Srpski Bitcoin zajednica prihvaća upozorenje protiv BTC-a i traži regulaciju | Croatian.lamareschale.org

Srpski Bitcoin zajednica prihvaća upozorenje protiv BTC-a i traži regulaciju

Srpski Bitcoin zajednica prihvaća upozorenje protiv BTC-a i traži regulaciju

Nakon što je Narodna banka Srbije (NBS) izdala je svoj prvi anti-Bitcoin izjavu prošlog tjedna, Bitcoin zajednica u zemlji nije trebalo dugo da odgovori. I ne izgleda razočaran reakcijom na tijela da cryptocurrency.

Prema banci, srpski zakoni kažu Bitcoin nije zakonsko sredstvo plaćanja. On također tvrdi da su banke, pa čak i licencirani razmjene trgovci ne može trgovati, kupovati ili prodavati BTC, naglašavajući da su korisnici uzimajući veliki rizik kada se bave digitalnom novca.

Iako je u svijetu ekosustav vidjeti odluku kao prepreka na srpskim Bitcoiners, lokalna zajednica je zapravo drago kada je u pitanju službenog priznanja banke digitalne valute. Pogotovo kada je u odnosu na ruski stav, zemlje koja je već pokazala da neće podržati digitalni novac na bilo koji način.

Govoreći o srpskom položaj u odnosu cryptocurrency Aleksandar Matanović kaže da je „više moderan i otvoren pristup bi bio ogroman iznenađenje, imajući u vidu da je Srbija vrlo sporo s donose inovacije, posebno u području financija”. Srpska je stanovnik, citirao Coindesk, osnivač digitalnog valuta i Bitcoin ATM operatora Bitcoin 365.

Ipak, lokalna Bitcoin zajednica se nada da će novo Ministarstvo Srbije financija Dušan Vujović, može se poticati kako bi saznali više o Bitcoin. To je najmanje Matanović plan. Prema poduzetnika, to će biti u središtu novog zagovaranja grupe koji će uskoro biti stvorena.

Skupina entuzijasta Bitcoin su u procesu uspostave udruge Bitcoin ovdje. Mi ćemo dati sve od sebe za promicanje Bitcoin, podići svijest i educirati ljude o ga koristite. Jedan od ciljeva bio bi pokušati razgovarati s Ministarstvom financija u pokušaju da reguliraju Bitcoin, tako da tvrtke mogu početi koristiti.

U međuvremenu, ruski Bitcoiners imaju loše vrijeme zbog vladinih najnovijim akcijama u zemlji protiv cryptocurrency. Prije nekoliko mjeseci, Europske nacije Ministarstvo financija objavila nacrt zakona koji bi mogao definirati ideju „novca surogat”. Ako bude odobren, zakon će zabraniti sve vrste valuethat spadaju u ovu kategoriju, koja treba uključiti Bitcoin i sve ostale cryptocurrencies.

To je glavni razlog zašto je ruski Bitcoin poduzeća se potiču da se presele svoje poslovanje u druge teritorije. Coindesk quotesa lokalni odvjetnik koji upozorava lokalne Bitcoiners o zastrašujuće mogućnosti: „usvajanje zakona u [njegova trenutna] tekst doslovno će značiti da Bitcoin je ilegalno u Rusiji, a jedan teško može pomoći Bitcoin posao nakon ovog koraka”.

Povezane vijesti


Post ICO

HashFast Technologies i CIARA okupljaju se za proizvodnju Bitcoin rudarskih postrojenja

Post ICO

Moć crowdfundinga i ljubavi koju je gorio Bitcoin

Post ICO

Kraken je službeno otvoren i trgovanje s Euro, Bitcoins i Litecoins (za sada)

Post ICO

Bitcoin osvaja Djevicu Galactic: platiti putovanje u prostor s kriptoznom vrijednošću

Post ICO

BitGive je sada prvi IRS porezno oslobođen Bitcoin ljubavi

Post ICO

Rast rudarskih bazena uznemiruje Bitcoinovu zajednicu zbog straha od 51% napada

Post ICO

Napad će Bitcoinove razmjene učiniti otpornijim, kaže Antonopoulos

Post ICO

Bank of Thailand smatra Bitcoin ilegalnim: trgovanje je sada suspendiran u zemlji

Post ICO

HashPrime muljaža čini mnogo pitanja Blockchain.info integriteta

Post ICO

Bitcoinovi bankomatovi koje su proizveli Robocoin i PayMaq pogodili su Južnu Koreju i Španjolsku

Post ICO

Jason Williams: Bitcoin udruga Australije želi da Bitcoin postane glavni izvor kao i dolara

Post ICO

Defcon Hacking Conference: Casascijevi fizički Bitcoini napuknuti