Santander istražuje Bitcoinovu blokadu kako bi uštedio 20 milijardi dolara godišnje | Croatian.lamareschale.org

Santander istražuje Bitcoinovu blokadu kako bi uštedio 20 milijardi dolara godišnje

Santander istražuje Bitcoinovu blokadu kako bi uštedio 20 milijardi dolara godišnje

Ujedinjeno Kraljevstvo-based banka, u vlasništvu španjolske Santander Group, je u potrazi za modernizaciju sustava i blockchain čini se da je pravo rješenje. Bitcoin je decentralizirana online javna knjiga može voditi javnu evidenciju transakcija zahvaljujući distribuiranih mreža, što znači da su transakcije brže, jeftinije i transparentnije.

Prema Mariano Belinky, voditelj Santander InnoVentures, „mi interno su identificirali 20 do 25 slučajeva na mjestima gdje se može primijeniti ovu tehnologiju.” Belinky je priznala blockchain tehnologija može riješiti niz izazova trenutno suočavaju banke, on rekao Poslovni Insiderat MoneyConf u Belfastu.

Ako Santander, svjetski deseti najveći banka, zapravo usvojen cryptocurrency core tehnologiju, ustanova može se gleda na štednju od oko 20 milijardi $ godišnje na troškove infrastrukture. Zaključeno je otkriveno od strane reportreleased ranije ovog mjeseca Santander i drugih institucija.

„U prednosti i slabosti i banaka i fintechs znači da su i često će biti bolje suradnjom, a ne natječu. Novi digitalni tvrtke moraju ili brzo rasti ili umrijeti. Banke mogu ponuditi fintechs neposrednu razmjera i kritičnu masu kroz pristup potražnje.”

Fintech 2.0 papira: Ponovno pokretanje financijske usluge

„Za nas je prvi očito prostor istražiti sve to u je plaćanja, osobito međunarodnih plaćanja. Kasnije mislimo pametne ugovori imaju potencijal transformirati mnoge druge stvari koje radimo”, rekao je Julio M. Fauri, globalni voditelj R & D inovacija u Santander i koordinator banke kripto 2.0 tima, skupina stručnjaka koja se trenutno istražuju blockchain.

„Još uvijek nismo napravili ništa službeno, nismo najavili ništa javno, ali imamo interni tim radi na tome. Mi smo učinili neki dokaz koncepta”.

Santander vidi tehnologiju kao razoran. „Vrlo smo uzbuđeni zbog distribuiranih knjigama i blockchain technology.They stvarno imaju potencijal poremetiti mnoge od osnovnih procesa smo u podlozi naših transakcijske proizvode”, dodao je Mariano Belinky.

Glava Santander InnoVentures, bankarskog diva fintech investicijskog fonda, objašnjava: „Ono što vidimo kao uporabne temelj slučaju, što je međunarodna plaćanja, mi zapravo ne trebaju koaliciju od 50 banaka kako bi se rad Imamo deset glavnih. Geografije. Samo nas povezuju naše deset glavnih geografije omogućit će 100 milijuna kupaca kako bi instant plaćanja u cijelom svijetu. Ako partner s dva ili tri banke su slični nama imamo prilično mnogo globalnu pokrivenost.”

Ipak, fauna vjeruje da blockchain će biti samo hit u bankarstvu „ako su mnoge banke sudjeluju i surađuju. Radi se i eksperimentiranje s nekoliko banaka.” Belinky uspoređuje usvajanje blockchain izumu telefona: „To je kao da prvi telefon - nema smisla ako ne možete nazvati bilo koga.” Međutim, obje stručnjaci priznaju to će biti dugotrajan proces.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin i druge digitalne valute

Post ICO

Prvi francuski Bitcoin hackathon se događa ovaj vikend u La Maison du Bitcoin

Post ICO

Bitcoin je novo zlato: zašto Bitcoin će postati sigurno utočište valute

Post ICO

Bitcoin platforma CoinJar osigurava prvo veliko ulaganje u Australiju

Post ICO

Je li alpaca maskota Bitcoina?

Post ICO

Reserve Bank of India upozorava korisnike protiv opasnosti Bitcoin trgovanja

Post ICO

Bivši dužnosnik Obame: Bitcoin mogao je promijeniti upravljanje

Post ICO

Britanske banke prisiljavaju pružatelje bankovnih rješenja da otuđuju projekt Isle of Mans Bitcoin

Post ICO

Kripto-prijevare u porastu: Bitcoineri su prevareni krivotvorenim web stranicama Bitcoin zaklade

Post ICO

Bitcoin Rudarstvo Rigs

Post ICO

Norveška i Švedska čekaju europsku smjernicu za plaćanje Bitcoina

Post ICO

Kanadski startup Wagepoint uključuje Bitcoin u svom online softveru za plaće