zemlje. Uzimajući ovu činjenicu u obzir, ustanova je bila „razmatranju problema vezanih uz korištenje virtualne valute”, navodi se pravni okvir zemlje i odlučio objaviti izjavu o tom pitanju, Hindu izvješća.

Financijski tijelo navodi da se bave Bitcoin povlači za sobom određene rizike osim opće financijske volatilnosti. U priopćenju se također govori o gubitaka uzrokovanih hack i problem anonimnosti.

Dakle, „stvaranje, trgovanje ili korištenje virtualne valute, uključujući Bitcoins nisu ovlaštene od strane bilo središnje banke ili monetarne vlasti. Kao takav, ne postoji uspostavljen okvir za pribjegavanje probleme kupaca”, Reserve Bank of India, rekao je, dodajući da je " također je izvijestio da Bitcoins se trguje na razmjenu platforme, čiji pravni status je nejasan. Dakle, trgovci virtualne valute su izloženi pravni i financijskih rizika”.

Bitcoin popularnost je usmjeren prema razvoju množenja indijskih trgovačkih platformi i razmjene: najnovija je Unocoin, platforma pokrenula Coinmonk pothvatima koji omogućava korisnicima da kupuju i prodaju cryptocurrency. Međutim, središnja banka podsjeća da ove tvrtke ne posjeduju regulatorno odobrenje.

„Bilo je nekoliko medijskih izvješća o korištenju Bitcoins za nezakonitih i nezakonitih aktivnosti. Nepostojanje informacija o ugovornim stranama mogao podvrgnuti korisnika na nenamjerne povrede protiv pranja novca”, autoritetom upozorio.

Satvik V., osnivač CoinMonk Ventures, kaže: „dobro je da Reserve Bank of India pomaknuo se od ne govoreći ništa za upozorenje ljudima rizika koji su uključeni. Da, trgovanje platforme u Indiji nemaju odobrenje, jer ne postoji propis na prvom mjestu. Vjerujemo da je to savjetodavno obavijest mogu dovesti do nekog propisa”.

Povezane vijesti


Post ICO

260 Airlines sada prihvaća Bitcoin zahvaljujući novom Bitnetovom partnerstvu

Post ICO

Bitcoin-friendly zaposlenici mogu biti plaćeni s cryptocurrency zahvaljujući BitPay novi API

Post ICO

Kako izgraditi bolji i sigurniji wallet Bitcoina

Post ICO

Nijemci drugi Bitcoin Boulevard rođeni su u Hannoveru

Post ICO

U tijeku su Federalne istrage Cryptsy

Post ICO

Bitcoin dobiva važan pečat odobrenja: cijena kriptoznutosti sada je na Bloombergu

Post ICO

KnCMiner u roku od 24 sata prodaje 8 milijuna dolara rudarske opreme

Post ICO

Kraj ukupne anonimnosti na Mt. Gox može biti dobra stvar za Bitcoin

Post ICO

Dogecoin Facebook administrator ide u zatvor

Post ICO

Coinapult kompromisa vremenske linije

Post ICO

Bitcoin developer Gavin Andresen sumnja da većina oblaka rudarskih operacija su Ponzi sheme

Post ICO

Bitcoin Foundation Komentirajte na New Yorku Odjel za financijske usluge BitLicense kašnjenje