Western Union koristi DMCA za uklanjanje oglasa koji promiče Bitcoin s Facebooka | Croatian.lamareschale.org

Western Union koristi DMCA za uklanjanje oglasa koji promiče Bitcoin s Facebooka

Western Union koristi DMCA za uklanjanje oglasa koji promiče Bitcoin s Facebooka

Trenutno Bitcoin zajednica bruji nakon Reddit korisniku Dave Aielloreported slika je objavljena uklonjena s Facebooka.

Aiello koji je stvorio „rame uz rame” slike i tagged Western Union na Facebook-u fb.com/BITCOINpage studenog 21. Potaknut sa sljedećom obavijesti na Facebooku 24. Studenog.

Slika stvorena pomoću bannera na lijevoj strani od Western Union je pošta, a zatim kasnije uklonjena nakon Western Union koristi DMCA tvrde da slika krši autorska prava Western Union.

Iako su mnogi u zajednici tvrdila da slika predstavlja poštenu upotrebu ili parodije realnost situacije je da Western Union može napraviti zahtjev protiv sliku pomoću funkcije DMCA izvješćivanja na Facebooku i teret onda se prebacuje na korisnika objavljivanjem pokazati oni ne krše autorska prava novinara.

Novac od požara posegnula za Western Union, koji nije želio komentirati situaciju i Facebook, koji je poslao predloženi odgovor u kojem se navodi:

Facebook je posvećen pomaganju ljudima i organizacijama u zaštiti njihovih prava intelektualnog vlasništva. Facebook Izjava o pravima i odgovornostima ne dopušta objavljivanje sadržaja koji krše prava intelektualnog vlasništva tuđe, uključujući autorska prava i zaštitni znak.

Kada primimo izvješće od nekoga koji tvrdi da je sadržaj na stranicama krši njihova autorska prava, možda ćemo morati odmah ukloniti taj sadržaj s Facebooka bez kontaktiranja poster prvi.

Ako ćemo ukloniti nečiji sadržaj zbog kršenja autorskih prava, oni će primiti upozorenje s Facebooka koji uključuje podatke o kontaktu osobe ili tvrtke koja je izvješće i / ili sadržaj izvješća. Ako oni vjeruju da sadržaj ne smije biti uklonjena, oni mogu praćenje s njima izravno pokušati riješiti problem.

U mnogim slučajevima ovaj proces je gotovo automatski i Facebook čini politiku da se ne izjasni o tim pitanjima bez daljnje istrage.

To, naravno, dovelo do povećane pažnje na Western Uniona iz Bitcoin zajednice putem nešto poznato kao Streisand efekt. Ime je dobio po američki zabavljač Barbre Streisand, čija 2003 pokušaj potisnuti fotografije prebivališta u Malibuu, u Kaliforniji slučajno generiran dalje publicitet od njega.

Umjesto da se slika jednostavno se vidi po Bitcoin stranici Facebook s nešto više od 24 tisuća voli slika sada se pojavljuje na nekoliko drugih mjesta s bezbroj Reddit niti stvorili, Vox pisanje punu storyand mnogo više ljudi branje gore priču.

„DMCA Prijateljski” Verzija

Također je dovelo do stvaranja „DMCA prijateljski” verziju slike koja se sada dijeliti na Twitter, Facebook i druge stranice. Ostale slike koje Western Union je objavio su sada predmet više promjena koje se šire preko zajednice poput požara.

Koje su vaše misli o cijeloj situaciji? Javite nam u komentarima.

Povezane vijesti


Post ICO

3,3454 trilijuna dolara je dobar dovoljan razlog za kupnju Bitcoina

Post ICO

Bitcoinov svemir - Koji ste lik Bitcoina

Post ICO

Novi australski fond, japanska banka protiv Bitcoina i kontroverzni izbori temelja

Post ICO

Dobrotvorne institucije: opći slučaj Bitcoinfobije

Post ICO

Bitcoineri razbijaju svoje iPhone nakon što Apple kaže ne Blockchainovoj aplikaciji

Post ICO

Bitcoinov civilni rat koji je nevidljiv: tko, što, zašto, kada i kako

Post ICO

Bitcoinova cijena pala je za 37,5% u samo četiri dana

Post ICO

Branson voli Bitcoin, Rusija ne toliko i više

Post ICO

Kineski novinar otkriva tajne ASICMinerovog rudarskog objekta

Post ICO

Kanada ima marketinšku skupinu koja radi u korist Bitcoina i novog restorana koji prihvaća kriptovalu

Post ICO

Velike Bitcoin tvrtke u Velikoj Britaniji vrište za regulaciju

Post ICO

Uloga Blockchaina u budućnosti