Zašto se manje zemlje u razvoju pojavljuju kao vođe Bitcoina | Croatian.lamareschale.org

Zašto se manje zemlje u razvoju pojavljuju kao vođe Bitcoina

Zašto se manje zemlje u razvoju pojavljuju kao vođe Bitcoina

Gruzija, bivši pripadnik komunističkog Sovjetskog Saveza, je nastao kao jedan od najvažnijih zemalja u svijetu Bitcoin. Zemlja je dom za manje od četiri milijuna ljudi, a ima nomimal bruto domaći proizvod (BDP) od manje od 17 milijardi $.

Staviti da u perspektivi, tu je stanje u SAD-u također se naziva Gruzija. Ova jedna država, jedna od 50 koje čine zemlje, nalazi se više od 10 milijuna ljudi, a ima nominalnog BDP-a koji se približava 400 milijarde $.

[Tweet_box dizajn = "box_02"] Manje zemlje u razvoju mogle potencijalno izaći kao lidera u razvoju digitalne valute. [/ Tweet_box]

Tako da država Georgia je, prilično malo mjesto, i to rijetko čini međunarodne naslove. Maleni zemlja, međutim, polako pojavila kao vruće mjesto za poslovanje. Pogotovo kripto-poslovanje.

U „lakoći poslovanja” Svjetske banke ljestvici, sićušne bijele rase zemlja dolazi u na broju 14 iz gotovo 200 zemalja. Ako je rang su se stvorio „najvažnije Bitcoin” zemalja, Gruzija će gotovo sigurno napraviti top 10, a vrlo vjerojatno čak prvih pet. Za zemlju koja je dom za manje od četiri milijuna ljudi, što je prilično velika stvar.

Zemlje u razvoju mogu preuzeti vodstvo u Bitcoin rudarstvu

Pa zašto je Gruzija tako važna za Bitcoin? Rijetko naseljena zemlja je dom za neke od najvećih svjetskih Bitcoin rudarskih operacija. Naime, prošlog ljeta, BitFury - svjetski dan 'većina dobro financirana miniranje - objavila je da planira izgraditi 100 milijuna dolara podatkovni centar u zemlji.

Važno je, Gruzija je nastao kao jedan od glavnih čvorišta Bitcoin miningbecause sama vlada tone novca u poslovanju cryptocurrency vezane. Gruzijski vlada ostvarenju ove kroz suradnju investicijskog fonda u zemlji, private equity fond koji je počeo i još uvijek pod snažnim utjecajem najbogatijih milijardera u zemlji i premijera Bidzina Ivanishvili.

Dok druge svjetske vlade bore shvatiti kako regulirati Bitcoin, manje zemlje u razvoju bi mogle izaći kao lidera u razvoju digitalne valute. Za jednu, to je često lakše za lokalne političare da brzo i jednostavno izraditi i provesti zakone i propise. Privatne utjecaji, poput lobiranja tvrtki, osnovana interesi (tj tradicionalne banke), i druge sile uglavnom nisu toliko snažan u tim zemljama. U isto vrijeme, manje zemlje obično imaju manje vlade. To znači da je postavljanje pravila i utvrđivanje pravnih pravila općenito će biti lakše.

Osim toga, zemlje koje se bore za rješavanje siromaštva ili su izuzetno zabrinuti poticanje gospodarskog rasta, zbog njihove male veličine, će biti više vjerojatno da će potaknuti rast Bitcoin industrije. Za Sjedinjene Države ili za Europsku uniju - kako s gospodarstvima koja proizvode više od 15 trilijuna dolara vrijedan gospodarske aktivnosti svake godine - Bitcoin je relativno malen sektor. Za zemlju poput Gruzije, multi-milijarde dolara Bitcoin sektor predstavlja veliku priliku.

Kao rezultat toga, manji, manje gospodarski razvijene zemlje poput Gruzije mogla dokazati da se vitalni kroz ranim fazama rasta za Bitcoin. Jednostavno iznoseći više prilika za gospodarski rast, takve zemlje će imati povećanu poticaj da prihvatimo cryptocurrency, čak i vlade u većim gospodarstvima se bore s kako se nositi s cryptocurrency.

Što je s malim razvijenim zemljama?

U isto vrijeme, čak i male bogate zemlje, poput Singapura, mogao izaći kao glavne Bitcoin čvorištima. Singapur je već bio domaćin velike cryptocurrency konferencije i dom brojnih uspješnih Bitcoin startupima.

Lokalna vlast je bila među vodećima kada je u pitanju rješavanje i reguliranje Bitcoin. Singapur je bez ekonomske spušten, međutim, s mali grad-država je među najbogatijih i najznačajnijih gradova na svijetu. U smislu ljudskog razvoja, poslovnih, BDP-a (po stanovniku), obrazovanje i druge ljestvici, Singapur gotovo uvijek čini kratki popis većini razvijenih zemalja.

Ove male zemlje mogu općenito biti fleksibilniji i reagiraju na promjene uvjeta i novih mogućnosti. I Bitcoin svakako predstavlja priliku u nastajanju. Kao takav, zemlje poput Gruzije i Singapur su postali avangarda ranih cryptocurrency kupci. Kako vrijeme prolazi, više od tih manjih zemalja vjerojatno će se pozicionirati kao Bitcoin čvorištima, pa provjerite da li zadržati svoje oko za razvoj.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin Investment Trust postao je prvi javni fond kriptovalute

Post ICO

Kako Bitcoins pomiču tvrtke kreditne kartice

Post ICO

London domaćin je još jedan događaj povezan s kriptoterapijom: Bitcoin Focus susret

Post ICO

Erik Voorhees izgubi 550 BTC zbog Mt. Goxov pad: Spremite se jer će to biti ružan tjedan

Post ICO

Bitcoin se smatra privatnim novcem u Njemačkoj

Post ICO

BitPay pokreće novi open-source Bitcoin novčanik Copay s multi-signature značajkom

Post ICO

Bitcoin u Argentini: susret u Buenos Airesu pravi je uspjeh

Post ICO

Investitori se udaljavaju od američkih dionica - Bitcoin VeriCoin novac raste

Post ICO

BitScanova izvršna direktorica: 2014. vidimo kao godinu veće usvajanja Bitcoina među poslovnim subjektima

Post ICO

SQ1.tv pokreće kampanju Kickstarter za izradu emisije The Bitcoin Phenomenon

Post ICO

Kalifornijsko prodajno mjesto prodaje svoj prvi Land Rover za Bitcoin

Post ICO

Korisnici Bitcoin-a temeljenih na Androidu moraju poduzeti mjere kako bi izbjegli sigurnosnu ranjivost