Zašto je pokušaj Rusije da blokira Bitcoinove web stranice je mnogo dublji problem | Croatian.lamareschale.org

Zašto je pokušaj Rusije da blokira Bitcoinove web stranice je mnogo dublji problem

Zašto je pokušaj Rusije da blokira Bitcoinove web stranice je mnogo dublji problem

Rusija nije zemlja poznata po svojoj gostoljubivosti i poštujući slobodu govora na internetu. Slično The Great Firewall of China, Rusija je stvorio organizaciju za praćenje svih internet aktivnosti i ograničiti pristup određenim platformama kada je to potrebno. Iako je svakako slučaj upotrebe takve internet čuvara, što je dobio iz ruku po drugi put u manje od godinu dana, kada je pristup Wikipediji ograničen na nekoliko sati u zemlji.

load...

Ruski pas čuvar provodi Wikipedia blokada od strane ISP-ova

Ne tako davno, ruski internet pas čuvar napravio medijske naslove još jednom pokušava skinuti blokadu na Wikipediji u cijelosti. Nije bilo detalji se nalaze na zašto je to blokada će se staviti na mjesto za početak, ali znamo da su ruski ISP naredio da blokira Wikipedia uopce do daljnjeg.

load...

Wikipedija je jedna od najpopularnijih internetskih platformi u postojanje danas, kao što je to, u stvari, slobodna enciklopedija pokriva samo o bilo kojoj temi možete zamisliti. S obzirom Rusije odbojnost prema slobodi govora - pogotovo na internetu - postoji više scenarija zašto internetu pas čuvar zemlje će naručiti Wikipedia blokade ISP-ovi.

[Tweet_box dizajn = "box_02"] Rusija se pozicionira kao zemlja koja želi ugušiti nikakvu financijsku inovaciju. [/ Tweet_box]

Prema izvješću CNET, ruski internet pas čuvar Roskomnadzor naišla na stranici Wikipedije daje upute o specifičnom obliku marihuane. Nakon Roskomnadzor kontaktirao osoblje Wikipedia i zatražio stranicu mijenjati - zahtjev pada na gluhe uši - donesena je odluka da prisili ISP blokira stranicu uopce.

load...

„Cenzura Wikipedia sadržaj u suprotnosti sa Wikimedia viziju: svijet u kojem svatko može slobodno pristupiti zbroj svih znanja”

Wikimedia Foundation

Wikipedija je trčanje po Wikimedia Foundation, neprofitna grupa je sastavljena od entuzijasta koji žele zadržati platformu netaknut pod svaku cijenu, bez obzira na zahtjevima vlasti mijenjati web stranice.

Nije nikakva tajna da Roskomnadzoris na divljanje u posljednje vrijeme, kao što je na ruskom Internet čuvara nedavno blokirala Reddit pristup za nekoliko hoursafter otkriva staru post o psihodeličnih gljiva. Ukupno, zabrana je trajala oko 24 sati, nakon Reddit administratori popustio i ograničen pristup pojedinom postu za sve ruske korisnika Interneta.

Glavni razlog zašto Roskomnadzor ima problema ograničavanje pristupa stranicama sebe je zbog pomanjkanja opreme za obradu zaštićena SSL-mjesta. Svaki pokušaj se blokirati jednu stranicu na SSL-zaštićene web stranice potreban specifičan hardver ISP-ovi. Budući da većina ruski ISP nemaju pristup ovom opremom, oni mogu blokirati samo cijelu domenu, trebali su odlučiti da ne ispunjavaju uvjete.

Ovaj put, zabrana na Wikipediji ruski ISP podignuta nedugo nakon pokretanja blokade. To nije prvi, niti će biti posljednji put da će Roskomnadzor čine mainstream medijima naslove, ipak. Prije nekoliko mjeseci, ruski internet pas čuvar naredio ISP blokira pregršt Bitcoin web stranice kao dobro.

Roskomnadzor snage blokada za Bitcoin web stranice

Na temu Bitcoin i financija, Rusija je vrlo jasna: jedini pravni valuta u zemlji je valuta izdaje vlada i središnjih banaka. Bilo koja druga valuta - virtualni, digitalni ili na drugi način - nije zakonsko sredstvo plaćanja u Rusiji. Dakle, Bitcoin, koji je digitalni, a ne izdaje središnje banke ili ruske vlade, je protuzakonito, kao dobro.
Kao rezultat toga, Roskomnadzor blokiran accessto šaku Bitcoin web ranije ove godine. Ova blokada je ne samo jednom web stranice domaćin u Rusiji ili na ruskom jeziku, kao Bitcoin.org i BTCSec.com su među crnom popisu web stranice kao dobro. U vrijeme blokade, mnogi ljudi su se bojali da će Bitcoin biti zabranjena u zemlji od tog trenutka nadalje, a vlasništvo nad virtualne valute će postati kazneno djelo.

Kako bi se ova stvar još gora, nitko od vlasnika web stranica je obavijestio Roskomnadzor prije, za vrijeme ili nakon pristupa svojoj domeni je ograničen. Nije trebalo dugo dok se ruski Bitcoin zajednica se može čuti njegov glas, te sve vrste potpora - uključujući pravni i savjetovanje - pod uvjetom da su pogođene vlasnike web stranica.

U svibnju ove godine, regionalni sud nalazi u Ekaterinburg poništio banon Bitcoin web prethodno instated strane Roskomnadzor. Dok je ova odluka bila je povod za opreznom slavlje među Bitcoin zajednice, nema jamstva zabrane bude učinkovito podiže u skorije vrijeme.

Bez obzira na tu sudsku odluku, stav ruske vlade prema Bitcoin nije mnogo promijenio u posljednjih nekoliko mjeseci. Bitcoin će uvijek biti okrenut uzbrdo bitku u zemljama poput Rusije, gdje uske vlade i kapitalne kontrole su važnije od bilo čega.

Rusija se puca u nogu

Ove su teške odluke koje donosi internet watchdog Roskomnadzor su jasan pokazatelj ruskih državnih dužnosnika ne žele ništa da ni izdaleka ometaju svoje dragocjeno mjehurić ekosustava. Zemlja bi mogla imati koristi od strahovito Bitcoin i temeljne blockchain tehnologije, ali transparentnost nije nešto vlada blaga.

Roskomnadzor je velika alat na papiru, ali to ostavlja puno da se željeni u praksi. Rusija se pozicionira kao zemlja koja želi ugušiti bilo kakve financijske inovacije čak i prije nego se može dobiti uporište među građanima. U dugoj vožnji, to će naštetiti Rusije ekosustav više od svega, a to je samo pitanje vremena kada će državni službenici došli do istog zaključka.

Slike ljubaznošću Shutterstock, Wikipedia

load...

Povezane vijesti


Post ICO

Dobrotvorne institucije: opći slučaj Bitcoinfobije

Post ICO

Bitcoin razmjene

Post ICO

Agora Commodities vam omogućuje kupnju paladija s Bitcoinom

Post ICO

Radio na lancu čini dobro na obećanju

Post ICO

Bitcoin platforma CoinJar osigurava prvo veliko ulaganje u Australiju

Post ICO

Upoznajte Bitbetex, novu Bitcoinovu web stranicu klađenja

Post ICO

Microsoftove globalne planove za BTC, Bitcoinovu cijenu ispod 300 dolara i više

Post ICO

Kalifornijsko prodajno mjesto prodaje svoj prvi Land Rover za Bitcoin

Post ICO

Premiere GreenBits na Androidu s podrškom za hardver i Multisig

Post ICO

Bitcoin exchange Kraken prelazi kanadsku granicu

Post ICO

Novi bankomatima u Koreji i Kini, BTC-e je napao i Mt. Goxova promjena planova

Post ICO

Projekt virtualnog liječnika: kako Bitcoin pomaže u povećanju zdravstvene zaštite u ruralnoj Africi